کتاب «آلمان و حقوق بشر» در دانشگاه تهران رونمایی شد
حمید محمدی: بر خلاف ادعای آزادی بیان در آلمان، نوعی اختناق قانونمند در این کشور وجود دارد | دکتر مؤمنی راد: هیمنه تمدنی غرب فرو ریخته است | دکتر واعظی: حمید محمدی رزمنده عرصه جهاد تبیین است | دکتر خامهیار: دستاورد عملیات حماس در حد سونامی بود نه طوفان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حمید محمدی نویسنده کتاب «آلمان و حقوق بشر» و رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در آلمان، در نشست رونمایی از این کتاب که در تالار امیرکبیر حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه روابط رسمی ایران و آلمان به ۱۵۰ سال قبل برمیگردد گفت: قدمت روابط فرهنگی غیررسمی ایران و آلمان به بالغ بر دو قرن قبل میرسد و همواره در طول سالیان گذشته سعی شده است روابط فرهنگی دو ملت تقویت شود. رایزنیهای فرهنگی نیز برای تقویت پیوندهای فرهنگی بین مراکز فرهنگی و هنری و دانشگاههای آلمان که رشتهها و مراکز ایرانشناسی و شرقشناسی در آنها فعال است، با رویکرد مثبت تلاش کردهاند.
وی با اشاره به برخی فشارها به منظور محدود نمودن حضور فرهنگی ایران در آلمان، تصریح کرد: این فشارها تحت تأثیر سیاست کلی آمریکا اتفاق افتاده است؛ به گونهای که اوج این رویکرد کاملاً منفی در طول سال گذشته مشاهده شد که آلمان به پرچمدار و میداندار مخالفت و مقابله با جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد و با استفاده از ابزارهای رسانهای خود به نوعی سعی در نهادینهسازی فضای ایرانهراسی و اسلامهراسی داشتند.
محمدی از انگارهسازی به منظور متهم نمودن ایران به نقض حقوق بشر، نادیده گرفتن آزادی بیان و تضییع حقوق زنان، به عنوان برخی محورهای این فشار رسانهای نام برد و تصریح کرد: در عین حال، در بازنمایی فضای آلمان، این کشور را مهد آزادی بیان و حقوق بشر معرفی میکنند. در صورتی که تجربه زیست در آلمان نشان میدهد نه آزادی بیان به معنای واقعی در آلمان وجود دارد و نه حقوق بشر آنگونه که ادعا میشود رعایت میشود.
وی با بیان اینکه شاهد موارد متعدد نقض حقوق بشر و نبودن آزادی بیان در آلمان هستیم، خاطرنشان کرد: استاندارد دوگانه، حمایت از جنایات صهیونیستها و کشتار بی رحمانیه مردم غزه و ادعای دروغین دفاع از حقوق بشر، ضرورت مستندسازی موارد نقض حقوق بشر و آزادی بیان، انگیزهای شد تا کتاب «آلمان و حقوق بشر» تدوین شود. در این کتاب آمده است که بر خلاف ادعای آزادی بیان در آلمان، نوعی اختناق در این کشور وجود دارد.
محمدی به محکومیت و زندانی شدن یک زن سالخورده ۹۱ ساله در سال ۲۰۲۰ در آلمان که خواستار ارائه مدارک هولوکاست شده بود، اشاره کرد و گفت: از یکی از حقوقدانان آلمان که تحت تأثیر فضاسازیهای ناجوانمردانه رسانههای غرب، ایران را به نقض حقوق بشر و فقدان آزادی بیان متهم میکرد سوال شد اگر در آلمان واقعاً آزادی بیان وجود دارد آیا او میتواند در مورد هولوکاست صحبت کند یا یهودیت را نقد کند. او پاسخ داد که قوانین آلمان سخن گفتن و نوشتن راجع به این دو موضوع را منع کرده است. به این حقوقدان گفتم که بنابراین قانونگذاران اختناق را به نوعی قانونی کردهاند. این واقعیتی است که در کشورهای غربی و به طور مصداقی آلمان وجود دارد.
