مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه تهران اعلام کرد
راهکارهای مقابله با حمله باجافزار پتیا
در اطلاعیه مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی آمده است: در ششم تیر ماه ۱۳۹۶، نسخه جدیدی از باجافزار Petya با بهرهجویی از آسیبپذیری بخش SMB و بهکارگیری چندین روش اجرای از راه دور و با خاصیت کرم گونه خود در در عرض چند ساعت سازمانها و شرکتهای متعددی را در اکراین و سپس در اروپا به خود آلوده کرد. بیش از یک سال است که نوع جدیدی از باجافزارها با روشی خاص اقدام به قطع کامل دسترسی کاربر به کامپیوتر میکنند. این باجافزارها با رمزگذاری بخش Master Boot Record دیسک سخت، کامپیوتر را غیرقابل راهاندازی میکنند. بخش Master Boot Record در قسمتهای ابتدایی دیسک سخت ذخیره و نگهداری میشود. این بخش شامل اطلاعاتی درباره ساختار دیسک و برنامهای است که سیستم عامل را به اجرا در میآورد. بدون یک Master Boot Record سالم، کامپیوتر نمیداند که سیستم عامل بر روی کدام قسمت از دیسک سخت است و چگونه باید راهاندازی و اجرا شود.
راهکار پیشگیری از آلودگی:
- نصب اصلاحیههای امنیتی در اولین فرصت ممکن و استمرار در انجام آن، در خصوص باج افزار Petya نصب اصلاحیه ( MS 17-10) در زودترین زمان ممکن توصیه میشود. این اصلاحیهها به تفکیک سیستم عامل از مسیر زیر قابل دریافت است، لذا جهت اطلاع از نسخه سیستم عامل نیز به فایل راهنما توجه شود.
http://download.ut.ac.ir/fa/download/category/193/microsoft-critical-update
- استفاده از ضدویروس قدرتمند و به روز جهت مقابله با باج افزارهای رمزگذار ضروری است. برخی محصولات امنیتی نظیر McAfee دارای فناوریهای ویژه و خاص برای شناسایی و مقابله با باج افزارهای رمزگذار هستند.
- از اطلاعات سازمانی به صورت دورهای نسخه پشتیبان تهیه شود.
- احتیاط در زمان باز کردن ایمیلها، آموزش و راهنمایی کاربران به صرفنظر کردن از فایلها و ایمیلهای حتی کمی مشکوک و باز نکردن آنها میتواند نقشی مؤثر در پیشگیری از اجرا شدن پیوستهای مخرب داشته باشد.
جهت اطلاعات بیشتر به پیوند زیر مراجعه کنید.
https://newsroom.shabakeh.net/wp-content/uploads/2017/06/SPT-A-0138-00_Petya-Analysis-1.pdf
نظر شما :