دانشگاه تهران صدرنشین دانشگاههای ایران در رتبهبندی لایدن ۲۰۱۷
دکتر محمد جواد دهقانی با اعلام این خبر اظهار کرد: بررسی نظام رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۷ میلادی نشان میدهد که دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران نیز در فهرست این نظام رتبهبندی قرار گرفته و تعداد دانشگاههای کشور حاضر در این رتبهبندی از ۱۴ در سال ۲۰۱۶ به ۱۸ در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت. بدین ترتیب جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای اسلامی بیشترین تعداد دانشگاه و کشورهای ترکیه با ۱۶ دانشگاه، مالزی ۵ دانشگاه و عربستان سعودی ۴ دانشگاه در این نظام رتبهبندی حضور یافتهاند.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷ علاوه بر افزایش حضور تعداد دانشگاههای کشور شاهد ارتقای رتبه اکثر دانشگاهها نیز هستیم به طور خاص دانشگاه تهران از رتبه ۲۲۸ در سال ۲۰۱۶ به رتبه ۱۹۵ و نیز دانشگاه امیرکبیر از رتبه ۳۲۵ در سال ۲۰۱۶ به رتبه ۲۹۲ و سایر دانشگاهها نیز ارتقای رتبه یافتهاند.
دکتر دهقانی گفت: لایدن از سیستمهای رتبهبندی معتبر بینالمللی در کشور هلند است و هر ساله به رتبهبندی دانشگاههای جهان میپردازد. معیارهای این نظام به دو دسته کلی شاخصهای تأثیر و همکاریهای علمی تقسیم میشوند. اطلاعات مربوط به این شاخصها از پایگاه داده علوم (Web of Science) جمعآوری میشود. در رتبهبندی سال ۲۰۱۷ از اطلاعات مستخرج چهار سال در فاصله زمانی ۲۰۱۵ -۲۰۱۲ استفاده شده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تصریح کرد: در آخرین رتبه بندی منتشر شده توسط لایدن در سال ۲۰۱۷ دانشگاههای تهران، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم و تحقیقات تهران، شهید بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی، اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، گیلان و علوم پزشکی شیراز به ترتیب در رتبههای ۱۹۵، ۲۹۲، ۳۲۲، ۳۶۹، ۴۰۸، ۴۲۱، ۴۳۲، ۵۰۳، ۵۰۹، ۶۰۷، ۶۵۸، ۶۸۲، ۶۸۸، ۷۱۷، ۷۹۷، ۸۰۰، ۸۳۷ و ۸۶۷ قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش حضور تعداد دانشگاههای کشور و نیز ارتقای رتبه آنها در این نظام معتبر بینالمللی نشان از مسیر رو به رشد آموزش عالی کشور در عرصه جهانی و توسعه کمی و کیفی دانشگاههای کشور است و چشمانداز مثبتی از فعالیتهای علمی کشور در حرکت به سمت بینالمللی سازی دانشگاهها را نشان میدهد.
نظر شما :