دکتر نیلی احمدآبادی: دانشگاه تهران، ظرفیت بالایی برای همکاری علمی با قوه قضاییه دارد

۰۱ دی ۱۳۹۵ | ۱۱:۳۹ کد : ۳۷۱۸ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۳۲۴۹

سومین همایش علمی «بررسی نقش حوزه و دانشگاه با موضوع تحول در علوم انسانی، موفقیت‌ها و ناکامی‌ها» ۳۰ آذرماه، با حضور آیت‌الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها، دکتر غلامعلی حداد عادل و جمعی دیگر از مسئولان، در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، آیت‌الله آملی لاریجانی در این همایش با تاکید بر اینکه نوع تعامل بین حوزه و دانشگاه به عنوان تحول در علوم انسانی بسیار مهم است، اظهار امیدواری کرد که تعامل قوه قضاییه با دانشگاه بیشتر باشد.

رییس قوه قضاییه گفت: «از ابتدا در قوه قضاییه پژوهشگاهی راه‌اندازی کردیم که اکثر استادان دانشگاه در آن فعالیت می‌کنند و این پژوهشگاه بستر مناسبی برای فعالیت است. در این پژوهشگاه استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها حضور دارند و در معاونت‌هایی مانند معاونت پیشگیری از وقوع جرم و معاونت فرهنگی، کم و بیش این تعامل وجود دارد. امیدواریم در ایامی که پیش‌رو داریم این تعامل را بتوانیم بیشتر فراهم کنیم».

وی افزود: «یکی از کارهایی که در این پژوهشگاه انجام می‌دهند، نقد آراء است و راه‌های جدیدی برای تعامل با دانشگاه در حال بازگشایی است که امیدواریم گسترش یابد».

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: «برخی تحول در علوم اجتماعی و انسانی را موضوعی سیاسی جلوه می‌دهند و آن را نفی می‌کنند. این آقایان می‌ترسند که این علوم حاکم شود و جلوی علوم دینی و ولایت فقیه را بگیرد و آمدند آن را نفی کردند، برخی دیگر به محض شنیدن صحبت‌های من در خصوص علوم انسانی، گفتند من علوم انسانی را نفی کرده‌ام که هر دو دیدگاه اشتباه است».

آیت الله لاریجانی ادامه داد: «موضوع تحول در علوم انسانی دشوار است و اجرای آن دشوارتر؛ هم یافتن مجاری تحول و هم در مقام عمل تحول در علوم انسانی کار آسانی نیست و وحدت حوزه و دانشگاه را می‌طلبد».

رییس قوه قضاییه گفت: «باید ببینیم در حوزه‌های علمیه چه چیزی را می‌توانیم به علم وارد کنیم. اگر ما تحول را بپذیریم، استادان علوم باید تشخیص دهند که چه پیش فرض‌هایی لازم است؛ از طرف دیگر استادان حوزه نقش دین را بررسی کنند. شتاب‌زدگی ما را به اشتباه می‌اندازد و بنابراین باید از تحول شتاب‌زده پیشگیری کنیم».

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز، ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک هفته وحدت گفت: «دانشگاه تهران به بحث وحدت حوزه و دانشگاه توجه بسیار دارد و این به نام‌گذاری هفته وحدت حوزه و دانشگاه توسط حضرت امام (ره) باز می‌گردد».

رییس دانشگاه تهران آیت‌الله مفتح را چهره برجسته‌ای دانست که عملاً در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه گام برمی‌داشت و دانشگاه تهران وظیفه خود می‌داند که در این جهت گام‌های مؤثرتری بردارد.

دکتر نیلی احمدآبادی دانشگاه تهران را معتبرترین مرکز آموزش عالی کشور خواند که بیشترین استاد و دانشجو و رشته را در حوزه‌های علوم انسانی دارد و با توجه به فعالیت‌های علمی که در حوزه‌های علمیه صورت می‌گیرد، بیشترین هم‌پوشانی و طبعاً زمینه همکاری را با حوزه‌های علمیه داشته است.

