ساخت نانوجاذب برای اندازه‌گیری دقیق آفت‌کش‌ها توسط محققان دانشگاه تهران (دسترسی به مقاله)

۱۳ تیر ۱۳۹۶ | ۱۰:۰۱ کد : ۴۳۲۲ اخبار
تعداد بازدید:۴۰۲۱
محققان دانشگاه تهران در تحقیقات آزمایشگاهی خود نانوجاذبی ساخته‌اند که میزان دقیق آفت‌کش‌های عسل را اندازه‌گیری می‌کند.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسن سرشتی، محقق دانشگاه تهران و مجری طرح، با اشاره به اینکه عسل ماده غذایی با ارزشی است و باید عاری از هرگونه ماده شیمیایی باشد گفت: «هدف از انجام این طرح سنتز یک نانوجاذب سازگار با محیط زیست بوده به نحوی که بتوان مقادیر هرچند اندک سموم ارگانوکلر را در عسل اندازه‌گیری کند».

وی با تاکید بر اینکه سنتز این نانوجاذب با یک روش سریع، آسان و تک‌مرحله‌ای صورت گرفته است، عملکرد آن را در اندازه‌گیری مواد سمی نیز بسیار دقیق و سریع توصیف کرد که موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌شود.

دکتر سرشتی افزود: «این نانوجاذب را می‌توان پس از استفاده، مجدداً بازیابی و مورد استفاده قرار داد که این موضوع موجب کاهش هزینه و آلودگی محیط‌زیست می‌شود».

محقق دانشگاه تهران در ادامه به تشریح فرایند انجام طرح پرداخت و گفت: «در پژوهش حاضر یک جاذب نانوکامپوزیتی با استفاده از یک روش حرارتی ساده و بدون نیاز به حلال‌های آلی خطرناک و با استفاده از مواد اولیه غیرسمی به‌صورت تک‌مرحله‌ای سنتز شد. پس از انجام آزمون‌های شناسایی و مشخصه‌یابی، نانوجاذب مذکور برای اندازه‌گیری میزان ۱۶ نوع آفت‌کش ارگانوگلرین مورد استفاده قرار گرفت و شرایط بهینه استخراج این نانوجاذب با در نظرگرفتن متغیرهایی نظیر حجم جاذب استفاده شده، pH و غیره تعیین شد».

دکتر سرشتی عدم صنعتی‌شدن تولید گرافن را یکی از مشکلات پیش روی تجاری‌سازی این نانوجاذب عنوان کرد و افزود: «درصورتی‌که بتوان اکسید گرافن را در مقیاس صنعتی و با قیمت پایین تولید کرد، سنتز این جاذب به دلیل استفاده از سایر مواد اولیه ساده و ارزان‌قیمت، هزینه زیادی در بر ندارد. با توجه به توانایی این جاذب در اندازه‌گیری و حذف انواع مختلف ترکیبات آلی و غیرآلی، می‌توان انتظار داشت که این محصول مصرف بالایی را به خود اختصاص دهد».

وی ادامه داد: «این نانوجاذب را می‌توان پس از استفاده، مجدداً بازیابی و مورد استفاده قرار داد که این موضوع موجب کاهش هزینه و کاهش آلودگی محیط‌زیست می‌شود».

گفتنی است این نانوجاذب دارای ویژگی‌های تجزیه‌ای بسیار خوب از قبیل حد تشخیص بسیار پایین در مقادیر کمتر از ppt ، بازیابی استخراج بالا، تکرارپذیری و تکثیرپذیری مناسب است. همچنین سرعت بالای آماده‌سازی نمونه، قابلیت بازیابی راحت، گزینشی عمل‌کردن جاذب نسبت به برخی سموم کلره و جذب و حذف آلاینده‌ها از محیط‌های آبی در صنایعی از جمله صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی از مزایای دیگر این نانوجاذب به‌شمار می‌آید.

برای مشاهده متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید.


( ۱۱ )

نظر شما :