آیین ورودی نودانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد
آیین ورودی نو دانشجویان دانشگاه تهران، ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ در پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور رئیس، هیأت رئیسه و مسئولان دانشگاه تهران و نودانشجویان و خانواده آنها برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز یک روز بسیار مهم برای دانشگاه تهران و کشور است، گفت: «اگر بگوییم امروز یک روز مهم برای توسعه و پیشرفت علمی و فرهنگی کشور است هم سخنی به گزاف نگفتهایم چرا که امروز شاهد پیوستن بیش از ۴ هزار جوان مصمم، با استعداد، فرهیخته، باادب و با فرهنگ به دانشگاه تهران، بزرگترین و معتبرترین دانشگاه کشور هستیم».
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه تصویر آینده کشور را ما امروز در چهره شما نودانشجویان میبینیم، افزود: «پیشرفتها و موفقیتهای امروز ایران در حوزههای علمی، فرهنگی، ادبی، هنری، مهندسی و سایر رشتهها مرهون دانشآموختگان دانشگاههای این کشور بهویژه دانشگاه تهران است. پس همانگونه که استادان و دانشآموختگان این دانشگاه آثار ماندگاری را در حوزههای مختلف از خود بهجا گذاشتند، قطعاً آینده کشور هم تحت تأثیر عملکرد شما خواهد بود».
وی در ادامه خاطر نشان کرد: «اگر موفقیتهای علمی کشور را که در جهان زبانزد است مرور کنیم، شاهد خواهیم بود که بیشترین سهم را به نسبت اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه تهران دارد و امروز دانشگاه تهران در بالاترین ردهبندی جهانی بین دانشگاههای ایران قرار گرفته است».
دکتر نیلی احمدآبادی با تصریح اینکه بیشترین چهرههای ماندگار کشور متعلق به دانشگاه تهران هستند، گفت: «آثار هنری، ادبی، معماری و سینمایی کشور را که در جهان میدرخشد، اگر بررسی کنیم عمدتاً دانشآموختگان و اعضای هیأت علمی همین دانشگاه هستند».
وی افزود: «پس امروز به خود میبالیم که همچون ۸۳ سال گذشته میزبان شما عزیزان هستیم و حضور شما در دانشگاه تهران را از طرف خودم و خانواده بزرگ دانشگاه تهران صمیمانه خیر مقدم عرض میکنم. امیدوارم که شما همچون جوانان فارغالتحصیل و دانشجویان این دانشگاه که در حوزه دفاع مقدس و سایر حوزههای پیشرفت و توسعه کشور آثار ماندگار از خود به جا گذاشتند، محور توسعه پایدار این کشور باشید».
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه ما به خوبی متوجه مسئولیت خطیر و بزرگ خود هستیم عنوان کرد: «خوشحالیم که به ما در دانشگاه تهران پیوستید و ما توفیق حضور شما را داریم. ولی از آن طرف هم تفکر ما بر این است که بار مسئولیت سنگینی را در قبال شما، خانواده شما و ملت بزرگ ایران بر دوش داریم، پس باید شرایط لازم را برای رسیدن به قلههای بزرگ توسعه و پیشرفت علمی و فناوری و همچنین همه حوزههای توسعه پایدار فراهم آوریم».
وی با اشاره به اینکه امروز مفهوم دانشگاه کمی متفاوت از گذشته شده است، گفت: «در حال حاضر ما وارد دانشگاههای نسل سه و چهار شدهایم و دانشگاه تهران پیشرو دانشگاههای نسل سه و چهار کشور است و کاملاً همسو و هم راستا با پیشرفتهترین دانشگاههای جهان است».
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «یکی از برنامههای دانشگاه تهران بینالمللی شدن است و ما بیشترین جمعیت دانشجوی غیر ایرانی، مبادلات دانشجویی و هیأت علمی، دورههای مشترک و پژوهشهای مشترک را داریم. توسعه تبادلات بینالمللی به عنوان یکی از محورهای دانشگاه شما را بیشتر با مرزهای دانش، پیشرفتها و فرهنگهای متنوع دنیا آشنا میکند و برای دیگران امکان حضور در ایران را فراهم میآورد تا بدین طریق با فرهنگ غنی و دانشهای این سرزمین کهن آشنا شوند و این قطعاً صلح پایدار را بین ملت ایران و ملتهای دیگر بیشتر خواهد کرد».
