جشن دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد

۰۲ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۲:۳۴ کد : ۴۴۸۱ اخبار
تعداد بازدید:۲۲۴۰۹

جشن دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه تهران با حضور هیأت رئیسه دانشگاه و خانواده دانش‌آموختگان دانشگاه تهران شامگاه یکم شهریور ۱۳۹۶ برگزار شد.‌

در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن خوش آمد گویی به دانش‌آموختگان و خانواده آنها و گرامیداشت اول ذی‌حجه گفت: بسیار مفتخریم که برای اولین بار جشن دانش‌آموختگی دانشگاه تهران به صورت متمرکز و با شکوه برگزار می‌شود.

وی افزود: دانشگاه تهران در طول بیش از ۸۰ سال که از تأسیس آن می‌گذرد جمع کثیری از دانش آموختگان خود را به جامعه تقدیم کرده است. دانش آموختگانی که بی تردید جزو برجسته‌ترین و کارآمدترین دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور بوده و توانسته‌اند به سهم خود تأثیری بسزا در فضای علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور به جای بگذارند.

معاون فرهنگی دانشگاه تاکید کرد: در واقع امروز نمی‌توان سخن از تاریخ معاصر ایران به زبان راند مگر آنکه به نقش دانش‌آموختگان و استادان دانشگاه تهران در زمینه‌های مختلف اشاره کرد. پیوند دانشگاه تهران با جامعه و رابطه دوسویه آن با مردم ویژگی منحصر به فردی است که در کمتر دانشگاهی می‌توان از آن سراغ گرفت. دانشگاه تهران امروز نه فقط به عنوان یک مرکز آموزش عالی بلکه به عنوان نهادی پرقدرت در شکل‌گیری جریانات علمی و فرهنگی کشور مورد توجه در سطوح ملی و بین‌المللی است.

دکتر سرسنگی خاطر نشان کرد: خدای بزرگ را شاکریم که به ما توفیق آن را داد تا یک بار دیگر جشن دانش آموختگی متمرکز دانشگاه تهران را با حضور شما عزیزان برگزار کنیم. از اینکه بر ما منت نهاده و فضای این جشن را با حضور خود عطرآگین نمودید، تشکر می‌کنم و از تمامی کاستی‌های احتمالی پوزش می‌خواهم. امیدوارم با پیشنهادات شما این جشن در سال‌های آینده با شکوه بیشتری برگزار شود و بهانه‌ای باشد برای تجلیل از فرزندان برومند این آب و خاک که خود بهترین بودند و در بهترین دانشگاه کشور آموختند و اعتلا یافتند.

دکتر صادق زیبا کلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: به عنوان یک عضو دانشگاه تهران به شما فارغ‌التحصیلان که افتخار کشور هستید، تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به نقش دانشگاه تهران در انقلاب اسلامی اظهار داشت: از تمام نهادهای اجتماعی که در کشور بودند هیچکدام مانند دانشگاه تهران برای انقلاب و مبارزه علیه استبداد و دیکتاتوری رژیم شاه هزینه نپرداختند. هزینه‌ای که دانشجویان و دانشگاه تهران بعد از کودتای ۲۸ مرداد برای مبارزات علیه استبداد و دیکتاتوری رژیم شاه پرداخت کردند، هیچ نهادی پرداخت نکرد. اما در این سی و چند سال هم برخورد مناسبی با آن نشد.

دکتر زیبا کلام با اشاره به اهمیت دانشگاه تهران از نگاه امام (ره) خاطرنشان کرد: ابتدا قرار شد در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ که مرحوم امام خمینی از پاریس وارد تهران شدند، اولین سخنرانی امام در مقابل دانشگاه تهران باشد اما موج عظیم جمعیت استقبال کننده اجازه حرکت به سوی دانشگاه تهران را نداد. امام با این حرکت قصد داشتند مبارزات استادان و دانشجویان را طی سال‌ها، پاس بدارند.

وی با اشاره به رسالت آموزشی دانشگاه تصریح کرد: یکی از صحبت‌هایی که درباره دانشگاه مطرح می‌شود این است که دانشگاه فارغ‌التحصیلانی را تربیت می‌کند که اینها بیکار هستند و چرا دانشگاه در رشته‌هایی فارغ‌التحصیل تربیت نمی‌کند که برای آنها کار فراهم شود. من می‌گویم شأن نزول دانشگاه در هیچ کشور و جامعه توسعه یافته‌ای این نبوده که برای افراد شغل ایجاد کند. شأن نزول دانشگاه این است که افراد را برای ورود به بازار کار مجهز کند قطعاً این یکی از کار ویژه‌های دانشگاه است اما آن چیزی که دانشگاه را به وجود می‌آورد، این نیست. رسالت اصلی دانشگاه گسترش علم و دانش است وظیفه دانشگاه و کار ابتدایی آن گسترش علم و دانش و بالا بردن فرهنگ و معرفت در جامعه است. اگر این را بپذیریم مسئله بعدی این است که باید درِ دانشگاه باز باشد و افراد در رشته‌های مورد نظر خود برای فراگیری علم به دانشگاه راه پیدا کنند.

وی در پایان تاکید کرد: دانشگاه با صنعت در ارتباط است، دانشگاه در توسعه دخیل است اما کار ابتدایی آن در حقیقت توسعه علوم و دانش در جامعه است نه ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان.

در ادامه دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران، گفت: امروز برای دانشگاه تهران یک روز بسیار بزرگ و به یاد ماندنی است وامروز ما شاهد حضور دانش آموختگان دانشگاه تهران در یک جمع صمیمانه گرم و دوست داشتنی هستیم.

