نخستین جشنواره «روز پروژه» در دانشگاه تهران برگزار شد
دکتر مجید نیلی احمد آبادی، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه تهران، هدف از برگزاری این جشنواره را تسهیل آگاهی ذینفعان از دستاوردها، ظرفیتها و توانمندیهای دانشکده و دانشآموختگان آن و گسترش تعامل دوسویه با کارآفرینان، سرمایه گذاران، فناوران و فعالان صنعتی برتر کشور در راستای تقویت اقتصاد دانشبنیان توصیف کرد.
وی خاطر نشان کرد: «هدف جدی دیگر ما این است که برای فارغالتحصیلان بتوانیم فرصتهای شغلی پیدا کنیم، شرکتهای زیادی هم برای دیدن دستاوردها و هم استخدام افراد در این جشنواره حضور داشتند که برخی از آنها به انتخاب خود جایزه برای پایان نامههای برتر در نظر گرفتهاند که امیدواریم این طرح در مجموعه دانشکده فنی و همچنین دانشکدههای دیگر به اجرا در آید».
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، با عنوان اینکه یکی از وظایف دانشگاه تهران در راستای مسئولیت اجتماعی ارتباط با جامعه و اثر بخشی در این حیطه است، گفت: «برای دانشکده برق و کامپیوتر و در کل دانشکدههایی که در حوزه فنی فعالیت میکنند این اثربخشی ارتباط بهتر با اقتصاد دانش بنیان و تلاش برای بهبود وضعیت کارهای دانشمحور در کشور است».
دکتر نیلی احمد آبادی افزود: «با این دید دانشکده برق و کامپیوتر یک طرح پایلوتی را اجرا میکند که کلیت این طرح تحت عنوان «دانشکده سرمایهگذار» است، بدین معنی که سرمایههای اصلی خود را که پایان نامهها، استادان و دانشجویان برجسته هستند، با جامعه و در جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان به اشتراک بگذارد».
وی با بیان اینکه به نمایش گذاشتن دستاوردهای دانشکده بخشی از این برنامه کلی است، گفت: «راههای مختلفی برای نشان دادن دستاوردها به جامعه وجود دارد، اما با توجه به حجم بار زیاد کاری در دانشگاه به دنبال برنامهای بودیم که در کنار روند کار طبیعی دانشکده، جامعه امکان دسترسی به دستاوردهای ما را داشته باشد».
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در ادامه تصریح کرد: یکی از این کارهای طبیعی دفاع دانشجویان از پایان نامههاست، بنابراین امروز برای اولین بار در دانشگاه تهران تحت عنوان پایلوت، دانشکده برق و کامپیوتر قسمت دفاع شفاهی از پروژههای کارشناسی را به صورت حضوری و پوستر برگزار میکند».
دکتر مصطفی صالحی، مسئول برگزاری نخستین جشنواره، نیز بیان کرد: «بسیاری از کارهایی که در دانشکده انجام میشود هم در سطح کشور و هم در حوزه بینالملل از کیفیت خوبی برخوردار است ولی متأسفانه این کارها دیده نمیشوند».
وی هدف از برگزاری نخستین جشنواره را دیده شدن و ارائه محصولات و دستاوردهای دانشجویان برای شرکتهای صنعتی و فناور عنوان کرد و گفت: «بازدید دانشجویان دیگر از این کارها میتواند زمینه مثبتی برای انجام کارهای بهتر و همچنین ایجاد یک فضای رقابتی کاملاً سالم بین آنها فراهم آورد».
مسئول برگزاری نخستین جشنواره ارزیابی یکنواخت کارها و پروژههای دانشجویی را از دیگر اهداف و مزایای این طرح برشمرد.
دکتر صالحی گفت: «یک فرصت مناسب برای شرکتهای صنعتی و فناوری مرتبط با پروژههای ارائه شده است تا از بین دانشجویان نیروهای مورد نیاز خود را انتخاب کنند که این امر یک تعامل دوطرفه برای دانشجو و صنعت را در پی دارد».