رئیس دانشگاه تهران با مهم بر شمردن بحث اشتغال و خلق ثروت و اینکه دانشگاه فقط برای دستاوردها و توسعه علمی و ایجاد نشده است، تصریح کرد: «یکی از مشخصههای دانشگاه معتبر تعامل با جامعه و خدمات متقابل است امروز دیگر مرزی بین جامعه و دانشگاه وجود ندارد. باید بگویم خیلی خوشنود میشدم که همین نردههای زیبای دانشگاه تهران که فقط نماد فیزیکی است و ماهیتی ندارد برداشته شود. دانشگاه با جامعه یکی است یافتهها، امکانات و فرهنگ جامعه را میگیرد، غنیتر میکند و باز به جامعه بر میگرداند».
وی با عنوان اینکه هرچه تعامل با دانشگاه بیشتر شود مشکل اشتغال و خلق ثروت هم بهتر صورت خواهد گرفت و امروز این مسائل در دانشگاه کارآفرین متبلور است و در پاسخ به این پرسش که چگونه دانشگاه کارآفرین متبلور میشود، گفت: «از همان سالهای اولی که شما شروع به تحصیل میکنید ما باید کمک کنیم تا خلاقیت و نوآوری در ذهن شما شکل بگیرد. شما دانشجو هستید نه دانشآموز تفاوت این دو در خلاقیت و نوآوری دانشجویی است. ما نهایت سعی خود را در این حیطه و برای تجربه اندوزی دانشجویان در فضاهای مختلف انجام میدهیم. اما بخش بیشتری به عهده خود دانشجویان است که باید کمک کنند. در دانشگاه دانش و تجربه فراوان است باید آن فرا بگیرید و در این راستا تلاش ما هم بر این است تا کسب و کار نوآورانه را آموزش دهیم».
دکتر نیلی احمدآبادی پارک علم و فناوری را یکی از بزرگترین داشتههای دانشگاه تهران و محلی برای آموزش نوآوری و کسب و کار خلاقانه توصیف کرد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه افزود: «تعامل با جامعه طیف وسیع و گستردهای دارد که بخشی از آن در فعالیتهای فرهنگی، علمی، اجتماعی و سیاسی دانشجویان است. دانشگاه تهران یکی از با اخلاقترین و متشکلترین نهادهای دانشجویی سراسر کشور را در حوزههای مختلف دارد و این فضایی است که در اختیار شما نودانشجویان قرار گرفته تا فرا بگیرید چگونه کار گروهی را در کنار یکدیگر انجام دهید».
وی خاطر نشان کرد: «اخلاق حرفهای نکته مهم دیگری در برنامه سوم دانشگاه تهران است. اخلاق و فرهنگ زیربنای تمام حرکتهایی است که انجام میدهیم. قطعاً یکی از با اخلاقتربن و با فرهنگترین دانشگاهها از نظر اخلاق دانشجویان و دانشگاهیان، دانشگاه تهران است».
دکتر نیلی احمد آبادی در پایان گفت:» یکبار دیگر حضور شما را در دانشگاه تهران تبریک عرض میکنم و امیدوارم در آستانه دفاع مقدس که همین دانشگاه نقش بزرگی در آن ایفا کرد و نزدیکی ماه محرم با اتکای به این دو فرهنگ ماندگار، شما نو دانشجویان بر فعالیتها و کوششهای خود بیفزایید، این انتظار بزرگی است و امکانات زیادی هم در این راستا در اختیارتان قرار گرفته است».
دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز در این مراسم با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور و با گرامی داشت هفته دفاع مقدس و تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان گفت: «مقدم شما جوانان برومند و افتخار آفرین کشور را به آئین نو دانشجویان سال ۱۳۹۶ دانشگاه تهران گرامی داشته و موفقیت شما را در ورود به این دانشگاه کهن و منحصر بفرد تبریک میگویم».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اظهار اینکه خدای بزرگ را شاکرم که یکبار دیگر توفیق خدمتگزاری برای برپایی این مراسم باشکوه را به ما عنایت فرمود، افزود: «امروز با گامهای استوار شما که بر عرصه دانشگاه تهران نهاده شد، فصل جدیدی آغاز میشود که به لطف الهی و به یمن همت بلند و تلاش شما دانشجویان عزیز، نوید بالندگی نسلی جوان، پویا و خردمند را به همراه خواهد داشت».
