گفتگوی نمایندگان شورای صنفی دانشجویی و دانشجویان با هیأت رئیسه دانشگاه تهران

۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۳:۳۷ کد : ۴۰۳۵ اخبار
تعداد بازدید:۱۴۲۵۰

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ در نشستی با دانشجویان و اعضای شورای صنفی دانشجویی یکی از نقاط قوت فارغ التحصیلان دانشگاه تهران را اجتماعی بودن و تجربه‌ای دانست که آن‌ها به واسطه ارتباطات وسیع با دانشجویان سایر رشته‌ها در این دانشگاه جامع کسب می‌کنند.

وی ضمن قدردانی از دانشجویانی که فعالیت‌های مختلف دانشجویی انجام می‌دهند، گفت: «بر این باور هستیم که یکی از وجوه دانشگاه تربیت جنبه‌های دانشجویی در تمامی ابعاد است یعنی علاوه بر آموزش و پژوهش فعالیت‌های اجتماعی، مسئولیت‌پذیری و کارگروهی باید مورد توجه قرار گیرد».

وی افزود: «دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی کشور به این دسته از فعالیت‌ها اهمیت بسزایی می‌دهد. مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان مورد تقدیر دانشگاه و در دستیابی اطلاعات دقیق‌تر به ما کمک می‌کند و این امر منجر به ایجاد باب مفاهمه در قالب جامعه مدنی با دانشجویان می‌شود».

رئیس دانشگاه تهران هم‌چنین از شورای صنفی دانشجویی که با صرف وقت در جهت حل مشکلات دانشجویان فعالیت می‌کنند تشکر و قدردانی کرد.

در این جلسه نمایندگان شورای صنفی و جمعی از دانشجویان از پردیس‌ها و دانشکده‌های مختلف به طرح دغدغه‌های خود پرداختند. موضوعات مطرح شده از سوی دانشجویان درباره مسائلی مانند «سنوات مجاز تحصیلی و رفاهی»، «مشکلات خوابگاه‌ها»،‌» روند پولیسازی دانشگاه»، «شفافیت مالی فعالیت‌های دانشگاه»، «تشدید فضای امنیتی در دانشکده‌ها» و «کم اهمیتی به نظرات دانشجویان».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به عدم جذب دانشجو در پردیس ارس به دلیل نداشتن استانداردهای لازم دانشگاه تهران، کاهش پذیرش دانشجو در دوره‌های مجازی و پردیس‌های کیش و البرز و افزایش نداشتن دانشجویان نوبت دوم گفت: نسبت به سال گذشته پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران حدود ۵ هزار نفر کاهش پیدا کرده است».

وی با تأکید بر اینکه کیفیت آموزشی و پژوهشی باید به‌عنوان یک اصل در نظر گرفته شود بیان کرد: «یکی از منابع درآمد دانشگاه پردیس‌های خودگردان و دوره‌های مجازی است اگر صرف ایجاد این مراکز کسب منبع درآمد بود به طور یقین ما نباید شاهد این کاهش‌ها می‌شدیم».

رئیس دانشگاه تهران با عنوان اینکه بهتر آن است که دانشگاه‌های دولتی سطح یک درگیر مبحث شهریه نشوند و دولت هزینه‌ها را در قالب مستقیم و یا غیرمستقیم به دانشگاه پرداخت کند، تصریح کرد: «در برخی از موارد مانند پذیرش دانشجویان خارجی، دوره‌های کوتاه مدت و در خدماتی که دانشگاه به جامعه ارائه می‌دهد باید هزینه‌های آن اخذ شود».

وی یکی از شاخص‌های رشد یافتگی دانشگاه را ایجاد شرکت‌های تحقیقاتی و ارائه خدمات به جامعه در مقابل دریافت هزینه دانست.

دکتر نیلی احمد آبادی با اشاره به بحث سنوات مطرح شده از سوی دانشجویان گفت: «طولانی شدن دوره دانشجویی منجر به از دست رفتن سرمایه‌های کاری می‌شود اگر هر دانشجویی بخواهد دوره کارشناسی را ۶ تا ۷ سال بگذراند و بعد وارد بازار کار شود ما سرمایه ملی را تضعیف کرده‌ایم».

وی افزود: «در حال حاضر ۳۳۶۰۰ دانشجوی روزانه، ۸۰۰۰ دانشجوی نوبت دوم (شبانه)، ۵۰۰۰ دانشجوی روزانه شهریه پرداز (شامل پردیس‌ها و دانشجویان مشمول سنوات) و ۵۰۰۰ دانشجوی آموزش‌های الکترونیکی که در مجموعه حدود ۵۳ هزار دانشجو در دانشگاه تهران مشغول تحصیل هستند».

