دانشگاه تهران در میان برترینهای رتبهبندی کیو. اس. در پایداری
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، بر پایۀ ارزیابیهای مؤسسۀ «کیو. اس.»، دانشگاه تهران در جایگاه دوم ملی و ۸۴۱-۸۶۰ جهان ایستاده است. روی هم، نام ۱۱ مؤسسۀ ایرانی در این سیاهه به چشم میخورد.
رتبهبندی جهانی پایداری «کیو. اس.» در تازهترین ویرایش خود نام ۱۴۰۰ مؤسسۀ برتر را منتشر کرده است تا تأثیر زیستمحیطی و اجتماعی آنها را نشان دهد.
در ویرایش پیشین این نظام، تنها ۷۰۰ مؤسسه در جهان ارزیابی شده بودند. هدف این نظام رتبهبندی نشان دادن توجه مؤسسهها به توسعۀ پایدار، به ویژه در زمینههای زیستمحیطی و اجتماعی است.
در این نظام رتبهبندی، مؤسسههای جهان در سه حوزۀ تأثیر اجتماعی (۴۵ درصد امتیاز)، تأثیر زیستمحیطی (۴۵ درصد امتیاز)، و حاکمیت (۱۰ درصد امتیاز) و بر پایۀ هشت لنز عملکردی ارزیابی میشوند، که این این هشت لنز «برابری»، «تبادل دانش»، «تأثیر آموزش»، «اشتغالپذیری و فرصتها»، و «بهداشت و بهزیستی»، «پایداری زیستمحیطی»، «آموزش زیستمحیطی»، و «پژوهش زیستمحیطی» هستند.
پنج لنز عملکردی نخست زیرمجموعۀ حوزۀ تأثیر اجتماعی و سه لنز پایانی زیرمجموعۀ حوزۀ تأثیر زیستمحیطی هستند.
بهترین جایگاه دانشگاه تهران در حوزههای ارزیابی نظام رتبهبندی جهانی پایداری «کیو. اس.» در حوزۀ «تأثیر زیستمحیطی» و در لنزهای عملکردی ارزیابی این نظام در لنز عملکردی «اشتغالپذیری و فرصتها» به دست آمده است.
حوزۀ تأثیر زیستمحیطی به ارزیابی تلاشهای دانشگاه در زمینۀ حفظ پایداری محیطزیست سیارۀ زمین، کاهش گرمای جهانی، و آموزش دانشآموختگانی میپردازد که به محیط زیست اهمیت میدهند و در این زمینه مؤثر هستند.
بر پایۀ گزارش سال ۲۰۲۳ «کیو. اس.»، دانشگاه «University of Toronto» پیشگام جهان است و «University of California, Berkeley: UCB»، «University of Manchester»، «University of British Columbia»، «University of Auckland»، «Imperial College London»، « University of Sydney »، « Lund University »، «University of Melbourne»، و «Western University» در جایگاه دوم تا دهم هستند.
نظر شما :