دکتر سرسنگی خاطر نشان کرد: «دانشگاه تهران در طول عمر دراز و پربرکت خود، همواره نقشی بیبدیل را در توسعه علمی و فرهنگی کشور به انجام رسانده و دانشآموختگانی فرزانه و توانمند را به جامعه و کشور تقدیم کرده است. دانشگاهی که به معنای واقعی کلمه، مرکز علم و اندیشه و آیندهسازی کشور بوده و هست».
وی در ادامه گفت: «فرصت حضور در این دانشگاه برای شما نودانشجویان، فرصت ممتازی است که هم در معتبرترین مرکز آموزشی و پژوهشی کشور دانشاندوزی کنید و هم در سایه توجه این دانشگاه به توانمندسازی اجتماعی دانشجویان و فراهمآوری بستر رشد فرهنگی، تمام استعداد و ابعاد وجودی خود را شکوفا کنید».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تصریح کرد: «حضور دانشجویان از رشتههای مختلف در کنار هم، مجال رشد همه جانبه را مهیا کرده و به راستی شما گرامیان را برای حضوری مؤثر در جامعه، با نگرشی عمیق و درکی صحیح از زوایای پیچیده و متنوع زندگی اجتماعی آماده میکند. شک ندارم که چون گذشته نسل شما نیز پس از فراغت از تحصیل نقشی مهم در پیشرفت جامعه و کشور برعهده خواهد داشت و باز هم دانشگاه تهران به میزبانی نسلی دیگر از جوانان فرهیخته و آینده ساز افتخار خواهد کرد».
حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدمهدی کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با تبریک به نودانشجویان و اینکه این موفقیت نعمت بزرگی است که در اختیار شما قرار گرفته، گفت: «اینکه در دانشگاه تهران تحصیل میکنید که برترین دانشگاه و قله و الگویی برای سایر دانشگاهها است، باید شکر نعمت به جا آورید».
وی افزود: «در دانشگاهی قدم گذاشتهاید که اساتید بزرگی از اینجا فارغالتحصیل شدهاند و دانشگاه تهران دانشگاهی است که مؤثرترین دانشگاه در کشور و حتی سراسر جهان اسلام است».
حجتالاسلام و المسلمین کرمی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که میفرمایند آنچه در درجه اول در ایجاد قدرت مهم است علم و ایمان است، گفت: «ورود شما به برترین دانشگاه و قله علمی کشور در ایامی است که با دهه محرم تقارن دارد».
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با اشاره به اینکه برخی میخواهند بین علم و دین فاصله بیندازند، گفت: «علم و دین جدا از هم نیستند و دومین نکتهای که در کنار علم اثر بخش است، ایمان است».
وی خاطر نشان کرد: «علم تنها کافی نیست، چرا که بسیاری از کسانی که در برابر امام حسین (ع) صف آرایی کردند، دانشمند بودند و علاوه بر ایمان باید بصیرت نیز داشته باشیم و به آن توجه کنیم».
حجتالاسلام و المسلمین کرمی با اظهار اینکه اگر اقتدار و استقلال و عدم وابستگی میخواهیم باید به سراغ علم برویم، گفت: «در حال حاضر رسالت دانشجویان افزونتر از قبل شده و علاوه بر علم آموزی باید خود را برای خدمتگزاری و خدمت رسانی بیشتر آماده کنند».
وی تصریح کرد: «فضای علم آموزی را به برکت نظام اسلامی و شهدای گرانقدر در این کشور داریم؛ شهیدانی که برای علم آموزی ما بستر فراهم کردند».
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران افزود: «رسالت دانشجویان این است که علاوه بر علم آموزی خود را برای خدمت رسانی آماده کنند و فقط برای ادای تکلیف مسئولیت خود را انجام ندهند بلکه با عشق به فعالیت خود ادامه دهند».
در این مراسم میثاق نامه دانشگاه توسط دکتر محمد مهدی عزیزی، استاد پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و شهرزاد کسمی از دانشجویان قرائت شد و در پایان از رتبههای برتر کنکور با اهدای لوح و مدالیون هشتادمین سال تأسیس دانشگاه تهران تقدیر بهعمل آمد.
همچنین در حاشیه این مراسم همایش «خانه و دانشگاه» برگزار شد که در آن مسئولان پردیسها و دانشکدههای دانشگاه تهران در جمع والدین نودانشجویان حضور یافتند و درباره مسائل مختلف دانشجویان و دانشگاه و رابطه آنها با خانواده به بحث و گفتگو پرداختند.
نظر شما :