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه اظهار کرد: «حدود ۳۳ هزار نفر آمار دانشجویان روزانه است و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بابت ۲۶۹۶۲ دانشجو بودجه به دانشگاه تهران پرداخت می‌کند، یعنی بابت ۸ هزار ظرفیت فعلی دانشگاه بودجه پرداخت نمی‌شود».

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دوره کارشناسی ۸ ترم، کارشناسی ارشد ۴ ترم و دکتری ۸ ترم است افزود: «لذا دانشجویی که مشمول سنوات می‌شود از طرف دولت هیچگونه اعتباری به دانشگاه اختصاص داده نمی‌شود به این معنی که سوبسیدهایی مانند خوابگاه، تغذیه و برنامه آموزش را دانشگاه باید از منابع خود پرداخت کند».

دکتر نیلی احمد آبادی یکی دیگر از شاخص‌های رده‌بندی دانشگاه‌ها را نسبت استاد به دانشجو برشمرد و بیان کرد: «وقتی تعداد دانشجوهای سنوات افزایش پیدا می‌کند مانند شرایط کنونی این نسبت ۱ به ۲۱ رسیده است در حالی که شاخص وزارت علوم ۱ به ۱۸ و یونسکو ۱ به ۱۶ است. بنابراین ۸ هزار دانشجو وقتی مشمول سنوات می‌شوند هم شاخص‌های کیفی و هم اعتبارات دانشگاه مشکل و افت پیدا می‌کنند. لذا فلسفه سنواتی که وزارت علوم آن را پیگیری می‌کند از یک طرف بحث اقتصادی و نظم در امور و از طرف دیگر دارای بعد ملی است».

رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به انتقاد از جذب هیأت علمی ضعیف در گذشته، با بیان اینکه سیاست دانشگاه جذب بهترین هاست، گفت: «قبلا در برخی از دانشکده‌ها استخدام‌هایی صورت گرفته که مورد تأیید ما نیست، کاری که دانشگاه به صورت قانونی می‌تواند انجام دهد این است که بعد از دو سال پرونده‌ها را مجدد بررسی و هیأت علمی فاقد کیفیت لازم را قطع ارتباط کند».

وی با مهم برشمردن ارزیابی استادان افزود: «شرط ترفیع، ارتقا و تمدید قرارداد استادان ارزشیابی است که دانشجویان باید با دقت تمام این کار را انجام دهند».

دکتر نیلی احمدآبادی در پاسخ به پرسشی درباره درخواست بازگشت به کار برخی از استادان بازنشسته با اشاره به پیچیده بودن این فرآیند و اینکه اشخاصی که مشمول صندوق بازنشستگی می‌شوند بازگشت به کار آن‌ها در اختیار دانشگاه قرار ندارد، یادآور شد: «۴ نفر درخواست بازگشت به کار ارائه دادند و بعد از بررسی‌های لازم با بازگشت یک نفر که در اختیار دانشگاه بود موافقت، و درخواست مابقی پس از تصویب در هیأت رئیسه دانشگاه برای نهاد مسئول ارسال شد».

رئیس دانشگاه تهران درباره مسائل مطرح شده امنیتی از سوی دانشجویان، تأکید کرد ما در هر شرایطی از حقوق تمامی دانشجویان در مجاری قانونی دفاع می‌کنیم و دانشگاه تهران معتقد است که فعالیت‌های قانونی دانشجویان نباید برای آن‌ها هزینه داشته باشد.

دکتر نیلی احمدآبادی با رد امنیتی کردن فضای دانشگاه، گفت: «با هیچ دانشجویی به دلیل فعالیت‌های صنفی و یا هر فعالیت قانونی دیگر برخورد نمی‌شود. بیش از ۴۰۰ نشست توسط جریان‌های مختلف در این دانشگاه برگزار شده است که باید اظهار کرد در تاریخ دانشگاه تهران بی‌سابقه بوده است».

رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به نماینده صنفی دانشکده حقوق و علوم سیاسی درباره بازسازی این دانشکده اظهار داشت: «بازسازی دانشکده حقوق و علوم سیاسی یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های دانشگاه است. ما می‌پذیریم که استادان، کارکنان و دانشجویان در این مدت سختی‌های زیادی را تحمل کرده‌اند. تمام تلاش بر این بود که حداقل مشکلات برای بخش آموزشی و پژوهشی فراهم شود به همین دلیل باز سازی ابتدا از ضلع جنوبی شروع شد. تمامی این تغییرات باید با نظارت سازمان میراث فرهنگی صورت می‌گرفت و نهایت تلاش ما بر این بود که بتوانیم هویت این دانشکده را حفظ نمائیم».