دکتر نیلی وجود پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم را عامل دیگری دانست که به این موضوع کمک می‌کند. وی افزود: «وجود دانشکده‌های متعدد در دانشگاه تهران که در حوزه معارف اسلامی، فلسفه و سایر علوم منطبق با فعالیت‌های حوزه علمیه قم و حوزه‌های علمیه به طور عام فعالیت می‌کنند، باعث می‌شود دانشگاه تهران نگاه ویژه‌ای به بحث پیاده‌سازی واقعی وحدت حوزه و دانشگاه داشته باشد».

استاد دانشگاه تهران وجود بیش از ۹۰۰۰ دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه تهران را یکی از سرمایه‌های کشور عنوان و تاکید کرد: «این سرمایه انسانی از سرمایه‌های زیرزمینی به مراتب با ارزش‌تر است، چرا که سرمایه‌های زیرزمینی در کنار این منابع انسانی شکل می‌گیرد و و به نفع کشور جاری و ساری می‌شود».

رییس دانشگاه تهران، سیاست اصلی امروز دانشگاه را هدایت تمام آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و برنامه‌ها را در جهتی دانست که فعالیت‌های بین دانشگاه و سایر سازمان‌ها به صورت واقعی محقق شود. وی تاکید کرد: «دانشجویی که رساله‌اش در رابطه با مسایل کشور است امکان مهاجرتش کمتر خواهد بود».

دکتر نیلی با اشاره به ارتباط محدود دانشگاه با قوه قضاییه گفت: «دانشگاه تهران ظرفیت بالایی برای همکاری علمی با قوه قضاییه دارد و خوب است که این قوه از ظرفیت‌های علمی کشور برای انجام امور خود استفاده کند». وی تاکید کرد: «افتخار دانشگاه تهران این است که کاری برای کشور انجام دهد و هر قدمی که برمی‌دارد در جهت توسعه کشور و در خدمت جامعه باشد».

رییس دانشگاه افزود: «یکی از چالش‌هایی که تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را محدود کرده، کمبود فضای تعاملی بین سازمان‌های مختلف است. عالمان و دانشمندان نقش مهمی در ایجاد وحدت دارند. اگر در امور اجرایی بستر مناسبی فراهم شود، این موضوع محقق می‌شود».

وی تصریح کرد: «همانطور که مقام معظم رهبری انتظار دارند، دانشجویان باید در کنار تحصیل به فعالیت‌های صنفی، اجتماعی و سیاسی بپردازند. این مسئله بخشی از آموزش است و بهترین جایی که دانشجو می‌تواند کار گروهی را تجربه کند، همین محیط سالم دانشگاه و تحت نظارت استادان و هم فکری بقیه است که قطعاً تجربه بهتری خواهد داشت».

دکتر نیلی با اشاره به نشست‌های برگزار شده توسط تمامی تشکل‌ها گفت: «خوشبختانه ۱۰۰ درصد این نشست‌ها بدون حاشیه برگزار شد و این نشان می‌دهد که دانشگاه با استفاده از ابزار قانونی و عملکرد بالغانه دانشجویان و با حفظ چارچوب، توانسته به‌طور مؤثر به فعالیت‌های خود بپردازد».

رییس دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: «امیدوارم با همکاری دانشگاه و قوه قضاییه مسایل را در درون دانشگاه و با ساز و کارهای موجود و نظارت و همکاری دانشجویان حل کنیم و بتوانیم شادابی موجود را توسعه دهیم و نیروهایی چندبعدی از لحاظ تدین، تعهد و تخصص به گونه‌ای مثال‌زدنی به جامعه تحویل دهیم و برای نیل به این هدف از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد».

گفتنی است همایش علمی «بررسی نقش حوزه و دانشگاه با موضوع تحول در علوم انسانی، موفقیت‌ها و ناکامی‌ها» توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و به مناسبت سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد.


( ۳ )

نظر شما :