وی افزود: این اولین بار است که در دانشگاه تهران ما توفیق آن را داریم که جشن دانش‌آموختگی را با حضور همه دانش‌آموختگان دانشگاه تهران برگزار کنیم. ما به شما دانش آموختگان افتخار می‌کنیم همانگونه که شما به دانشگاه تهران افتخار می‌کنید.

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اهداف دانشگاه تهران گفت: دو نکته را خدمت شما عرض می‌کنم؛ نخست اینکه امروز دانشگاه تهران در کدام نقطه قرار دارد چه هدفی را دنبال می‌کند و شما دانش آموختگان عزیز در کجای این برنامه‌های دانشگاه قرار دارید. قطعاً قدیمی ترین دانشگاه کشور دانشگاه تهران است و همچنان معتبرترین دانشگاه ایران، اینکه یک دانشگاهی در طی ۸۴ سال بتواند معتبرترین و بزرگ‌ترین دانشگاه کشور باشد، افتخار کمی نیست. کمتر مجموعه‌ای شما در ایران پیدا می‌کنید که در تاریخ خود بتواند همواره پیشتاز باشد و پیشتاز باقی بماند. آنچه امروز دانشگاه تهران دارد، قطعاً بخش بزرگی از آن مرهون دانشجویان و دانش‌آموختگان آن است. دانشگاه تهران همچنان از لحاظ رتبه‌بندی های جهانی معتبرترین دانشگاه ایران و جزو دانشگاه‌های معتبر جهان است.

وی اظهار داشت: اما دانشگاه تهران چه جهتی را دنبال می‌کند؟ قطعاً گذشته دانشگاه تهران بزرگ‌ترین سرمایه آن است همچنان دانشجویان و اساتید آن بزرگ‌ترین سرمایه محسوب می‌شوند. نام دانشگاه تهران از سرمایه‌های مهم این دانشگاه است. دانشگاه تهران می‌خواهد نقش پررنگ‌تری در کشور ایفا کند. امروز توسعه هیچ کشوری بدون توسل به دانش و دانش آموختگان دانشمند آن امکان پذیر نیست. لذا هر چه توسعه دانشگاه تهران بیشتر و دانش آن عمیق‌تر شود قطعاً توسعه کشور بهتر خواهد شد و ما آینده روشن‌تری را برای کشور رقم خواهیم زد.

رئیس دانشگاه ادامه داد: خوشبختانه این زیر ساخت‌ها فراهم شده و امروز که من در خدمت شما هستم دانشگاه تهران طرح‌های عظیمی را برای یک صعود بزرگ‌تر در دست اجرا دارد. مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه توسعه تعاملات بین‌المللی است، توسعه تعاملات بین‌المللی به معنای حضور جدی‌تر دانشگاه و دانش آموختگان و استادان دانشگاه در صحنه جهانی است. به این معنا که انتقال و تولید دانش بهتر و وسیع‌تر صورت خواهد گرفت و شاخص‌ها و استانداردهای دانشگاه افزایش پیدا خواهد کرد.

دکتر نیلی افزود: نکته دومی که دانشگاه به شدت دنبال آن است تعامل با جامعه است، بخش عمده‌ای از توسعه کشور مرهون دانش‌آموختگان، دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران است این تعامل و مشارکت باید افزایش پیدا کند و توان دانشگاه باید بیش از گذشته در خدمت جامعه قرار بگیرد و این جایی است که دانش آموختگان می‌توانند نقش محوری داشته باشند. تفکر ما بر این است که دانش آموختگان بخش جدایی‌ناپذیر دانشگاه هستند. پیوند دانش‌آموختگان با دانشگاه و ارتباطات گسترده و نفوذ آنها در جامعه و پل ارتباطی این دانش آموختگان بین دانشگاه و جامعه بسیار برای دانشگاه مهم است.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: برگزاری این جشن خود پیامی است از سوی دانشگاه به دانش آموختگان و اینکه ما ارزش و اهمیت دانش آموختگان را به خوبی می‌شناسیم و اگر تا کنون از این استعداد و توان به اندازه کافی بهره‌مند نشده‌ایم باید در آینده اقدامات لازم را برای این بهره‌مندی فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: این یک شروع است. باید شبکه بین خود دانش آموختگان و شبکه بین دانش آموختگان و دانشگاه ایجاد شود، به همین جهت در کنار کانون‌های دانش‌آموختگی که در دانشکده‌های مختلف تشکیل شده، دانشگاه تهران دفتر دانش‌آموختگی را هم ایجاد کرده تا بتواند به شکل سازمان یافته‌تری با دانش آموختگان خود ارتباط برقرار کند. امیدوارم با راهنمایی و مساعدت شما بتوانیم این ارتباط را بهتر برقرار کنیم و از این سرمایه بزرگ در جهت توسعه کشور و دانشگاه استفاده کنیم.

در این مراسم، چهار تن از دانش‌آموختگان دانشگاه تهران، کورش سلیمانی، هادی حجازی‌فر، امیر سلطان‌احمدی و محمد بحرانی که اکنون از هنرمندان شاخص کشور هستند، به ذکر خاطرات و تعلق خاطر خود به دانشگاه تهران پرداختند.

اهدای جوایز به نفرات برتر رشته‌های مختلف کارشناسی و اجرای موسیقی با صدای علیرضا قربانی از دیگر برنامه‌های این جشن بزرگ در دانشگاه تهران بود.


( ۵۶ )

نظر شما :