جلسه هماندیشی رؤسای کرسیهای یونسکو در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در جلسه هماندیشی رؤسای کرسیهای یونسکو که با حضور دکتر نصیری قیداری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون بینالملل دانشگاه تهران، دکتر سیامک خادمی، معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو، و رؤسای کرسیهای یونسکو، ۲۶ دیماه ۱۳۹۵ برگزار شد، مسئولین کرسیهای یونسکو به تشریح فعالیتهای خود پرداختند.
در این نشست دکتر نصیری قیداری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، با اشاره به جایگاه ویژه یونسکو در جهان، تاکید کرد باید از این فرصت برای حضور بینالمللی استفاده کنیم. وی افزود: «۶۰۰ کرسی یونسکو در جهان وجود دارد که از این میان هفت کرسی آن به استادان دانشگاه تهران اختصاص دارد». وی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران باید در بدنه یونسکو حضور داشته باشد تا بتوانیم در تدوین قطعنامهها نقش موثرتری داشته باشیم».
دکتر علیاکبر موسوی موحدی، رییس کرسی یونسکو در تحقیقات بینرشتهای بیوفیزیک دیابت از مؤسسه تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران، با اشاره به کارهای انجام شده توسط این کرسی گفت: «در کنفرانسهای متعدد شرکت و موضوع سبک زندگی و دیابت را مطرح کردهایم. در نگاه ما بیماری دیابت فقط بیماری مرتبط با قند نیست، بلکه با استرس هم رابطه دارد. استرس کاری، استرس مواد مورد استفاده و با توجه به افزایش میزان دیابت در کشور، باید از این جایگاه برای آگاهسازی و توسعه سلامتی روانی و جسمی استفاده کنیم».
دکتر محمود گلابچی، رییس کرسی یونسکو در فناوری معماری اسلامی و گفتوگوی بین فرهنگی دانشگاه تهران، نیز گفت: «در معماری در جهان سابقه خوبی داریم. کارگاههای متعددی برگزار کردهایم و جایگاه یونسکو را تبیین کردهایم. در دورههای خاص معماری و مرمت مشارکت داشتهایم و با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، در تلاش برای ثبت آثار ماندگار معماری ایران هستیم».
دکتر محمدحسین صرافزاده، رییس کرسی یونسکو در بازیافت آب از پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، نیز توضیح داد: «این کرسی زمینهای است برای گردآوری استادان مرتبط با مسائل آب و تشکیل خانوادهای برای حل مشکلات و معضلات آن. ما برای مشارکت در مباحث آب و محیط زیست و توسعه پایدار و سلامت و سبک زندگی تلاش کردهایم».
همچنین دکتر بابک ضیا، مشاور بینالملل دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، درباره فعالیتهای انجامشده توسط کرسی کارآفرینی گفت: «ما نیز نشستهای متعددی در زمینه توسعه پایدار و کنفرانسهای مرتبط با کارآفرینی برگزار کردهایم. کتابهایی را در این خصوص تدوین و با استفاده از ظرفیت یادداشتهای تفاهم امضاشده، همکاریهای خوبی را با دانشگاههای آلمان داشتهایم. با انتشارات بینالمللی «اشپرینگر» نیز در زمینه تدوین مقالات و کتب مذاکرات وتوافقهایی انجام دادهایم و تلاش میکنیم از این ظرفیت برای توسعه فرهنگ کارآفرینی استفاده کنیم».
دکتر سعیدرضا عاملی، رییس کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی: دو فضایی شدن جهان از دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران نیز گفت: «ما هم از سال ۱۳۹۴ کار خود را شروع کردهایم. تعداد زیادی نشست و سخنرانی و کارگاه آموزشی برگزار کردهایم. سه عنوان کتاب مهم در این زمینه تدوین کردهایم که عمدتاً مباحث فناوری اطلاعات و فضای مجازی را دربرمیگیرد».
دکتر یونس نوربخش، رییس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، با اشاره به سال تأسیس این کرسی در سال ۱۳۹۵ گفت: «ما هم همایشهایی را در این ارتباط برگزار کردهایم. با سازمان استاندارد در خصوص کمیته ملی استانداردهای اجتماعی توافق کردهایم».
دکتر سیامک خادمی، معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو، نیز در سخنان خود تصریح کرد: «بسیاری از مسائل نظیر ریزگردها، ذخیرهگاههای زیستی، آبهای مرزی و غیره میتواند در کرسیها مورد بررسی قرار گیرد و با راه حل علمی در جهت دوستی ملل گام برداشت».
نظر شما :