معاون دانشجویی دانشگاه تهران: تلاش ما جذب حمایتهای مالی برای افزایش وام صندوق قرضالحسنه باقرالعلوم (ع) است
دکتر حسن بهنژاد، معاون دانشجویی و رئیس هیأت مدیره صندوق قرضالحسنه باقرالعلوم (ع)، در گفتوگو با روابطعمومی دانشگاه تهران به تشریح عملکرد و فعالیتهای این صندوق پرداخت، و گفت: «تلاش ما افزایش سقف وام صندوق برای دانشجویان نیازمند، از طریق جذب حمایتهای مالی به ویژه کمک استادان دانشگاه تهران است».
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی مسئولان صندوق برای جذب منابع مالی و تأکید بر نقش مؤثر اعضای هیأت علمی از طریق کمکهای بلاعوض گفت: «در چند سال اخیر در کنار کمکهای مالی دانشگاه و سپردهگذاری استادان تلاشهای زیادی برای جذب منابع مالی نهادها و مؤسسات خارج از دانشگاه مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته است».
رئیس هیأت مدیره صندوق قرضالحسنه باقرالعلوم (ع)، با اظهار اینکه در حال حاضر ۱۶۶ استاد دانشگاه در این امر خیر مشارکت دارند، افزود: «انتظار میرود در آینده از مشارکت بیشتر این قشر فرهیخته دانشگاهی برخوردار شویم، تا در این راستا سقف وامهای دانشجویی افزایش پیدا کند، چون بر این اعتقادیم که با توجه به هزینههای موجود این میزان وام جوابگوی نیازهای دانشجویان نیست».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، درباره نحوه تأسیس صندوق باقرالعلوم (ع) عنوان کرد: «این صندوق از سال ۷۵ با انگیزه کمک به دانشجویان نیازمند تأسیس شد، اما بنا به دلایلی تا سال ۸۳ هیچگونه فعالیتی نداشت و باید گفت از نیمه دوم سال ۸۳ فعالیت آن شروع شد».
وی خاطر نشان کرد: «از زمان بازگشایی صندوق تاکنون ۱۷۰ استاد، ۱۰۵۰ نفر از کارکنان و ۱۵۸۰۰ دانشجو به عضویت این صندوق درآمدهاند، و تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر از تسهیلات صندوق بهرهمند شدهاند».
رئیس هیأت مدیره صندوق قرضالحسنه باقرالعلوم (ع)، با اظهار اینکه در پرداخت وام هیچ پیش شرطی وجود ندارد، گفت: «پرداخت وام بر اساس آئین نامههای داخلی است و هیچ پیش شرطی برای آن در نظر گرفته نشده، چرا که اعتقاد بر آن است هرگونه شرط و شروط اصل قرضالحسنه بودن این وام را زیر سوال خواهد برد، بنابراین پس از احراز نیاز، وام به دانشجو پرداخت میشود».
دکتر بهنژاد افزود: «در حال حاضر سقف وام برای دانشجویان مجرد ۵ میلیون ریال و دانشجویان متأهل ۸ میلیون ریال است و اقساط وام بر اساس سنوات باقی مانده دانشجویان تقسیط میشود».
وی با اشاره به مشکلاتی که در گذشته درباره نحوه بازپرداخت وام وجود داشت، گفت: «در برخی از مواقع ما در زمینه بازپرداخت وام از سوی دانشجویانی که توان مالی نداشتند با مشکل مواجه بودیم در حال حاضر با اتصال این صندوق به سامانه گلستان برای دانشجو ایجاد بدهی میشود که در زمان فارغالتحصیلی باید این بدهی را تسویه کنند».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با بیان اینکه این صندوق به هیچ سپردهای سود پرداخت نمیکند و در هیچ گونه فعالیت اقتصادی شرکت ندارد، افزود: «قرضالحسنه زمانی زیباست که با همان شیوه اسلامی و نشأت گرفته از فرامین قرآن و پیشوایان دینی صورت بگیرد. فقط ۴ درصد کارمزد برداشت میشود که رقم ناچیزی است که بخشی از هزینههای صندوق را تأمین میکند، اما بیشتر هزینهها از سوی معاونت دانشجویی دانشگاه در جهت خدمترسانی بهتر پرداخت میشود».
رئیس هیأت مدیره صندوق قرضالحسنه باقرالعلوم (ع)، انگیزه مسئولان وقت برای خدمت بیشتر به دانشجویان، ترویج سنت نیک قرضالحسنه در بین دانشجویان و دانشگاهیان و کمک به رفع بخشی از مشکلات دانشجویان را از جمله عوامل تأسیس صندوق برشمرد.
دکتر بهنژاد، در پایان با اشاره به اینکه اشخاصی که در این امور فعالیت دارند باید از ویژگیهای ممتاز و منحصر به فرد برخوردار باشند، داشتن سعهصدر، خوش اخلاقی، رازداری و سرعت عمل را بخشی از این ویژگیها توصیف کرد.
نظر شما :