در نشست باستانشناسان داخلی و خارجی مطرح شد
دیپلماسی علمی از دیپلماسی سیاسی قدرتمندتر است
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، نهم آبان ۱۳۹۶، در سومین روز از همایش باستانشناسان جوان، نشستی با حضور هیأت رئیسه، استادان پیشکسوت باستانشناسی و جمعی از مهمانان خارجی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست دکتر ابوالحسن امینمقدسی، رئیس دانشکده، حیطه فرهنگ و علم را در دنیای امروز بدون مرز توصیف کرد و گفت: «اگر در جهان بهواسطه اختلاف رهبران سیاسی واژه صلح به جنگ تبدیل شود، در این هنگام اندیشمندان علوم هستند که صلح را دوباره معنی میبخشند، چنانکه همواره دیپلماسی علمی از دیپلماسی سیاسی قدرتمندتر است».
وی ضمن اعلام آمادگی دانشکده ادبیات برای پذیرش دورههای فرصت مطالعاتی، پسادکتری و آموزشهای آزاد و تعامل هر چه بیشتر با اندیشمندان و نخبگان علوم انسانی دنیا گفت: «دانشکده ادبیات از بدو تأسیس تا کنون با دانشگاههای مختلف دنیا در ارتباط بوده و محلی برای تعامل اندیشههای مختلف به شمار میرود».
دکتر امینمقدسی، بر بینالمللی شدن دانشگاه تهران تاکید کرد و خواستار تداوم تعامل علاقهمندان به حوزه علوم انسانی با دانشکده ادبیات در این حوزه شد.
در ادامه دکتر حکمتاله ملاصالحی، استاد گروه باستانشناسی، از این همایش بهعنوان سه روز پرثمر یاد کرد و گفت: «باستان شناسی یک دانش جهانی است که نگاهی عمیقاً انسانی دارد و بخشی از میراث بشری است».
وی تصریح کرد: «ما مجاز نیستیم فردی را از شناخت این آثار محروم کنیم، هر چه بیشتر به مقیاس جهانی با هم به گفتگو بنشینیم کمتر به روی هم تیغ میکشیم. امیدوارم روزی برسد، که بشر همه جهان را خانه خود بداند».
همچنین دکتر جان کرتیس، از موزه بریتانیا، از میزبانی شایسته دانشگاه تهران تشکر کرد و با تاکید بر کیفیت بالای علم باستانشناسی در ایران، از دکتر نگهبان، استاد برجسته حوزه باستانشناسی قدردانی کرد.
دکتر وینارد برنیک از دانشگاه فرایه برلین، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این همایش، برای تعاملات بیشتر با دانشگاه تهران و دانشکده ادبیات ابراز تمایل کرد.
نظر شما :