دکتر نیلی احمدآبادی درباره هزینه این طرح گفت: «هزینه بازسازی را وزارت علوم تأمین کرده است اما با توجه به اینکه این دانشکده تأسیسات و سیستم برق مناسب و ایمنی نداشت لذا دانشگاه تهران به ناچار از منابع خود بیش از دو میلیارد تومان باید هزینه پرداخت کند.»

وی زمان اتمام و تحویل پروژه بازسازی دانشکده حقوق و علوم سیاسی را بر اساس برآورد پیمانکار تابستان امسال اعلام کرد.

دکتر نیلی احمدآبادی در پاسخ به انتقاد از ایده شهر دانش، این شهر را یکی از افتخارات دانشگاه دانست و گفت: «شرکت‌های دانش بنیان شرکت‌های کوچکی هستند که توسط فارغ‌التحصیلان دانشگاه تشکیل و راه‌اندازی می‌شوند نه بنگاهی برای کسب سود شرکت‌های بزرگی که دانشجوی منتقد تصور می‌کند. هدف دانشگاه این است که پایان نامه‌های دانشجویان تبدیل به کسب و کار جدید شود».

یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان حاضر در جلسه، بحث سنوات بود که دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه، در تشریح سنوات دانشجویان مطابق با آئین‌نامه جدید، گفت: «این آئین نامه‌ها مشمول ورودی‌های ۹۳ در دوره کارشناسی ،‌۹۴ در دوره کارشناسی ارشد و ۹۵ در دوره دکتری می‌شود و دانشجویانی که قبل از این آئین‌نامه در دانشگاه در حال تحصیل هستند، سبک و سیاق گذشته بر سنوات آن‌ها حاکم خواهد بود».

وی افزود: «مطابق این آئین‌نامه دانشجویان در مقاطع کارشناسی از نیم سال دهم، کارشناسی ارشد از نیم سال ششم و دکتری از نیم سال دهم مشمول شهریه می‌شوند».

معاون آموزشی دانشگاه درباره سقف سنوات مجاز با توجه به مصوبه شورای آموزشی دانشگاه گفت: «مطابق این مصوبه دانشجویان کارشناسی نیم سال نهم معاف از شهریه و در مورد رشته‌هایی که بر اساس استعلام از شورای برنامه‌ریزی وزرات علوم دوره آن‌ها ۹ نیم سال تعریف شده، نیم سال دهم معاف از شهریه خواهند بود».

وی در ادامه گفت: «در مقطع کارشناسی ارشد مطابق آئین نامه نیم سال شش اعمال می‌شود و در دکتری با قید تأییدیه گروه و یا استاد راهنما دانشجویان نیم سال دهم معاف از شهریه خواهند بود».

دکتر حسینی تأکید کرد که مصوبه شورای آموزشی در مواردی که نسبت به آئین نامه دارای تغییرات است باید به تصویب هیأت امنا دانشگاه برسد و بعد از آن قابلیت اجرایی خواهد داشت.

وی یکی دیگر از وجوه آئین نامه جدید را گرفتن شهریه از دروس ردی برشمرد و اظهار کرد: «بر اساس مصوبه شورای آموزشی، دانشگاه تهران جزو معدود دانشگاهی است که در این مورد شهریه اخذ نمی‌کند».

دکتر محمد اسماعیلی، مدیر کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران نیز در این نشست به مشکلات و درخواست‌های عنوان شده از سوی دانشجویان درباره کیفیت غذا و نحوه نظارت بر آن، وضعیت خوابگاه‌ها، مساعدت در جهت ایجاد شورای صنفی در کوی دانشگاه و برگزاری جلسه با صندوق رفاه پاسخ داد.

وی در پاسخ به انتقاد دانشجویان از کیفیت غذای خوابگاه‌ها گفت: «هرروز غذای خوابگاه‌ها توسط نماینده شورای صنفی، نماینده دانشگاه و نماینده پیمانکار کنترل کیفی و به صورت هفتگی گزارش آن تقدیم ریاست می‌شود. در تمام موارد، غذا باید به تأیید این هیأت سه نفره برسد تا توزیع آن در سطح خوابگاه‌ها صورت بگیرد».

در این نشست هم‌چنین مسائل و مشکلاتی از طرف دانشجویان از جمله کار در مقابل اسکان عنوان شد و قرار شد تا هیأت رئیسه دانشگاه جهت رفع و مساعدت آن‌ها بررسی‌های لازم را به عمل آورد.


( ۱۲ )

نظر شما :