حضور غرفه دانشگاه تهران در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۵:۲۵ کد : ۴۱۴۲ اخبار
تعداد بازدید:۴۸۱۶

دانشگاه تهران با ۱۷۳۱ عنوان کتاب در بخش ناشران دانشگاهی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور دارد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، مهندس کاظم آرمان‌پور، مسئول غرفه دانشگاه‌تهران در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه تهران از حضور این دانشگاه با ۱۷۳۱ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی خبر داد و گفت: «این کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، پزشکی و دامپزشکی، کشاورزی و هنر و معماری ارائه شده‌اند».

وی با اشاره به اینکه دانشجویان کمتر با عنوان کتاب‌های منتشر شده از سوی دانشگاه‌تهران آشنا هستند، نبودن امکان عرضه تمامی کتاب‌ها در کتاب‌فروشی‌های دانشگاه تهران را از دلایل آن برشمرد.

مسئول غرفه دانشگاه‌تهران، با بیان اینکه در گروه کشاورزی و علوم انسانی به‌دلیل گستردگی رشته‌ها بیشترین عنوان کتاب را داریم، افزود: «با وجود این در حال حاضر کتاب‌های گروه هنر و معماری از استقبال بیشتری برخوردار بوده‌اند».

وی در ادامه افزود: «در غرفه دانشگاه تهران، کتاب‌‌هایی ارائه شده که در ۵ سال اخیر چاپ شده‌اند، اما در بین آن‌ها کتاب‌های تجدید چاپ شده و کتاب‌هایی مانند لغت‌نامه دهخدا، دیوان حافظ و شاهنامه که با استقبال عمومی مواجه هستند، هم وجود دارند».

مهندس آرمان‌پور درباره میزان حضور مراجعه کنندگان در غرفه دانشگاه تهران اظهار کرد: «سیاست نمایشگاه بین‌المللی کتاب واگذاری بن کارت به دانشجویان است این موضوع سبب استقبال از طرف دانشجویان شده است، اما کتابخانه‌ها و مؤسسات مختلف هم در غرفه دانشگاه تهران حضور داشته‌اند».

وی با اشاره به رویکرد دانشگاه تهران در جهت کمک به کتابخانه‌ها گفت: «حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ عنوان کتاب در نظر گرفته شده است که اگر کتابخانه‌ای تا تعداد مشخصی کتاب خریداری کند، بین ۴۰ تا ۵۰ عنوان کتاب از طرف دانشگاه به آن‌ها اهدا خواهد شد».

مهندس آرمان‌پور با انتقاد از نبودن فضای کافی در برپایی غرفه گفت: «در برپایی غرفه دانشگاه تهران با توجه به گستردگی عنوان‌ها با کمبود فضا مواجه هستیم، ما درخواست ۱۴۰ تا ۱۵۰ متر فضا برای نمایش کتاب‌ها از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم اما متأسفانه فضایی که در اختیار ما گذاشته شده، ۱۰۴ متر است. این فضا شایسته دانشگاه تهران با تعداد عنوان کتاب‌هایی که شرکت داده شده نیست».

وی با اشاره به سیستم و کمیته‌های خاص برای ارزیابی کتاب در دانشگاه تهران گفت: «استقبال از کتاب‌های دانشگاه تهران به دلیل وجود همین سیستم‌های ارزیابی است که در انتشارات دیگر شاید کمتر به این مسئله توجه شود».

مسئول غرفه دانشگاه تهران با ابراز تأسف از اینکه در سبد کالای ما کتاب آخرین گزینه است، خاطر نشان کرد: «برخی از استادان در دانشگاه‌ها به جای کتاب جزوه معرفی می‌کنند، اگر کتاب معرفی شود مورد استقبال قرار می‌گیرد و دانشجویان با این مقوله بیشتر آشنا خواهند شد و این مسئله باید در سطوح مختلف دانشگاه فرهنگ‌سازی شود».

مهندس آرمان‌پور با اشاره به بحث برون‌سپاری برپایی چنین غرفه‌هایی در نمایشگاه‌ها از سوی دانشگاه تهران گفت: «در دانشگاه تهران فضای کار برای تبلیغات، ارائه و معرفی کتاب به دانشجویان بسیار است برپایی چنین نمایشگاهی یک کار فرهنگی است که دانشگاه تهران می‌تواند از طریق برپایی اردوها و ارائه کمک هزینه به دانشجویان اقدامات مثبتی را در جهت حرکت دانشجویان به سمت کتاب و کتاب‌خوانی انجام دهد».

سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تا ۲۳ اردیبهشت دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به بخش ناشران دانشگاهی در سالن ۱۰۷ از غرفه دانشگاه تهران به شماره ۳۰۷ دیدن نمایند.


( ۱۱ )

نظر شما :