نویسنده کتاب «آلمان و حقوق بشر»، در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه تدوین این کتاب حدود شش ماه قبل از حوادث اخیر غزه نهایی شده، خاطرنشان کرد: در اوج حمایتهای گستاخانه آلمان از جنایتهای رژیم صهیونیستی و کشتار کودکان و زنان، بر همه مشخص و آشکار است که چگونه ادعای حقوق بشر و آزادی بیان دروغین است. در غرب هر خبرنگار یا انسان آزاداندیشی که بخواهد راجع به جنایتهای رژیم صهیونیستی صحبت کند را بلافاصله محدود میکنند.
وی بیان داشت: موارد نقض حقوق بشر در آلمان، تبعیض بین مهاجرین و پناهندهها و تأمین سلاحهای شیمیایی و کشتار جمعی در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران، در کتاب «آلمان و حقوق بشر» مورد اشاره قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر احمد مؤمنی راد، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دبیر هیأت عالی گزینش کشور نیز در این نشست با ابراز امیدواری نسبت به بهرهبرداری علمی جامعه از قلم شیوای رزمنده، جانباز و آزاده دفاع مقدس آقای حمید محمدی به عنوان نگارنده کتاب «آلمان و حقوق بشر»، گفت: غرب همواره در صدد به کرسی نشاندن این ادعا است که لیبرالیسم با پیشینه اومانیسم تنها مکتبی است که میتواند جوامع را اداره کند و پایدار بماند.
وی با بیان اینکه غربیها پس از قرون وسطی، به بازنمایی از دین به عنوان مایه عقبماندگی و انحطاط و تاریکی جامعه پرداختند، افزود: غربیها در مواجهه علم و دین، آنچه که اصحاب کلیسا در قرون وسطی از موضع فلسفه و سایر رشتههای علوم انسانی عرضه کرده بودند را به عنوان دین در نظر گرفتند و قضاوت درباره این دین را به سایر ادیان الهی از جمله دین اسلام نیز نسبت دادند و دین را کنار گذاشته و بیرق علم را بلند کردند. غرب ۳۰۰ سال تلاش کرد که بگوید بنمایه تمدن غرب، انسانیت و برابری و برادری است اما شاهد هستیم که در طول این سالها هر چه ساخته بودند، فرو ریخت.
دکتر مؤمنی راد خاطرنشان کرد: اکنون کدام یک از غربیها که ادعا دارند حقوق بینالملل را پس از دو جنگ خانمانسوز بنا نهادهاند، میتواند سر بلند کند. در چند ماه گذشته شاهد شلیک به حقوق بشر و حقوق بینالملل بودیم چراکه غرب با تمام توان خود پشت سر رژیم غاصب صهیونیستی ایستاد و فروپاشی کامل تمدن غربی رقم خورد. این در حالی است که انقلاب اسلامی از بدو پیدایش میگفت که این رژیم غاصب اشغالگر، جعلی و غیرقانونی است. امام راحل (ره) نیز قریب ۷۰ سال قبل و در اوایل پیدایش این رژیم، خطر آن را اعلام کرد و این رژیم را سرطان خواند. اکنون دنیا آنچه را که ما میگفتیم، به چشم خود دید.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه «نبرد تمام عیار حق و باطل از ابتدای خلقت وجود داشته و همچنان ادامه دارد لذا باید حق را بشناسیم»، تاکید کرد: اکنون هیمنه تمدن غرب در همه ابعاد فکری، فلسفی، علوم سیاسی و جامعهشناسی فروریخته است. در حالی غرب گرفتار چنین وضعی است که اندیشههای ناب امام و رهبری که برگرفته از قرآن و اسلام ناب محمدی است، روز به روز ظهور و بروز بیشتری پیدا میکند.
