نشست خبری اولین المپیاد ملی ورزش همگانی دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این نشست که با حضور معاون فرهنگی دانشگاه تهران، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران برگزاری این المپیاد را کار مشترکی بین اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم و دانشگاه تهران توصیف کرد و گفت: «تمام مؤسسات آموزش عالی زیر مجموعه وزارت علوم، دانشگاه آزاد و علوم پزشکی و مجموعه مراکز آموزش عالی در این رویداد حضور دارند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران مهم بودن بحث ورزش همگانی در کشور و جامعه امروز را یکی از دلایل اهمیت برگزاری این المپیاد برشمرد و افزود: «المپیاد در دو بخش دختران و پسران برگزار میشود و در حدود ۱۶۰۰ دانشجو در این مسابقات شرکت خواهند کرد که در کنار مسابقات ورزشی، فعالیتهای فرهنگی و هنری هم برای آنها پیشبینی کردهایم».
دکتر سرسنگی اظهار کرد: «این المپیاد در دانشگاه تهران برگزار و از امکانات و ظرفیتهای کوی دانشگاه تهران، خوابگاه چمران، دانشکده تربیت بدنی و فضاهای دیگر دانشگاه تهران استفاده خواهد شد».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران عنوان کرد: «توجه به ورزش قهرمانی در این سالها باعث کم توجهی به ورزش همگانی شده است که ما در دانشگاهها نیاز به فرهنگ سازی در زمینه توسعه ورزش همگانی داریم».
وی افزود: «ورزش همگانی باعث کاهش ناهنجاریهای جسمانی در دانشجویان میشود، و هم به لحاظ فرهنگی نوعی همدلی و همبستگی و حس مشارکتپذیری را در دانشجویان به همراه میآورد».
دکتر سرسنگی در ادامه گفت: «امیدواریم برگزاری ورزشهای همگانی یک نشانه و آغاز برای پرداختن جدی به بحث این نوع ورزش در دانشگاهها شود».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به سیاستها و اقدامات انجام شده در این دانشگاه در جهت پرداختن به ورزش و برنامهریزی برای آن اظهار داشت: «در دانشگاه تهران سند توسعه ورزشهای همگانی آماده برای مطرح شدن در شورای عالی ورزش است. دانشگاه تهران به دلیل اهمیتی که به حوزه ورزش میدهد، جزو معدود دانشگاههایی است که شورای عالی ورزش دارد».
وی افزود: «ساخت مجتمع بزرگ ورزشی، فرهنگی در خیابان ادوارد براون، ساخت مجتمع ورزشهای آبی در خیابان کارگر شمال، ساخت سالن سرپوشیده فوتبال و ورزشهای رزمی و برگزاری جشنواره ورزشی برای دانشجویان و کارکنان معلول از جمله برنامههای ورزشی است که در دانشگاه تهران اجرا خواهد شد».
دکتر سرسنگی با یادآوری اینکه توجه به ورزش همواره در دانشگاه جدی بوده است، تصریح کرد: «دانشگاه تهران یک دانشگاه کهن است و بناهای آن نیازمند توجه ویژه که در همین راستا بسیاری از سالنهای ورزشی دانشگاه تعمیر و تجهیز شدهاند به طوری که برخی از اردوهای تیمهای ملی در آنها برگزار میشود».
وی در پایان گفت: «بسیار خوشحالیم که اولین المپیاد ورزشهای قهرمانی حدود دو دهه پیش در دانشگاه تهران برگزار شد و اکنون نیز اولین المپیاد ورزشهای همگانی در این دانشگاه برگزار میشود».
دکتر حسن به نژاد، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، در تشریح بسترهای فراهم شده برای این المپیاد، گفت: «ورزش همگانی میتواند در رشد و شکوفایی دانشجویان اثر مثبتی داشته باشد، و امیدوارم این گام اولیه برای برگزاری المپیاد هرچه محکمتر برداشته شود تا در دورههای بعد شاهد رشد بیشتری در این زمینه باشیم».
دکتر به نژاد افزود: «ورزش همگانی میتواند در حقیقت با حداقل امکانات بازتاب بسیار خوبی برای ما و دانشجویان به همراه آورد».
معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، درباره روند کارهای انجام گرفته برای آماده سازی اولین المپیاد عنوان گرد: «یک خوابگاه به طور کامل تخلیه و آماده سازی و همچنین برای اینکه دانشجویان در شرایط مناسبی به فعالیت ورزشی بپردازند فضای سبز و رستوران بازسازی شده است».
وی افزود: «در بحث پالایش سلامت و در زمینه مشاوره نیز آمادگی داریم تا خدمات لازم را به دانشجویان ارائه دهیم و برای تغذیه دانشجویان سعی شده تا از بهترین پیمانکاران دانشگاه دعوت به همکاری شود».
در ادامه دکتر پورکیانی، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تشکر از دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور گفت: «برگزاری این رویداد در دانشگاه تهران خود نشان دهنده اهمیت موضوع برگزاری ورزشهای همگانی است».
دکتر پورکیانی خاطر نشان کرد: «اگر هم افزایی بین بخشهای ورزشی کشور صورت بگیرد هم در هزینهها صرفه جویی میشود و هم افراد تحت پوشش بیشتری خواهیم داشت و کار بهتری صورت خواهد گرفت».
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: «دانشجویان وزرات بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فرهنگیان از آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی کاربردی، فنی حرفهای و مؤسسات غیر انتفاعی در این المپیاد بدون مرزبندی شرکت خواهند کرد. روحیه ورزش همگانی در این است که مرزهای خاص ورزش قهرمانی را ندارد زیرا در اینجا برد و باخت مطرح نیست بلکه مهم حضور ظرفیتها و توانمندیهای دانشجویان از بعد جسمی و روانی است».
وی اظهار کرد: «در وزارت علوم جمعیت دانشجویان تحت پوشش در سال ۹۱، شش درصد بود و امروز به سی در صد رسیده است. سال گذشته صد خوابگاه با همکاری صندوق رفاه دانشجویان را در این خصوص تجهیز کردهایم و امسال در برنامه است تا یکصد خوابگاه دیگر تجهیز شود».
دکتر پورکیانی بیان کرد: «سال ۹۴، بیست دانشگاه و در سال ۹۵، حدود ۵۰ دانشگاه به مراکز ارزیابی تندرستی و مشاوره ورزشی تجهیز شدهاند».
علی حبیب الهی، مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران، با عنوان اینکه شاخص مهم ملی بودن این مسابقات است، گفت: «ورود کاروان ورزشی دختران ۲۴ تیر و خروج آنها ۲۸ تیر و هم چنین در بخش پسران ورود ۳۱ تیر و خروج ۴ مرداد است».
مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران افزود: «مراسم افتتاحیه مسابقات دختران ۲۵ تیر و پسران یکم مرداد است که در سالن شماره یک تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد».
وی افزود: «همه مقدمات برای برگزاری این رویداد انجام شده است و در حاشیه مسابقات برنامههای مختلفی از جمله برنامه گردشگری برای دانشجویان خواهیم داشت. این رویداد مقام قهرمانی نخواهد داشت اما برای ایجاد انگیزه برای ورزشکاران مدال در نظر گرفته شده، و به تمام تیمها تندیس یادبود اهدا خواهد شد».
نظر شما :