نامه روسای پردیس هنرهای زیبا و چند دانشکده دانشگاه تهران به رئیس و اعضای شورای شهر در مورد انتخاب شهردار تهران

۱۸ خرداد ۱۳۹۶ | ۰۰:۳۶ کد : ۴۲۴۹ اخبار مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران محیط زیست
تعداد بازدید:۱۱۴۳۳

رؤسای پردیس هنرهای زیبا و دانشکده‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی، جغرافیا و محیط زیست دانشگاه تهران در نامه‌ای به رئیس و اعضای شورای شهر تهران، خواستار انتخاب شهرداری غیرسیاسی و متخصص برای نجات شهر از مخاطرات طبیعی و انسانی شدند.

متن نامه به این شرح است:

اعضا و ریاست محترم شورای شهر تهران

با سلام و احترام

بی‌تردید تهران برای شهروندانش تبدیل به شهری شده که به جای تضمین امنیت و سلامت، اغلب تولیدکننده مشکلات است، در حمل و نقل، شهری آفت‌زده و در سلامت محیط زیست، سرگردان و بی‌برنامه است. با آنکه نقش کلیدی در جریان‌سازی ملی به عهده دارد اما شهری شده بر مرکب جریان سوار تا بر مرکب تعقل، تدبیر و تفکر. شهری که جمعیت قابل توجهی از کشور را در خود اسکان داده و پایتخت نظام ممتاز حکومتی است با داعیه‌های فراوان و بحق.

در این میان شهردار تهران نقش ارزنده‌ای ایفا می‌کند و بایسته است تا در انتخاب آن حساسیت کافی مبذول داشت. از این رو بر خود لازم دیدیم در آستانه انتخاب شهردار مواردی را اعلام نمائیم:

۱- تلاش شود تا سیاسی‌کاری در انتخاب شهردار تهران نقش اصلی را به عهده نگیرد بلکه به جای آن تخصص و داشتن برنامه‌ای راهبردی برای نجات شهر از مخاطرات طبیعی و انسانی ملاک باشد.

۲- بایسته است که اولویت شهردار تهران توجه به حفظ محیط زیست، تفوق بر مشکلات حمل و نقل شهری، کنترل ساخت و ساز، تکریم به حقوق شهروندی و توجه به قشر آسیب‌پذیر و حاشیه‌نشین باشد.

۳- توجه به تهران به مثابه شهری آموزش‌محور و پژوهش‌پایه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این راستا موقعیت ممتاز دانشگاه تهران به عنوان دانشگاهی با قدمت و جامع در قلب و مرکزیت تهران مد نظر باشد.

۴- به نظر می‌رسد که برای نجات از معضلات یادشده، شهردار تهران معتقد به همکاری فکری و عملی با جامعه دانشگاهی باشد.

دکتر شاهین حیدری، رئیس پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران

دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران

دکتر مجتبی اردستانی، رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

دکتر محمد خدایاری فرد، رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران


( ۶۶ )

نظر شما :

مهسا احسانی ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۷:۲۹
با توجه به اینکه پایتخت ایران به رقم داشتن ساختمان های بسیار و زیبایی ظاهری فاقد هرگونه توسعه یافتگی پایدار شهری است این در حالی است که بودجه عمرانی تهران سه برابر بودجه عمرانی کل کشور است در نتیجه اگر درآمد های شهری تهران صرف پروژه های نمایشی نشود می توان به سوی شهری با معیارهای توسعه یافتگی پایدار حرکت کرد . به نظر اینجانب مهمترین خصوصیات شهردار تهران این است که با مدیریت های گوناگون شهرهای توسعه یافته در جهان آشنا باشد همچنین باید دارای توانایی اجرایی باشد. تجربه اجرایی شهر تهران باید به اندازه ای باشد که بتواند از رشته هایی که امروزه در کالبدشناسی شهری و حفظ حیات شهر مورد توجه قرار می گیرد مانند روان شناسی،جامعه شناسی،مخاطرات محیطی، معماری و میراث فرهنگی استفاده کرده و یا توان استفاده از کارشناسان در این رشته ها را داشته باشد . شهردار تهران باید نسبت به آینده شهر،فعل و انفعالات توسعه شهری ،مسئله آلودگی هوا و محیط زیست که امروزه به عنوان برخی از عوارض شهری با آنها روبه رو هستیم برنامه مشخصی داشته باشد.
فردین آزادبخت ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ | ۰۱:۱۴
درخواستی چنین بجا و هوشمندانه با مضمون یادآوری مخاطرات ناشی از سوء مدیریت شهری نشان دهنده توجه مسئولین و مدیران دانشگاهی به سیستم مدیریت شهری در جهت بهبود کیفیت زندگی در کلان شهر تهران بوده و مایه ی مسرت و امیدواری است. امید است مورد توجه و عنایت اعضای محترم شورای شهر واقع شود
علبرثا ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۶:۲۲
توجه به کلان مسئله نشان از بلوغ اجتماعی. عالی بود.
امید توکلیان ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۲:۱۲
به نظر اینجانب شایسته است که شهردار منتخب تهرانی باشند که قلبا دلسوز کلانشهر تهران باشند و مدرک تحصیلی ایشان با مقام عالی شهردار پایتخت سنخیت داشته باشد