معاون بین‌الملل دانشگاه تهران در اجلاس دانشگاه‌های عضو بریکس:

بدون همکاری‌های دانشگاهی، بهبود اقتصادی کشورهای بریکس ممکن نیست

۰۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۹:۱۱ کد : ۴۴۲۰۷ اخبار اخبار بین‌الملل خبر
تعداد بازدید:۱۱۵۳
معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، با تاکید بر ضرورت همکاری‌های دانشگاهی بین اعضای بریکس، گفت: «بریکس به عنوان یک سازمان نوظهور می‌تواند جهان تک قطبی را به جهان چند قطبی تبدیل کرده و یک سازمان امن برای رفاه جامعه بشری باشد».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس که ۱۷ و ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ در مسکو برگزار شد، با اشاره به جریان جدید اقتصادی، علمی، فناوری نهادهای مدنی که کشورهای عضو بریکس در جهان ایجاد کرده‌اند، آمادگی دانشگاه‌های ایران را برای همکاری در جهت تقویت علوم مختلف در کشورهای عضو بریکس اعلام کرد.
وی افزود: «همکاری‌های دانشگاهی بین اعضای بریکس می‌تواند به عنوان نماد همکاری‌های بین‌المللی در امور جهانی باشد و دانشگاه‌های کشورهای عضو، می‌توانند در ابتکارات منطقه‌ای و جهانی نقش آفرین باشند».
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بریکس به دنبال تساوی ملت‌هاست و افقی از جهان را دنبال می‌کند که عدالت و انصاف مبدا حکمرانی آن باشد، خاطر نشان کرد: «بدون همکاری‌های دانشگاهی بریکس، اقتصاد کشورهای عضو بریکس بهبود پیدا نخواهد کرد».
دکتر امین‌زاده افزود: «جهان آینده، جهان تک‌قطبی نیست و با ظهور قدرت‌های نوظهور در بریکس، جهان آینده جهان چندقطبی خواهد بود که باید درصدد رفع نقض صلح، تهدید علیه صلح، ناامنی و فقر باشد و بریکس با توجه به درخواست تعداد زیادی از کشورها برای عضویت در آن این امید را ایجاد کرده است که می‌تواند سازمانی امن، برای رفاه حال بشریت باشد.
معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، همچنین ضمن معرفی ظرفیت‌های دانشگاه تهران برای حضار و نمایندگان دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس، از آنان برای شرکت در مدارس تابستانه و زمستانه علمی-پژوهشی در ایران دعوت به عمل آورد.
در این اجلاس دو روزه که به میزبانی وزارت علوم و آموزش عالی فدراسیون روسیه و دانشگاه دولتی مسکو و با حضور رؤسا و معاونان دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس برگزار شد، علاوه بر دانشگاه تهران، رؤسای دانشگاه‌های تربیت مدرس، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و رئیس مؤسسه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) نیز از جمهوری ایران در اجلاس حضور داشتند.
«تاکید بر تشکیل کارگروه‌های بریکس شامل هوافضا، بیوتکنولوژی، پزشکی، اقیانوس‌شناسی و مطالعات قطب شمال»، «تاسیس مرکز انفورماتیک و محاسبات در قالب بریکس برای تبادل تکنولوژی»، «راه‌اندازی انستیتوی مجازی بریکس برای برگزاری دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد»، «ایجاد نظام رتبه‌بندی جدید دانشگاه‌های در چهارچوب بریکس و راه‌اندازی مکانیسم المپیاد بریکس»، و «ایجاد روز جغرافیدانان و روز ریاضی برای آشنایی مردم با جغرافی و ریاضی در فضای مطلوب» از جمله محورهای اصلی نشست‌های اجلاس دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس بود.
در این اجلاس، نمایندگان دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران، هند، اتیوپی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی دیدگاه‌های خود را در حوزه‌های مرتبط با همکاری‌های دانشگاهی بیان کردند.
گفتنی است، اجلاس رؤسای دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس ۱۷ و ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ برابر با ۲۶ و ۲۷ مهرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه «لومونوسف» در شهر مسکو برگزار شد.

کد تحریریه : ۰۲

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران کشورهای عضو بریکس


( ۳ )

نظر شما :