رونمایی از سورنا مینی با حضور معاون علمی رئیس جمهور

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۴:۵۵ کد : ۴۱۰۶ اخبار
تعداد بازدید:۷۲۵۰

در آستانه دومین سالگرد رونمایی از ربات انسان‌نمای سورنا ۳، مراسم رونمایی از دستاورد تجاری آن با برند تجاری «سورنا مینی» در پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران ۴ تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در نمایشگاه بین‌المللی سالن خلیج‌فارس با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی رئیس جمهور و دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هزار محصول از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان عرضه شد که از این ربات به صورت نمادین رونمایی شد.

ربات انسان‌نمای ۵۰ سانتیمتری «سورنا مینی» محصول مشترک شرکت دانش‌بنیان آتی کاوش سیستم و مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته دانشگاه تهران است که با هدف تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته رباتیکی و ترویج علم رباتیک در میان دانش‌آموزان و دانشجویان و پاسخ به نیازها و انتظارات کاربران داخلی طراحی و ساخته شده است. از دیگر کاربردهای این ربات ملی می‌توان به ایجاد بستری نوین برای تعامل با انسان به ویژه در حوزه‌های آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها، ناشنوایان و کاردرمانی بیماران مبتلا به اوتیسم اشاره کرد.

این ربات‌های ۵۰ سانتیمتری به عنوان نخستین دستاوردهای تجاری‌سازی ربات سورنا شناخته می‌شوند و پس از رونمایی از نسل سوم ربات سورنا به عنوان نخستین ربات انسان‌نمای ملی، شرکت دانش‌بنیان آتی کاوش سیستم با همکاری مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته دانشگاه تهران و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف ارتقای آموزش‌های پایه در حوزه رباتیک در سطح کشور، اقدام به طراحی و تولید دو نمونه تجاری از ربات‌های انسان‌نمای سایز کوچک با برند تجاری «سورنامینی» کرده است.

کاربرد این ربات در مقام یک ربات اجتماعی ایرانی، در گام نخست با رسالت ارائه نسل نوینی از رسانه‌های اجتماعی-آموزشی است که به منظور ترغیب مخاطبان عام نظیر دانش‌آموزان و دانشجویان و یا تسریع روند کاردرمانی و یادگیری آموزه‌های ارتباطی و ارتقای هوش هیجانی کاربران خاص نظیر ناشنوایان و کودکان مبتلا به اوتیسم ارائه شده‌اند.

ظاهر ربات نقش مؤثری در جذب این گروه سنی و تحقق این هدف دارد. همچنین ایجاد تحول در سامانه‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی برای بنگاه‌ها و مؤسسات خدماتی و تبلیغاتی از دیگر مأموریت‌های تعریف شده برای این ربات است.

نسخه اول این ربات با کد طراحی آلفا، با قدی برابر ۵۱ سانتی مجهز به ۲۳ درجه آزادی فعال است. این میزان درجه آزادی امکان اجرای حرکات نمایشی نظیر گام‌برداری مستقیم و چرخش به طرفین را به دست داده و قابلیت حفظ تعادل در برابر اغتشاشات محیطی وارده را برای ربات فراهم می‌آورد. همچنین دوربین ربات امکان تشخیص چهره و اشیای از پیش تعریف شده را ممکن می‌سازد.

در نسخه دیگر ربات موسوم به بتا، طیف وسیع‌تری از حسگرها و ادوات ارتباطی ارائه شده است. این نسخه به مجموعه‌ای از تجهیزات تعاملی نظیر دوربین، میکروفن و بلندگو مجهز شده است که امکان برقراری ارتباط صوتی با کاربر، تشخیص چهره و اشیا از پیش تعریف شده را فراهم می‌آورد. دستورگیری صوتی و لمسی از دیگر قابلیت‌های این نسخه است.

ویژگی ممتاز این ربات که آن را از همه هم‌نوعان خارجی خود متمایز و برجسته می‌سازد پشتیبانی از زبان فارسی است. این ویژگی در کنار رابط گرافیکی ساده و کاربرپسند آن، سبب می‌شود تا طیف وسیعی از کاربران بتوانند از آن استفاده نمایند. از سوی دیگر ساختار برنامه-باز ( open source ) کدها و واسط‌های نرم‌افزاری ارائه‌شده در کنار مثال‌های کاربردی متعدد و تیم پشتیبانی قوی، این امکان را فراهم می‌آورد تا قشر دانشگاهی نیز از آن بهره ببرند و بتوانند الگوریتم‌ها و سناریوهای سفارشی خود را به راحتی طراحی و بر روی آن پیاده‌سازی کنند.


( ۱۲ )

نظر شما :