وی با اشاره به واکنشهای انسانی و تظاهرات و اعلام انزجار نسبت به جنایتهای رژیم صهیونیستی نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در اقصی نقاط جهان، اظهار داشت: مشاهده میکنیم که لشکر بیدار شده انسانی دائماً در خیابانها هستند و افکار عمومی دنیا آگاه شده و مردم در اقصی نقاط جهان دارند خود را از تاریکی به روشنایی میرسانند.
استاد دانشگاه تهران افزود: رژیم صهیونیستی، مصونیت نانوشتهای را از غربیها دریافت کرده است. غربیها آنقدر خود را در موضع قدرت میدیدند که هم انسانیت و اخلاق و هم برادری و عدالت را پاس نداشتند. اکنون ما از غربیها مطالبهگر حقوق بشر هستیم.
دکتر مؤمنی راد در بخش دیگر سخنانش بیان داشت: در غرب نه تنها اظهار نظر درباره هولوکاست جرم است بلکه هیمنه تمدنی غرب فرو ریخته است و دیگر چیزی ندارند که از آن دفاع کنند. از آن سو نیز جمعیت بیدار شده دنیا به سمت پیوستن به جبهه حق در حال حرکت است که همه اینها زمینهای برای ظهور حضرت مهدی (عج) است تا عدالت محض را به جهانیان ارائه کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود واعظی، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران نیز آقای حمید محمدی را رزمنده ۳۰ سال قبل دفاع مقدس و رزمنده امروز عرصه جهاد تبیین نامید و گفت: این شخصیت که خودشان زخمخورده حقوق بشر آلمانی و نظام سلطه هست، نمونهها و مستندات فراوانی از نقض حقوق بشر را در کتاب آلمان و حقوق بشر آورده است.
وی با اشاره به هجمه رسانهای برخاسته از نظام ساختاری اطلاعرسانی جهان در ابعاد نرم و سخت، تاکید کرد: وظیفه بزرگ ما در این فضا، آگاهیآفرینی و روشنگری است. مکتب اسلام دارای برازندگیهایی است و مسیری که جهان به ظاهر متمدن غرب میرود، فاصله زیادی با ارزشهای اسلامی دارد. نگارش کتاب «آلمان و حقوق بشر» و حرکتهایی امثال آن، تأثیر زیادی در روشنگری و بیداری دارد و هر قدر هم چنین آثاری تولید شود، باز هم کم است.
دکتر عباس خامهیار، معاون دانشگاه ادیان و مذاهب نیز به عنوان سخنران پایانی این نشست، با بیان خاطرهای از نگاههای نژادپرستانه در غرب، بیان داشت: کارنامه آلمانیها را در جنگ تحمیلی ببینید. بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن مواد شیمیایی را به گاز خردل تبدیل کردند. این بمبهایی که امروز بر سر مردم بیگناه در غزه ریخته میشود، از سوی مدعیان حقوق بشر تأمین میشود. کارنامه سیاه آلمانیها در جنگ تحمیلی واقعاً قابل تأمل است و این نشاندهنده دروغگویی آنهاست، به طوری که دیگر خیلی نیازی به بحث و استدلال و ارائه مدرک و سند برای نقض حقوق بشر توسط این وحشیها نیست.
وی با بیان اینکه با جنایتهای رژیم کودککش مورد حمایت غربیها در غزه، مبانی فلسفه سیاسی غرب فرو ریخت؛ افزود: دروغپردازیها درباره حقوق زن و کودک و حقوق حیوان و بحثهای آزادی و دموکراسی فرو ریخت و نهادهای برآمده از سازمان ملل که تحت عنوان حقوق بشری فعالیت میکنند، همه فرو ریختند. اگر حماس فکر میکرد که دستاورد طوفان الاقصی در این حد است که جهان غرب و فلسفه سیاسی غرب و افکار عمومی را اینقدر متحول کند، قطعاً به دنبال واژه دیگری میگشتند و به جای طوفان، نام آن را سونامی میگذاشتند.
دکتر خامهیار در پایان گفت: این یک رسوایی برای جهان غرب است که دروغپردازیهای رژیم صهیونیستی را واگویی کنند.
نظر شما :