ساخت ربات ۳ درجه آزادی مستقل خطی در مقیاس صنعتی برای اولین بار در دانشگاه تهران

۱۸ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۲:۱۴ کد : ۴۴۴۵ اخبار
تعداد بازدید:۳۴۷۲
محققان دانشگاه تهران توانستند برای اولین‌بار در ایران ربات ۳ درجه آزادی مستقل خطی در مقیاس صنعتی بسازند.

حامد چلنگری و مصطفی ساکت با راهنمایی دکتر مهدی طالع ماسوله، عضو هیأت علمی گروه هوش ماشین و رباتیک دانشکده برق و کامپیوتر، موفق به ساخت این ربات در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران شدند.

این ربات به گونه ربات‌های موازی موسوم است و قابلیت ایجاد حرکت سه بعدی انتقالی به صورت مستقل را دارد. به دلیل ساخت و طراحی منحصر به فرد انجام شده، این ربات حرکاتی با دقت و شتاب بالا دارد. از کاربردهای این ربات استفاده از آن به عنوان چاپگرهای سه بعدی، برش لیزری و انجام عملیات گذاشت و برداشت در محیط‌های خطرزا را می‌توان نام برد.

این ربات پس از دو سال پژوهش برای نخستین بار در ابعاد و اندازه صنعتی توسط آزمایشگاه تعامل انسان و ربات طراحی، ساخته و عرضه شده است.

این پروژه با حمایت‌های مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و ساخته شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با رایانامه m.t.masouleh@ut.ac.ir مکاتبه نمایند.


( ۵ )

نظر شما :

اسد الله احمدیان ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۳:۴۳
مدل های مختلفی از ربات هایی که فضای xyz را پوشش می دهد وجود دارد که پیچیدگی هایی را دارند اما به نظر من این مدل همچون مدل هایی که مشابه آن پیچیدگی هایی را دارد که لازم به این پیچیدگی نیست مثلا بنده با یک استیج xyz قبلا کار کردم که ادعا میشد دقتی در اروردر نانو دارد البته من به شخصه ان را تست نکردم اما مشاهده کردم که دقت خوبی داشت و مدل روباتیکی ان بسیار ساده بود لزا برایم این سوال هست که بازوهای پیچیده این ربات برای چی اینقدر پیچیده هستند؟