تاسیس بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان با حضور مسئولان عالی رتبه کشور

تعداد بازدید:۶۱۷۱

بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان با حضور رئیس دانشگاه تهران، وزیر امور خارجه، وزیر راه و شهرسازی، سفیر ایران در روسیه، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور و خیرین دانشگاه تأسیس شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، نشست تأسیس بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان با همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران و با حضور دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، دکتر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و جمعی از خیرین، در شامگاه هشتم آبانماه ۱۳۹۶ در تالار ملل دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

در این جلسه دکتر محمود نیلی احمدآبادی، ضمن خیرمقدم به مهمانان این نشست، گفت: «بحث مهمی که در آموزش عالی جهان مطرح است، تغییر پارادیم‌های پشتیبانی‌های دولت از آموزش عالی به سمت بخش خصوصی است.»

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به گسترش روزافزون شمار خیرین مدرسه‌ساز و مشارکت مردم و انجام افزایش امور وقفی پس از پیروزی انقلاب، این اقدام خداپسندانه را موهبتی الهی و قابل تقدیر دانست که دانشکده‌های علوم اجتماعی از منظر جامعه‌شناسی باید به آن بپردازند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: «خوشبختانه خیرین مدرسه ساز بر این امر واقفند. تنها امر خیریه‌ای که می‌تواند شانه به شانه مدرسه‌سازی گام بردارد، حمایت از آموزش عالی و دانشگاه‌هاست. چون اگر بخواهیم بر عدم توسعه‌یافتگی غلبه کرده و امنیت ملی و آینده کشور را تضمین کنیم، باید افرادی تربیت شوند که بتوانند در سازندگی کشور نقش داشته و امنیت را تضمین کنند».

رئیس دانشگاه تهران همچنین درباره دانشکده مطالعات جهان گفت: دانشکده‌های ما اکثراً عرضه‌محور هستند، اما دانشکده مطالعات جهان دانشکده‌ای تقاضامحور است و طراحی و توسعه آن نیز متناسب با این تقاضا بوده و باید باشد».

در ادامه دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، ضمن خیرمقدم به مهمانان و ارائه گزارش کوتاهی از چگونگی پایه‌گذاری دانشکده مطالعات جهان، گفت: «تاسیس دانشکده مطالعات جهان، ایده‌ای بود که در سال ۱۳۷۷ با هدف پایه‌گذاری مطالعات بین‌المللی در ایران شکل گرفت و بر همین مبنا اقدامات ۵۵ دانشگاه برتر دنیا در این خصوص مطالعه شد که حاصل آن طراحی شش دوره کارشناسی و ۲۲ دوره کارشناسی ارشد بود».

وی در ادامه افزود: «سال ۱۳۸۰ زمانی که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم ایشان با عنایت به اقداماتی که برای تأسیس این فکر صورت گرفته بود، رشته‌های انتخابی مطالعات جهان را برای مسئولان به‌ویژه در سطح مسئولان راهبردی کشور، راهگشا توصیف و تاکید کردند نهادهای دولتی به لحاظ استراتژیک به این حوزه نیازمند هستند». دکتر عاملی تاکید کرد که این نوع مطالعات مرتبط با امنیت ملی، تأمین مسیر سالم برای زندگی مردم و تحول در نظام اقتصادی کشور است و نقش مهم در صیانت فرهنگی در فضای جهانی دارد».

وی در پایان سخنان خود گفت: «در مدت سیزده سالی که از عمر دانشکده می‌گذرد، بسیاری از فارغ‌التحصیلان آن در دستگاه سیاست خارجی، وزارت دفاع، معاونت برون‌مرزی رسانه ملی و بخش‌های مطالعات استراتژیک مشغول به‌کار شده‌اند».

همچنین دکتر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ضمن ابراز خرسندی از حضور و تجدید دیدار با همکاران خود گفت: «نکته مهمی که در دانشکده مطالعات جهان وجود دارد دارا بودن پتانسیل کمک به توسعه ایران است، که خود امر بسیار مهمی است».

دکتر آخوندی در ادامه با اشاره به اهمیت این دانشکده برای کمک به سیاستگذاری در کشور گفت: «به گمان من اصلی‌ترین مسئله ما همچنان درک درستی از قدرت‌های منطقه در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... است. و اینکه چگونه بتوانیم جایگاه واقعی ایران را در این زمینه نشان دهیم».

