در اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ

رئیس دانشگاه تهران: ارتقای فرهنگ جامعه در گرو عملکرد دانشگاه‌هاست

۰۸ آذر ۱۳۹۶ | ۱۹:۵۲ کد : ۴۸۹۹ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۳۲۴۹

اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران با معرفی برگزیدگان عصر چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۶، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، برگزار شد.

در این مراسم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به نقش فرهنگ در دانشگاه و جامعه، گفت: با توجه به اهمیت مسئله فرهنگ در جامعه، دانشگاه تهران همیشه در جهت ارتقای فرهنگی حرکت می‌کند زیرا ارتقای فرهنگ جامعه در گرو عملکرد دانشگاه‌ها است.

رئیس دانشگاه تهران در اختتامیه جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران، گفت: جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران رویداد مهمی است که با حضور فعال دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد. این رویدادهای جمعی نشان از عملکرد دانشگاه تهران دارد که همیشه در چنین رخدادهایی حضور خوبی داشته است.

دکتر نیلی احمدآبادی در خصوص اهمیت فرهنگ، افزود: فرهنگ خمیرمایه هر دستاورد در جامعه است و نقش تعیین کننده در هر جامعه را بر عهده دارد. البته تعریف از فرهنگ زیاد است و به عقیده صاحب نظران هیچکدام از آن‌ها جامع و مانع نیست. فرهنگ دربرگیرنده همه وجوهات زندگی ما است.

رئیس دانشگاه تهران، تصریح کرد: نباید بین فرهنگ، آموزش و پژوهش در دانشگاه مرزبندی باشد همه این‌ها باید با یکدیگر باشند و کسی هم که در این دانشگاه تحصیل می‌کند باید در همه زمینه‌ها سرآمد باشد.

وی ضمن اشاره به تعریف جهانی فرهنگ، عنوان کرد: هر اقدامی که ما انجام می دهیم نشأت گرفته از فرهنگ ما است، امروز دنیا تا حد زیادی به برداشت از فرهنگ رسیده است. جامعه اهل فرهنگ و تمدن را، جامعه بافرهنگ می‌گویند و محور تمام این فرهنگ‌ها در دانشگاه شکل می‌گیرد.

دکتر نیلی احمدآبادی ضمن تأکید بر نقش دانشجویان در پیشبرد فرهنگ، اظهار داشت: دانشجویان در این امر بسیار مورد اهمیت هستند زیرا دانشجویان با توجه به شرایط سنی در شکل‌گیری فرهنگ نقش موثری دارند و با توجه به اهمیت مسئله فرهنگ در جامعه، وظیفه دانشگاه این است که در شکل گیری فرهنگ خوب عمل کند و دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر در کشور در این زمینه خوب عمل کرده است.

رئیس دانشگاه تهران، اضافه کرد: رسالت دانشگاه ارتقای فرهنگ جامعه و فرهنگ عمومی است و اگر دانشگاه را فرهنگ‌ساز بدانیم حرف اشتباهی نزده‌ایم. دانشگاه تهران به دلیل قدرت اثربخشی می‌تواند با ارتقای فرهنگ تاثیر گسترده‌ای در جامعه بگذارد و تا به امروز این رسالت را انجام داده است.

وی بیان کرد: توجه به نیاز دانشجویان در حوزه فرهنگ باید اولویت داشته باشد و این به معنای بی‌توجهی به حوزه فرهنگ و نیاز فرهنگی کارکنان و اعضای هیات علمی و در مجموع کل دانشگاه نیست. همه حوزه ها باید مورد توجه قرار بگیرند.

دکتر نیلی احمدآبادی در پایان ضمن تقدیر از ابتکار عمل معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، یادآورشد: نباید مرزی میان فرهنگ و تحصیل در دانشگاه وجود داشته باشد.

پیش از سخنان رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه، ضمن قدردانی از مشارکت دانشجویان در برگزار جشنواره فرهنگ، گفت: دانشگاه تهران قطعاً در حوزه فرهنگ حرف های زیادی برای گفتن دارد بنابراین ما موظف هستیم این میراث بزرگ فرهنگی را در دانشگاه تهران پاس بداریم.

وی ادامه داد: امروز چه ما بخواهیم یا نخواهیم دانشگاه تهران، نهادی بالاتر از یک نهاد آموزشی صرف در کشور محسوب می شود و نقش و سهم دانشگاه تهران در فرهنگ جامعه غیر قابل انکار است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگر دانشگاه ها و دانشجویان ما نیازمند نشاط و امید هستند و فرهنگ و هنر عناصری حیاتی برای ایجاد این امید، نشاط و سرزندگی در دانشگاه‌های ما محسوب می‌شوند.

دکتر سرسنگی در ادامه، گزارشی از برگزاری این جشنواره ارائه کرد و گفت: این جشنواره با هدف تجمیع جشنواره‌های فرهنگی در زمینه‌های مختلف شکل گرفت و توانستیم امسال جشنواره فرهنگ را به صورت متمرکز و در حوزه‌های مختلف از جمله انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، نشریات، ایده‌های برتر فرهنگی، پژوهش‌های مرتبط با فرهنگ دانشگاهی، تولیدات فرهنگی دانشگاهیان و تقدیر از کارشناسان و مدیران فرهنگی برتر برگزار کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، با اشاره به نقش دانشجویان در برگزاری این جشنواره اضافه کرد: اصرار و رویکرد ما استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی بوده و اعتقاد ما براین است که باید از ظرفیت‌های دانشجویی استفاده کنیم.

در این مراسم که اجرای آن را کورش سلیمانی برعهده داشت، گروه موسیقی نهفت از کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران و کانون موسیقی دانشگاه تهران به اجرای قطعاتی پرداختند.

برای مشاهده اسامی برگزیدگان اینجا کلیک کنید.


( ۲ )

نظر شما :