دکتر فکور خبر داد:

افزایش گرنت اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران | رونمایی از سامانه «پارسا» ویژه حمایت از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی

۱۹ آذر ۱۴۰۲ | ۲۲:۱۲ کد : ۳۸۴۷۲ اخبار اخبار پژوهشی خبر
تعداد بازدید:۴۱۱
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از دریافت مجوز افزایش گرنت اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران تا سه برابر خبر داد و گفت: دستورالعمل این افزایش گرنت صادر شده است و توانستیم ۵۰ درصد این گرنت را در اختیار اعضای هیأت علمی قرار دهیم. سامانه‌هایی دست‌وپاگیر در این زمینه وجود داشت که جمع‌آوری شد.
افزایش گرنت اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران | رونمایی از سامانه «پارسا» ویژه حمایت از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی فکور ثقیه، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در سی‌ودومین دوره جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که با حضور رئیس دانشگاه تهران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، همچنین از تصویب مجدد آئین‌نامه مالکیت معنوی خبر داد و گفت: آئین‌نامه مالکیت معنوی، یک الزام برای دانشگاهی است که می‌خواهد به تولید ثروت از علم بپردازد. راه تولید ثروت نیز همین موضوع پژوهش و فناوری است.
دکتر فکور با اشاره رونمایی از سامانه «پارسا» ویژه حمایت از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی، بیان داشت: در نظر داریم پایان‌نامه‌ها و رساله‌هایی که دارای حمایت از صنایع و مؤسسات مختلف است، در مرکزی با نام «پارسا» گردآوری و حمایت شوند تا صنایع مختلف ببینند دانشجویانی که برای آنها کار پژوهشی انجام می‌دهند، چه روند و روالی برای پیشرفت دارند.
عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران همچنین از تأمین اعتبار لازم برای افزایش گرنت حمایت از پژوهشگران و دانشجویان به حداقل ۱۰ برابر خبر داد و درباره انواع دیگر گرنت‌ها توضیح داد: گرنت‌های مختلفی که وزارت عتف هم برای دانشمندان پر استناد یک درصد و دو درصد و همچنین محققان جوان کمک کرد، تقدیم اعضای هیأت علمی شد. همچنین گرنت‌هایی که برای مجلات درنظر گرفته شد، به سردبیران تقدیم و مقرر شد که این گرنت‌ها به صورت مستقیم به حساب گرنت اعضای هیأت علمی واریز شود.
وی از ظرفیت پژوهشگاه دانشگاه تهران به عنوان یک ظرفیت مغفول مانده نام برد و تاکید کرد: مجوز پژوهشگاه را هیچ دانشگاهی جز دانشگاه تهران ندارد. این مجوز در حال حاضر فعال و احیا شده است و در هیأت امناء دانشگاه توانستیم قوانینی مرتبط با آن مصوب کنیم.
دکتر فکور همچنین به تسهیل روند تأسیس و انحلال مؤسسات نوع سه که دارای حامی هستند اشاره کرد و یادآور شد: در گذشته برای ایجاد یک مؤسسه نوع ۳ که حمایت از صنعت داشت و بستر انجام کارهای تیمی پژوهشی است، باید یک فرآیند بسیار طولانی طی می‌شد و اخذ تاییدیه‌های مختلف در سطوح مختلف صورت می‌گرفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در بیان گزارشی از حوزه علم‌سنجی، شمار مقالاتی که سالانه توسط اساتید و پژوهشگران دانشگاه تهران در اسکوپوس چاپ می‌شود را حدود شش هزار مقاله و این میزان در WOS را حدود ۵ هزار مقاله عنوان کرد و افزود: توجه اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران به چاپ مقالات در چارک‌ها یا Q1 در سال ۲۰۲۲ افزایش خوبی پیدا کرده است.
دکتر فکور درباره وضعیت دانشگاه تهران در برخی رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی نیز اظهار داشت: دانشگاه تهران در جدیدترین ویرایش نظام رتبه‌بندی شانگهای در محدوده ۴۰۰ تا ۵۰۰ دنیا قرار گرفته است. دانشگاه تهران از نظر جایگاه ملی در این نظام رتبه‌بندی نیز همیشه در جایگاه اول کشور قرار داشته است و اکنون هم در همین جایگاه قرار دارد. دانشگاه تهران در نظام رتبه‌بندی QS نیز رشد بسیار خوبی داشته است؛ به گونه‌ای که جایگاه آن از ۵۰۱ به ۳۶۰ رسیده و در کشور حائز رتبه دوم ملی شده است. در نظام رتبه‌بندی تایمز نیز که در جایگاه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دنیا قرار داشتیم، در جدیدترین ویرایش این رتبه‌بندی به طور قابل ملاحظه‌ای رشد پیدا کرده‌ایم و به ۴۰۰ تا ۵۰۰ رسیده‌ایم. به لحاظ رتبه ملی از منظر نظام رتبه‌بندی تایمز در سال گذشته در جایگاه ۱۶ ملی قرار داشتیم اما امسال به طور مشترک با دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه سوم قرار داریم.
وی در بخش دیگر سخنانش از افزایش ۳۰ درصدی رقم قراردادهای کاربردی دانشگاه تهران با صنایع خبر داد و گفت: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد بسته‌ایم که از این ۲۰۰ میلیارد تومان، ۱۳۲ میلیارد تومان جذب شده است. در پرداخت مبالغ طرح‌های کاربردی با یک معضل روبرو بودیم که حتی یک یا دو ماه هم به طول می‌انجامید، که زمان اکنون به پنج روز کاهش پیدا کرده است. ظرف پنج روز تا یک هفته به محض اینکه فیش واریزی را از استاد و کارفرما دریافت می‌کنیم، مبلغ به حساب فرد پژوهشگر و فرد مجری طرح پژوهشی واریز می‌شود.

کلیدواژه‌ها: جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران


( ۵ )

نظر شما :