در آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان
معاون فرهنگی دانشگاه تهران: انس با کتاب جامعه را از آسیب مصون میدارد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، معاون فرهنگی دانشگاه افزود: «بسیاری از صاحبنظران معتقدند که حل برخی از مشکلات حتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی در کنار توسعه فرهنگی امکانپذیر است».
دکتر مجید سرسنگی، یکی از راههای مصون ماندن جوامع از آسیبها را انس مردمان آن با کتاب دانست و تصریح کرد: «کشوری میتواند خود را بهعنوان یک تمدن پر قدرت و ماندگار معرفی کند که در این زمینه پیشرو و صاحباندیشه باشد».
معاون فرهنگی دانشگاهتهران، وجود اندیشمندان و متفکرانی که بر امر کتاب خواندن و تألیف توجه داشتهاند را یکی از علل پایداری و خودنمایی تمدن ایرانی و اسلامی با بودن تمامی مشکلات عنوان کرد.
وی با انتقاد از آمار پایین سطح کتابخوانی در جامعه گفت: «ما وظیفه داریم در دانشگاهها دانشجویان را برای پرداختن بیشتر به بحث کتاب تشویق کنیم. دانشجویان اگر بخواهند بعد از فارغالتحصیلی در جامعه نقش بسزایی ایفا کنند، باید کتاب خوانی را جزو برنامههای خود قرار دهند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سنگ بنای این جشنواره در سال ۱۳۹۵ گذاشته شده است، گفت: «در سه گروه علمی و اجتماعی، سیاسی، دینی و تربیتی و هنری و ادبی پذیرش کتابها صورت گرفت و داوران همه از استادان دانشگاهی بودند. وجه تمایز این جشنواره با سایر جشنوارهها در این بود که به مسئله کیفیت کتابها توجه ویژهای شده است».
دکتر سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نیز با اشاره به اینکه برنامههای دانشگاه تهران بهعنوان نماد آموزش عالی همیشه پر افتخار است، گفت: «در حوزه کتاب هر فعالیتی قابل تقدیر است و چنین جشنوارههایی برای مؤلفین کتاب و اهل کتاب که پیشگامان فرهنگ هستند، یک امتیاز محسوب میشود».
وی با تأکید بر اینکه ما در عرصه فرهنگی نیاز به کار بیشتری داریم، افزود: «جامعه ما نیازمند توسعه و ارتقای فرهنگی است. فرهنگ را با عنوان اینکه بزرگان ما به آن اشاره داشتهاند، و اکسیژنی که تنفس میکنیم در جامعه و رویه زندگی و دستورالعمل تعاملات اجتماعی باید در نظر بگیریم».
دکتر هاشمی اظهار داشت: «میزان کتابخوانی در جامعه ما بسیار کمتر از آن چیزی است که شأن تاریخی و فرهنگی ما ایجاب میکند. نسلهای گذشته علاوه بر قرآن و تمدن دینی مأنوس با کتابهایی همچون شاهنامه بودند اما در حال حاضر نسل دانشگاهی خیلی با این موضوع انس ندارد».
دکتر یونس نوربخش، رئیس پردیس البرز دانشگاه تهران، نیز با اشاره به اینکه این دهه بهعنوان عصر فرهنگ نامگذاری شده است، گفت: «اگر در نظریههای گذشته بر ساختارها، اقتصاد، سیاست و دولت تأکید شده است، امروزه از فرهنگ بهعنوان سنگ بنای تحولات اجتماعی یاد میشود».
وی با طرح این نکته که در جامعه ما مصرف فرهنگی پایین است، افزود: «در سبد کالای زندگی ما کالاهای فرهنگی بهویژه کتاب درصد بسیار کمی از هزینههای ما را به خود اختصاص میدهد».
وی یکی از مشکلات را شکاف نسلی برشمرد و اظهار کرد: «این کار محققان و نویسندگان است که با قلم جدید این ارتباط را برقرار کنند. موزههای ما حافظ میراث مادی و کتاب میراث دار گنجینههای معنوی گذشته است».
در پایان به برگزیدگان این جشنواره لوح تقدیر جایزه نقدی اهدا شد.
برگزیدگان اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان
بخش اجتماعی و سیاسی
مدرنیته (تجدد)، نویسنده سجاد صفارهرندی، محمدرضا قائمی نیک / رتبه دوم / لوح تقدیر و سی میلیون ریال
اقتصاد مقاومتی از نظر تا عمل / مصطفی شهیدی نسب / رتبه سوم / لوح تقدیر و بیست میلیون ریال
نوروز در دو سوی آستارارود: باورها، آئینها، آداب و رسوم، بازیها، خوراکها و اشعار نوروزی تالشان ایران و جمهوری آذربایجان / آرمین حیدریان / قابل تقدیر / لوح تقدیر و پنج میلیون ریال
بخش دینی، اخلاقی و تربیتی
کندو: تجلی اخلاق در شعر پارسی / نویسنده سیدحمیدرضا حسینی دانشور / رتبه دوم / لوح تقدیر و سی میلیون ریال
خداشناسی در عرفان حلقه کیهانی / محمودرضا قاسمی / رتبه سوم / لوح تقدیر و بیست میلیون ریال
مبانی قرآنی و حدیثی کلام مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درباره علم / محمد جواد کوچک یزدی، زینب علمدار / قابل تقدیر / لوح تقدیر و پنج میلیون ریال
بخش هنری و ادبی
ادبیات داستانی جنگ در ایران / مهدی سعیدی / رتبه اول / لوح تقدیر و پنجاه میلیون ریال
صفات وجهی در زبان فارسی / نگین ایلخانیپور / قابل تقدیر / لوح تقدیر و پنج میلیون ریال
سقا نفار / میکائیل مقیم پوربیژنی / قابل تقدیر / لوح تقدیر و پنجمیلیون ریال
نظر شما :