آیین تجلیل از آزادگان سرافراز در دانشگاه تهران برگزار شد

۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۷:۵۵ کد : ۴۴۶۷ اخبار
تعداد بازدید:۳۲۹۴
همزمان با سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ از آزادگان دانشگاه تهران تجلیل به‌عمل آمد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تبریک و پاسداشت سالروز بازگشت آزادگان گفت: «نکوداشت این روز درواقع، نکوداشت جلوه‌های بسیار زیبا از ایثار، مردانگی، ایستادگی، مقاومت و آزادگی است».

رئیس دانشگاه تهران حفظ و توسعه تفکر ایثار و آزادگی را از اهداف برگزاری این آئین برشمرد و افزود: «تأکید بر مفهوم آزادگی و ایثارگری در دانشگاه که وظیفه ترویج اخلاق را دارد از واجبات است و دانشگاه می‌تواند با تکرار این مراسم به شیوه‌های مختلف و با ابزارهای متفاوت هنری، علمی و بیان مفاهیم و مبانی این وظیفه خود را انجام دهد».

دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه کسانی که برای این کشور و انقلاب بیشتر زحمت کشیده‌اند و دل آن‌ها در گرو توسعه کشور است بیشتر برای توسعه دانشگاه فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: «خوشبختانه در دانشگاه تهران تعداد همکاران هیأت علمی و غیر هیأت علمی ایثارگر بیش از حد نصابی است که دولت و مجلس ابلاغ کرده است و بسیاری از مسئولان دانشگاه هم از میان خانواده شهدا و ایثارگران هستند».

وی خاطر نشان کرد: «دانشگاه تهران به دنبال جلب بهترین‌هاست و در این راستا همکاران شاهد و ایثارگر بیشتر باید وارد چرخه مدیریت دانشگاه شوند و امیدواریم این فرآیند بیش از گذشته اتفاق بیفتد».

رئیس دانشگاه تهران در ادامه قانون و رعایت قانون را به عنوان بهترین روش برای ایجاد یک سیستم پایدار توصیف کرد و گفت: «قانون محصول خرد جمعی است و همیشه بیش از ایده و تفکر یک یا دو نفر است و مشارکتی ترین سیستم مدیریت در کشور در دانشگاه‌ها قرار دارد».

وی تأثیر نداشتن سلیقه‌های فردی را رمز پایداری دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه برتر کشور بعد از ۸۴ سال دانست و اظهار کرد: «دانشگاه تهران به دلیل وسعت، سابقه و اعتبار تصمیماتش پختگی ویژه‌ای دارد که سرمشق دانشگاه‌های دیگر است».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به سیاست‌های دانشگاه تهران و در توصیف بین‌المللی شدن بیان کرد: «بین‌المللی شدن یعنی دارای کیفیت جهانی و حرکت در جهت تأمین نظر ذی‌نفعان هنگامی که عنوان می‌کنیم «دانشگاه بین‌المللی» فقط توسعه تفاهم نامه و جذب دانشجوی خارجی و پروژه‌های مشترک نیست و شاخص‌های ما آنچنان باید ارتقا پیدا کند که این شاخص‌ها تراز بین‌المللی شود.

وی دانشجویان دانشگاه تهران را یکی از مهم‌ترین سرمایه‌ها برشمرد و افزود: «در کنار دانشجویان دستاوردهای علمی هستند و برآیند این‌ها باید منجر به خلق ثروت شود تا کشورهای دیگر هم پذیرای آن شوند».

دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران با عنوان اینکه امیدوارم به مناسبت این روز یاد و خاطره، مجاهدت‌ها، استقامت‌ها و بزرگ منشی‌های آزادگان عزیز برای همیشه تاریخ در دفتر قطور افتخارات این کشور ماندگار بماند، گفت: «انتخاب اصطلاح آزاده برای کسانی که در جنگ تحمیلی به اسارت درآمدند هوشمندانه و با روحیات این عزیزان همخوانی دارد».

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، با اشاره به شهادت مدافع حرم شهید حججی خاطر نشان کرد: «در واقع این دشمن نبود که رزمندگان ما را به اسارت گرفت، بلکه رزمندگان ما بودند که در قلب اردوگاه‌های دشمن آن‌ها را به اسارت در آوردند».

دکتر سرسنگی با بیان اینکه آزادگان نیازمند برگزاری چنین مراسمی نیستند، افزود: «در روزگاری که جامعه ما نیاز به اخلاق گرایی، همدلی و توجه به اصول و ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس دارد چنین برنامه‌هایی بیش از آنکه برای آزادگان و ایثارگران مفید باشد برای ما فایده دارد و ما وظیفه داریم برای نسل جوان، رشادت‌ها و حماسه‌های جاودان این بزرگان را به نمایش بگذاریم».

وی در ادامه گفت: «دانشگاه تهران این افتخار را دارد که در مجموعه خود میزبان و پذیرای ۲۰ آزاده سر افزار است در کنار خیل بسیار عظیم ایثارگران و خانواده معظم شهدایی که در دانشگاه تهران هستند و امیدوارم حضور آزادگان و همه ایثارگران بتواند به توسعه و تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه و آموزش عالی و نهایتاً در جامعه اسلامی کمک کند».

در این مراسم که با حضور اعضای هیئت رئیسه و مسئولان دانشگاه تهران و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ برگزار شد، آزادگان به بیان نقطه نظرات، پیشنهادات و خاطرات خود پرداختند و در پایان با اهدا لوح از سرافرازان دانشگاه تهران تقدیر به‌عمل آمد.


( ۴ )

نظر شما :