دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد

۰۸ آبان ۱۳۹۶ | ۰۸:۳۳ کد : ۴۷۴۷ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۷۶۵۷
دکتر منصور غلامی، روز یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ با رأی نمایندگان مجلس، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد.
دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد

پیش از سخنرانی مخالفان و موافقان، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور، دفاع خود را از وزرای پیشنهادی با دفاع از وزیر پیشنهادی علوم آغاز کرد و خطاب به ملت و به ویژه دانشجویان و استادان گفت: دولت از راه خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه غیر امنیتی بودن دانشگاه، احترام به دانشجویان، احترام به آزادی اندیشه و بیان ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد.

وی در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم اظهار کرد: معرفی وزیر علوم کمی به تأخیر افتاد. البته شاید این تأخیر، خواصی هم داشته است. این تأخیر نشان داد فضای جامعه ما و به ویژه دانشگاهیان نسبت به سرنوشت دانشگاه و علم تا چه حد حساس است.

رئیس جمهور افزود: همه نکاتی که در روزهای اخیر راجع به دانشگاه و لزوم حساسیت دولت نسبت به استقلال دانشگاه، آینده دانشجویان و شیوه فعالیت تشکل‌های دانشجویی مطرح شد، نشان داد که دانشگاه زنده است. استادان ما فعالند و به سرنوشت خود توجه دارند. مفهوم آن اهمیت علم و دانشگاه و سرزنده بودن نسل جوان و دانشگاه‌ها است. از همه آنهایی که در این زمینه سخن گفتند و نقد کردند، سپاسگزارم.

دکتر روحانی با اشاره به مسئولیت‌پذیری دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: هر جا مشکلی برای کشور پیش آمده، دانشگاه در صف مقدم بوده است، امروز برای اداره دولت دست نیاز ما به سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاه است و عمدتاً فردا هم برای اداره کشور دست ملت به سوی دانشجویانی که امروز در دانشگاه‌ها هستند، دراز خواهد بود. ما اگر فکر اقتصاد مقاومتی هستیم، راهی جز اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد و اگر به روابط سیاسی با عزت فکر می‌کنیم راهی جز دیپلمات‌های متخصص وجود ندارد.

رئیس جمهور در پایان گفت: دکتر غلامی یک شخصیت علمی، مدیر، متدین و انقلابی است که بی تردید فضای دانشگاه را در همان مسیر سال ۹۳ و ۹۴ قرار می‌دهد. دانشگاه ۹۶ با ۹۳ متفاوت نخواهد بود و من این وعده را به دانشجویان و استادان می‌دهم و شخصاً روند دانشگاه را پایش می‌کنم.

پس از آن مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند و وزیر پیشنهادی نیز با شنیدن دیدگاه‌های موافق و مخالف، به تشریح و دفاع از برنامه‌های خود پرداخت.

وی مهم‌ترین رئوس برنامه‌های خود را این‌گونه اعلام کرد:
۱ – ارتقای کیفی آموزش با تاکید بر افزایش مهارت آموزی دانش‌آموختگان،
۲ – حذف رشته‌های ناکارآمد و راه اندازی رشته‌های جدید بین رشته‌ای با توجه به ظرفیت استان‌ها،
۳ – استفاده از توان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در کمک به دستگاه‌ها برای رفع بحران‌هایی مثل اشتغال، آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی،
۴ – ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌ها،
۵ – سوق دادن تدریجی دانشگاه‌ها به سمت جامعه محوری، کارآفرینی و خلاقیت که حل مشکلات جامعه را به دنبال داشته باشد،
۶ – اهتمام ویژه به علوم انسانی به عنوان زیرساخت فکر و اندیشه و نهادینه کردن کرسی‌های آزاد اندیشی،
۷ – تقویت پارک‌های علم و فناوری برای تجاری کردن پژوهش‌ها،
۸ – ارتقای مراکز دانش‌بنیان متناسب با هر استان،
۹ – توسعه دیپلماسی علمی که از تأکیدات مقام معظم رهبری است،
۱۰ – توسعه همکاری‌های بین‌المللی به ویژه با کشورهای همسایه و منطقه، 
۱۱ – استفاده از ظرفیت علمی ایرانیان متخصص خارج از کشور و افزایش جذب دانشجوی خارجی،
۱۲ – تداوم، تقویت و توسعه بنیادهای خیرین،
۱۳ – توسعه مشارکت غیر دولتی در حوزه علم و فناوری با رعایت قانونمندی.

پس از آن مجلس وارد مرحله رأی‌گیری از نمایندگان شد و با ۱۸۰ رأی موافق دکتر منصور غلامی را برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب کردند.

دانشگاه تهران ضمن تبریک به دکتر منصور غلامی، برای ایشان در مسیر تحقق آرمان‌های بلند دانشگاهیان ایران سرافراز آرزوی توفیق و سربلندی می‌نماید.


( ۲۰ )

نظر شما :