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: «بیشتر دانشکده‌های ما گرایش اولیه به آموزش دارند و کمتر به مسائل واقعی می‌پردازند. در دانشکده مطالعات جهان که در رشته‌های مطالعاتی آن بیشتر مطالعات موردی برجسته می‌شود، بیش از این می‌تواند در شرایط پسابرجام همکاری مؤثرتر داشته باشد. این دانشکده در امر توسعه راه و شهرسازی نیز با شناخت دقیق کشورها می‌تواند کمک شایانی داشته باشد».

وی در پایان سخنان خود گفت: «دانشکده مطالعات جهان، دانشکده‌ای است که در توسعه ملی ایران و شناخت جایگاه درست ایران در سطح جهان و در حوزه‌های مختلف قدرت، نقش بسیار مهمی را می‌تواند ایفا کند».

در ادامه دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه نیز با اشاره به شرایط کنونی نظام بین‌الملل گفت: «مطالعات و تحقیقات اکثر کسانی که شرایط بین‌المللی را بررسی کرده‌اند از وجود چالش‌های عمده در جهان حکایت دارد که مهم‌ترین آن چالش ادراکی است. در دنیا نسبت به شرایط بین‌المللی و منطقه خاورمیانه و به ویژه ایران ادراک درستی وجود ندارد و معتقدیم سیاست‌هایی که در منطقه علیه جمهوری اسلامی استفاده می‌شود، سیاست‌های مبتنی بر یک طراحی دقیق استراتژیک برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی است».

دکتر ظریف در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: «شرایط کنونی وضعیتی را فراهم کرده که یک کشور به شرط درک و فهم و محاسبه دقیق، خیلی بیشتر از ظرفیت‌ها و توان خود می‌تواند در نظام بین‌الملل تأثیرگذار باشد. بنابراین به اندیشکده‌ای نیاز داریم که فهم درست را تولید کرده و آموزش دهد».

وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای با گروه پنج به علاوه یک تصریح کرد: «در آن دوران از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دانشکده مطالعات جهان بسیار استفاده کردیم و یکی از موفق‌ترین دوره‌های مذاکرات برجام در وین به همین دلیل اتفاق افتاد و باید در وزارت امورخارجه به جهتی برویم که از فارغ‌التحصیلان این دانشکده بیش از پیش استفاده شود».

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سخنان خود تاکید کرد: «دانشگاه تهران می‌تواند در مسیری گام بردارد و نیروهایی تربیت کند که در آینده دیپلمات‌های خوبی برای کشور باشند. سرمایه‌گذاری بر روی دانشجویان در مقوله امنیت ملی و توسعه کشور از گام‌های مهم و اقدامات خوب دانشگاه تهران در قالب دانشکده مطالعات جهان بوده است».

دکتر محمود کمره‌ای، رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، نیز ضمن تشریح برخی از اقدامات بنیاد حامیان دانشگاه تهران از جمله احداث فضاهای مورد نیاز، بورسیه کردن دانشجویان و تأمین تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه‌ها، گفت: «این بنیاد از اردیبهشت سال ۱۳۹۳ تأسیس و قرار است بنیادهای حامیان هر دانشکده و پردیس به‌عنوان زیرمجموعه بنیاد حامیان دانشگاه تهران تشکیل شود تا مسیر ارتقای دانشکده و پردیس بهتر از گذشته فراهم شود».

دکتر کمره‌ای همچنین تاکید کرد که جلب کمک‌ها از سوی بنیاد حامیان دانشگاه تهران صرفاً مادی نیست بلکه کمک‌های معنوی و فرهنگی را نیز شامل می‌شود.

در ادامه جلسه، دکتر حافظی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز کشور ضمن تقدیر از برگزاری این نشست و همت مسئولان دانشگاه تهران برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی، گفت: «این حرکت دانشگاهی بسیار ارزشمند است و امیدواریم تا سال آینده نتیجه و برکات این نشست خیراندیش را شاهد باشیم».

در پایان جلسه، ضمن تصویب اساسنامه بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان، اعضای هیأت مدیره، اعضای علی‌البدل و بازرسان بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان توسط اعضای حاضر انتخاب شدند.

گفتنی است در اولین گام، بنیاد حامیان دانشکده مطالعات جهان، نسبت به ساخت ساختمان جدید دانشکده اقدام خواهد کرد.


( ۱۲ )

نظر شما :