اختتامیه مسابقات سراسری قرآن و عترت ویژه دانشجویان، کارکنان و استادان برگزار شد

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۱:۵۰ کد : ۴۱۹۲ اخبار
تعداد بازدید:۲۷۶۶
آئین اختتامیه سی و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت ویژه دانشجویان و چهارمین دوره‌مسابقات قرآن و عترت کارکنان و استادان در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، آئین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان سی و دومین دوره مسابقات قرآن کریم ویژه دانشجویان و چهارمین دوره این مسابقات ویژه کارکنان و استادان دانشگاه تهران، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، با حضور دکتر ایرجی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر زارع چاهوکی، مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر معارف، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه و جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم، دکتر سرسنگی با اشاره به پیشرو بودن دانشگاه تهران در همه زمینه‌های علمی، فرهنگی، مذهبی و معرفتی بر لزوم توسعه و ترویج فعالیت‌های دینی در دانشگاه تاکید کرد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: «یکی از راه‌های اصیل و اساسی که می‌تواند دانشگاه را به دانشگاه آرمانی اسلامی نزدیک کند و باعث کاهش ناهنجاری‌ها و رشد هنجارها و تعالی دانشجویان حتی بعد از فراغت از تحصیل باشد، پرداختن به فعالیت‌های دینی و معنوی جاری در دانشگاه است.»

وی به تعدد و تداوم برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه تهران در بازه زمانی یکساله اشاره کرد و افزود: «برخی از این فعالیت‌ها توسط خود دانشجویان در کانون‌های فرهنگی به انجام می‌رسند و برخی دیگر نظیر همین مسابقات قرآنی به‌صورت ستادی و توسط دانشگاه برگزار می‌شود».

دکتر سرسنگی تصریح کرد: «بسط و تأثیر معارف اسلامی در دانشگاه مستلزم حضور و شرکت هر سه قشر دانشجو، کارمند و استاد حاضر در دانشگاه تهران است».

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه ابراز امیدواری کرد که با راه‌اندازی مدرسه مجازی قرآن، آموزش و ترویج معارف قرآنی در دانشگاه تقویت شود.

دکتر سرسنگی، از انتشار نشریه‌ای تخصصی در حوزه قرآن و عترت خبر داد که می‌تواند حلقه اتصال فعالان حوزه قرآنی و جامعه باشد.

معاون فرهنگی دانشگاه در ادامه ضمن ارائه گزارش مسابقات قرآن و عترت اعلام کرد مسابقات امسال در ۶ بخش و ۳۵ رشته در حوزه‌های آوایی، معارفی پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری برگزار شد و حضور ۶۰۰ شرکت‌کننده دانشجو در بیش از ۹۰۰ نفر / رشته نکته قابل توجه این دوره از مسابقات بود که حکایت از رشد ۱۵۰ درصدی شرکت‌کنندگان نسبت به سال گذشته دارد.

در ادامه مراسم دکتر مجید معارف، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی طی سخنانی به بیان اهداف نزول قرآن پرداخت و با ارجاع به سخنان علامه طباطبایی گفت: «قرآن به دو دلیل نازل شد؛ یکی برای صحه گذاردن بر نبوت پیامبر اکرم و معجزه ایشان و دوم برای هدایت انسان‌ها. به زعم ما مسلمان‌ها این دو هدف و به‌ویژه هدف هدایت انسان همچنان به قوت خود باقی ا‌ست و هنوز هم قرآن همه کائنات را برای مقابله و آوردن مانندی مثل قرآن فرا می‌خواند و هنوز هیچ هماوردی برای قرآن نیامده و نخواهد آمد و از سوی دیگر قرآن کریم، همچنان مهم‌ترین هادی بشریت است.

همچنین در این مراسم دکتر ایرجی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر از معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در برگزاری مطلوب برنامه‌های فرهنگی و حمایت از جشنواره‌های قرآنی و رضوی، پیشنهاد برگزاری اولین دوره مسابقات قرآن و عترت کارکنان دانشگاه‌های منطقه یک را به میزبانی دانشگاه تهران ارائه داد.

دکتر ایرجی گفت: «مسابقات استادان دانشگاه با هماهنگی نهادهای فعال در برگزاری جشنواره قرآن و عترت در حال پیگیری است و برگزاری این جشنواره‌ها باعث تعمیق پیوند بین دانشگاه و جامعه می‌شود».

وی با اشاره به دیرپایی و جلوه بیشتر فعالیت‌های مذهبی و دینی در بین سایر فعالیت‌های فرهنگی انجام گرفته در دانشگاه‌ها بر لزوم افزایش این فعالیت‌ها تاکید کرد و افزود: «جشنواره قرآنی برآیند فعالیت‌های مذهبی انجام گرفته در دانشگاه‌هاست».

در پایان مراسم از برگزیدگان مسابقات قرآن و عترت دانشجویان، کارکنان و استادان دانشگاه تهران با اهدای لوح و هدیه تقدیر شد.


( ۳ )

نظر شما :