وی با تصریح اینکه ارائه پروژههای کارشناسی برای اولین بار است که در دانشکده برق و کامپیوتر اجرا میشود، افزود: «پیشنهادهای خیلی مثبتی از طرف شرکتهای صنعتی و فناور دریافت شده و از این طرح استقبال فراگیری کردهاند. فاز اول این طرح ارائه پروژههاست و در مرحله بعدی حتی نظر بر این است که صورت مسئلهها از طرف شرکتهای صنعتی تعریف شود. یعنی نیازهای کاربردی از طرف صنعت عنوان و در دانشکده بین دانشجویان به مسابقه گذاشته شود».
دکتر صالحی گفت: «تیم چندنفره از استادان در تدوین آئین نامه این طرح شرکت کردند که با تصویب شورای آموزشی دانشکده همراه بود. برآورد ما این است که برگزاری این جشنواره شروع یک حرکت سازنده است. شرکتهای مختلف با توجه به زمینههای کاری خود به دانشجویان کارشناسی ما برای ارائه و انجام پروژههای متفاوت نیازمند هستند».
وی تصریح کرد: «دانشجویان با ۹ گرایش الکترونیک، مهندسی پزشکی، مخابرات، کنترل قدرت، نرم افزار، معماری کامپیوتر، فناوری اطلاعات، سختافزار و سیستمهای دیجیتال در این جشنواره شرکت کردند .۷۲ پایاننامه کارشناسی در این برنامه به نمایش گذاشته شد که ۱۰ درصد برتر پایاننامهها در هر گرایش معرفی میشوند و علاوه بر آن شرکت شاتل و ستاد علوم شناختی از دیدگاه خود به پایان نامههای برتر جوایزی را اهدا میکنند».
این جشنواره با حضور استادان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشجویان، کارآفرینان، سرمایهگذاران، فناوران و فعالان صنعتی برتر کشور برگزار شد و در پایان از برگزیدگان با اهدای جایزه تقدیر بهعمل آمد.
همچنین اولین دوره دفاع متمرکز از پایان نامههای کارشناسی ارشد تحت عنوان «کنفرانس دفاع از پایاننامههای کارشناسی ارشد» از ۲۵ تا ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ به صورت پایلوت در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران برگزار میشود.
اسامی برگزیدگان
طاهره اسکندری رشته الکترونیک، پروژه طراحی و ساخت تعادل سازی بار برای محرک عمقی مغز آدیاباتیک با جریان ثابت؛ شهریار شلیله رشته الکترونیک، پروژه بهینه سازی سیستم Metas chip جهت تشخیص متاستاز در نمونههای بیوپسی بیماران سرطانی با فیلترینگ؛ زهرا شهریاری رشته بیو الکتریک، پروژه طراحی و ساخت سیستم نمایش عروق خونی در داخل بافت با استفاده از تصویر برداری مادون قرمز؛ امیرمسعود زارع بیدکی رشته سخت افزار، پروژه تشخیص کالاهای خریداری شده توسط مشتری با کمک شبکه عصبی عمیق؛ امید رضا گندمی نسب رشته سیستم دیجیتال، پروژه مالتی پلکس زمانی ( TEM ) ویدئو SDI بر روی لینک xilinx aurora ؛ حانیه خاکشور رشته فناوری اطلاعات، پروژه طراحی نظام پشتیبانی غیر متمرکز خدمات مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه تهران؛ وحید صفری رشته قدرت، پروژه مانیتورینگ وضعیت کلید قدرت؛ اشکان برزکار رشته کنترل، پروژه کنترل حلقه بسته دما در خانه هوشمند؛ جمال نظامی پور رشته مخابرات، پروژه ارسال سیگنال آنالوگ با استفاده از روش Frequency hopping ؛ علی چقازردی رشته مخابرات، پروژه به کارگیری روشهای پردازش تصویر در تعیین جرم اجسام هندسی ساده؛ مهدی پروانه رشته علوم مهندسی، پروژه طراحی آنتن موج نشتی با الگوی تشعشعی تمام جهته برای استفاده در مخابرات بی سیم؛ امیرحسین غفاری رشته نرم افزار، پروژه طراحی و ساخت سیستم بی درنگ تشخیص استرس
نظر شما :