گزارش سخنان وزیر علوم در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان | دکتر زلفی‌گل: کشف و جذب استادان جوان کار بزرگی است

ارزیابی وزیر علوم از مدیریت دانشگاه تهران در زمینه نخبه‌گزینی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری | ماجرای پیامک دکتر زلفی‌گل به رئیس دانشگاه تهران | سفارش وزیر علوم به مدیران دفتر وزارتی در ارتباط با خیرین چه بود؟

نظر دکتر زلفی‌گل درباره یک ضرب‌المثل: «سخت اعتقاد دارم که با یک گل بهار می‌شود»
۲۱ آذر ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۳ کد : ۳۸۵۴۱ اخبار اخبار علمی-فناوری اخبار رویدادها خبر
تعداد بازدید:۱۰۳۱
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان را از کارهای بزرگ در کشور خواند و گفت: اینکه جوانی را پیدا کنید و نبوغ او را شناسایی کنید و استاد جوانی را جذب و کشف کنید، کارهای بزرگی است و جای آن هم در دانشگاه است.
ارزیابی وزیر علوم از مدیریت دانشگاه تهران در زمینه نخبه‌گزینی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری | ماجرای پیامک دکتر زلفی‌گل به رئیس دانشگاه تهران | سفارش وزیر علوم به مدیران دفتر وزارتی در ارتباط با خیرین چه بود؟

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) به تازگی فهرست بیش از ۴۰۰ نفر از دانشمندان یک درصد علوم انسانی و علوم بومی را معرفی کرد که برای من باعث افتخار است که در بین آن اسامی دیدم که نام دکتر سید محمد مقیمی (رئیس دانشگاه تهران) نیز جزو دانشمندان یک درصد است. خیلی خوشحال شدم و خدا را شکر کردم و اولین استادی در آن فهرست ۴۰۰ نفره که پیام تبریک برایش فرستادم، استاد مقیمی بود. وقتی دیدم چنین دانشمندی، رئیس دانشگاهی باشد که نماد علم و آموزش عالی ایران است، خیلی خوشحال شدم. البته با کسب این عنوان، وظیفه دکتر مقیمی سنگین‌تر شده است چون انتظارات از چنین رئیس دانشگاهی در حوزه‌های نخبه‌گزینی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری بیشتر می‌شود، هر چند که دانشگاه تهران طی دو سال اخیر عملکرد درخشانی در این حوزه‌ها داشته است.

دکتر زلفی‌گل با آرزوی اینکه برگزیدگان جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان همیشه در سپهر ایران و جهان همچون خورشیدهایی بدرخشند، افزود: از خداوند خاضعانه می‌خواهم سر راه شما برگزیدگان، همواره بزرگان را قرار دهد؛ همان‌گونه که اکنون بزرگی مانند مهندس جمیلی مدیرعامل بنیاد علم و فناوری جمیلی بر سر راه شما قرار گرفته و بزرگی مانند دکتر مقیمی رئیس دانشگاه تهران با همکاری دکتر کمره‌ای و دکتر شهبازی (معاونان آموزشی و فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران) این شرایط را مهیا کرده‌اند. در طی مدتی که مسئولیت وزارت علوم را برعهده دارم، مراسم متنوع و مختلفی برای قدردانی از نخبگان و اساتید برتر و پژوهشگران در دانشگاه تهران برگزار شده است که خیرین نیز از این نوع رویدادها حمایت کرده‌اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر جایگاه خیرین، گفت: نگاهم این است که از هر چیز مهمتر، حرمت خیرین را نگه داشتن است. به مدیران دفتر در وزارتخانه سفارش کرده‌ام که هر جا خیری وقت خواست و تماس گرفت، اولویت اول برای خیرین است چون آنها از سرمایه خودشان برای پیشرفت علمی کشور هزینه می‌کنند اما مدیران دولتی با منابع و بودجه دولت برای پیشبرد امور تلاش می‌کنند. بنابراین خیرین باید همیشه قدر ببینند و بر صدر نشینند.

وی با قدردانی از بنیاد علم و فناوری جمیلی بخاطر ورود به عرصه گزینش برترین‌های علوم پایه با منظور نمودن توأمان سرآمدی علمی و نگاه فناوری برگزیدگان، افزود: وقتی مشاهده می‌کنم که خیرین دست سخاوتمندانه دارند و از امکانات خود برای رفاه و شاد کردن دیگران استفاده می‌کنند، می‌گویم که خوش بحال والدین این خیرین که چنین فرزندانی را تربیت کرده‌اند که از امکانات خود برای رونق بخشیدن و پبشرفت جامعه خود تلاش می‌کنند.

دکتر زلفی‌گل افزود: جدای از کمک مادی، وقتی یک انسان را به عنوان برگزیده معرفی می‌کنی و به او احترام می‌گذاری و برایش کف می‌زنی، همان کار مسیر آینده یک انسان را تغییر می‌دهد. ما معلم‌ها برخی اوقات با یک آفرین گفتن به یک دانشجو مسیر دانشجو را تغییر می‌دهیم. کاری که بنیاد علم و فناوری جمیلی انجام می‌دهد و دانشگاه تهران نیز شرایط آن را مهیا می‌کند، در واقع گامی جهت سرمایه‌گذاری برای آینده این کشور است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ضرب‌المثل «با یک بهار نمی‌شود»، تصریح کرد: سخت اعتقاد دارم که با یک گل بهار می‌شود. یک استاد و یک رئیس دانشگاه خوب و یک خیر شایسته و یک نفر در این جمع که انرژی می‌گیرد و در آینده برنده نوبل یا صاحب نظریه‌ای می‌شود که منجر به شکل‌گیری فضای جدیدی شود، یک معلم و استاد خوب و یک فعال اجتماعی خوب در کوی و برزن هم می‌تواند محیط خود را گلستان کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، از کارهای بزرگ است. اینکه جوانی را پیدا کنید و نبوغ او را شناسایی کنید و استاد جوانی را جذب و کشف کنید، کارهای بزرگی است و جای آن هم در دانشگاه است.

دکتر محمدعلی زلفی‌گل در پایان گفت: از خدا می‌خواهیم به زندگی افرادی مثل مهندس جمیلی که دل دیگران را شاد می‌کنند و زمینه رشد دیگران را مهیا می‌کنند، از خزانه غیب خود نصیب‌شان فرماید و به زندگی آنها برکت عنایت کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین ابراز امیدواری کرد که یکایک برگزیدگان جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، فرهنگی که بنیاد علم و فناوری جمیلی ایجاد کرده است را استمرار و توسعه دهند تا نمونه‌های این اقدام در جامعه جاری و ساری شود.

کلید واژه ها: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان دانشگاه تهران


( ۴ )

نظر شما :