ششمین همایش بیوانفورماتیک ایران در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، این همایش با حضور استادان، محققان، پژوهشگران و جمعی از دانشجویان و با هدف فراهمآوردن فضایی مناسب برای بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات میان علاقهمندان و اطلاع از یافتههای جدید در هر یک از حوزههای مرتبط با بیوانفورماتیک برگزار شد.
دکتر بهرام گلیایی، رییس انجمن بیوانفورماتیک و رییس این همایش، در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه تهران، هدف این همایش را گردآوری استادان و دانشجویان برای تبادل آرا و طرحها و تشویق جامعه علمی برای پیشرفت هرچه بیشتر در این زمینه دانست. وی این همایشها را برای دانشگاه بسیار مفید و زمینهای برای رشد بیوانفورماتیک در کشور ارزیابی کرد.
دکتر گلیایی بیوانفورماتیک را دانشی توصیف کرد که به وسیله آن فرد تلاش میکند تا مسایل علوم زیستی را به کمک مفاهیم، ابزار، کامپیوتر، آمار و ریاضی حل نماید و درواقع یک رشته بینرشتهای است و پایه آن حل مسایل پیچیده بیوتکنولوژیکی به کمک ابزارهای کامپیوتری ریاضی و آمار است.
وی گفت: «مقالات علمی ارایه شده به همایش در سطح بالایی قرار دارند و تیمی از استادان مقالات را داوری کردند. تعدادی از مقالات برای سخنرانی انتخاب و تعدادی هم بهصورت پوستر ارایه شدند».
دکتر گلیایی برگزاری چنین همایشهایی را راهکاری برای توسعه نه تنها رشته بیوانفورماتیک، بلکه برای همه رشتهها برشمرد و حمایت دانشگاه و وزارتخانههای متبوع از توسعه این رشته را لازم و ضروری دانست.
دکتر حمید پزشک، رییس پردیس علوم دانشگاه تهران نیز در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه تهران گفت: «سابقه تأسیس رشته بیوانفورماتیک به سال ۱۳۸۲ بازمیگردد که مؤسسه بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران از تعدادی متخصص در رشتههای مختلف زیستشناسی، ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دعوت بهعمل آورد که با مشارکت این متخصصین برنامهای تدوین و براساس آن اولین دوره دکتری برگزار شد و تا کنون تعداد زیادی از فارغ ااتحصیلان هم در سطح کشور و هم در دانشگاههای خارجی فعالیت دارند».
رییس پردیس علوم دانشگاه تهران با اشاره به اینکه همایش بیوانفورماتیک در جاهای مختلف برگزار شده، پژوهشگاه ملی ژنتیک، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران را جزو اصلی برگزارکنندگان این همایشها معرفی کرد.
وی در ادامه افزود: «ششمین همایش در پردیس علوم دانشگاه تهران با همکاری استادان بیوشیمی – بیوفیزیک، پژوهشگاه ملی ژنتیک، مؤسسه انستیتو پاستور، دانشگاه شهید بهشتی و مؤسسه رازی در دو روز برگزار میشود».
دکتر حمید پزشک با اشاره به بینرشتهای بودن بیوانفورماتیک افزود: «سؤالاتی که در دنیای زیستشناسی طرح میشود، توسط متخصصین بیوشیمی، بیوفیزیک، ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر در تیمهای تحقیقاتی پاسخ داده میشود، لذا این رشته منجر به سرعت بسیار زیادی در توسعه و رشد علمی و همچنین باعث رشد کاربردها و تعاملات بینرشتهای میشود».
شایان ذکر است در این همایش سخنرانان از دانشگاهها و مراکز مختلف، به بیان دیدگاههای خود در زمینه بیوانفورماتیک و زمینههای پیشرفت آن پرداختند.
نظر شما :