معاون پژوهشی دانشگاه تهران، برنامههای هفته پژوهش دانشگاه را تشریح کرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، با بیان اینکه در جشنواره پژوهش از اقشار مختلف پژوهشگر دانشگاه از جمله اعضا هیأتعلمی و دانشجویان تقدیر و تشکر میشود، گفت: «بخشی از این افراد استادان و دانشیاران بازنشسته با عنوان «پژوهشگر پیشکسوت نمونه» هستند که یکی از آنان جزو ۱ درصد دانشمندان پراستناد است».
وی افزود: «افرادی تحت عنوان پژوهشگر برجسته در بیست و پنجمین جشنواره تشویق و تقدیر میشوند که در طول عضویت هیأت علمی و در عملکرد پژوهشی از همه برجستهتر بوده و این انتخاب از پردیسهای علوم، کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکدههای فنی و دانشکده حقوق و علوم سیاسی صورت گرفته است و این افراد نشان درجه یک پژوهشی دانشگاه را دریافت خواهند کرد».
دکتر محمد رحیمیان در ادامه گفت: «هشت پژوهشگر نمونه، نشان درجه دو پژوهش دریافت میکنند و۴ پژوهشگر جوان نمونه نیز که یک دانشیار و سه استادیار هستند تقدیر میشوند. ۲ طرح پژوهشی بنیادی «برجسته» و ۳ طرح پژوهشی بنیادی، بهعنوان طرحهای «نمونه» نیز مورد تقدیر قرار میگیرند که طرحهای «برجسته» امتیاز بالاتری از طرحهای نمونه دارند. در طرحهای کاربردی ۴ طرح کاربردی برجسته و ۷ طرح کاربردی نمونه نیز در جشنواره مورد تقدیر قرار میگیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه با اشاره به اینکه ما در دانشگاه تهران دستاوردهای پژوهشی شاخصی داریم، گفت: «یکی از آنها ربات انساننمای سورنا ۳ است که در آبان سال گذشته از آن رونمایی شد و در این جشنواره از این دستاورد تقدیر ویژه میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران، همچنین با اشاره به فعالیتهای پژوهشی در حوزه دانشجویی نیز گفت: «از ۱۱ دانشجوی پژوهشگر نمونه، ۸ نفر در دوره دکترا و ۳ نفر در مقطع کارشناسی ارشد هستند، ۵ رساله نمونه در مقطع دکترا و ۴ پایاننامه نمونه در مقطع کارشناسی ارشد و از ۲ نفر از کارشناسان پژوهشی، یکی از ستاد و دیگری از کل پردیسها و دانشکدهها انتخاب شدهاند و همچنین از یک پژوهشگر و یک طرح پژوهشی معرفیشده از سوی دانشگاه علوم پزشکی نیز قدردانی میشود».
دکتر رحیمیان «آزمایشگاه تغذیه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی» و «کتابخانه دانشکده جغرافیا» را بهعنوان آزمایشگاه و کتابخانه نمونه دانشگاه تهران معرفی کرد. همچنین شرکتهای «مهندسی ایمن مهان آریا»، «راژان پرتو پارس» و «سلول فرآور دارو» را که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر هستند نیز بهعنوان شرکتهای فناور برتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت».
معاون پژوهشی دانشگاه تهران در خصوص معیار سنجش و انتخاب پژوهشگران برتر نیز گفت: «فعالیتهای پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران در سامانه مدیریت اطلاعات پژوهش و فناوری ذخیره و اطلاعات علمی ثبت شده در اختیار ما میباشد. این اطلاعات با هماهنگی واحدهای مربوط بهروز رسانی میشود. با گزارشگیری از این سامانه، افرادی که بالاترین امتیاز را بهدست آوردهاند، مشخص میشوند و متعاقب آن در جلسات کمیتههای پژوهشی کمیسیونهای تخصصی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و فردی که بیشترین امتیاز را کسب نموده، نهایتاً در کمیته داوری جشنواره انتخاب می شود».
وی افزود: «این انتخاب و گزینش دو مرحله دارد: یکی از لحاظ کمی که از طریق سامانه صورت میگیرد و دیگری از لحاظ کیفی که معاونین پژوهشی دانشکدههای مختلف در جلسات مربوط آن را مورد بررسی قرار میدهند. ممکن است عملکرد برخی افراد کمیت بالا داشته باشد، اما چون مقالاتی ارایه کردهاند که در نشریات نامعتبر درج شده، در جشنواره شرکت داده نشدهاند».
دکتر محمد رحیمیان در پایان گفت: «نمایشگاهی به صورت متمرکز توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برپا میشود که دانشگاه تهران هم در آن شرکت مینماید.
در این جشنواره، اعضای هیأت علمی شاغل و پیشکسوت دانشگاه تهران، کارشناسان پژوهشی و تعداد محدودی از مدعوین خارج از دانشگاه تهران شرکت خواهند کرد».
جشنواره پژوهشی دانشگاه تهران، ۲۲ آذرماه سالجاری ساعت ۹:۳۰ در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار خواهد شد.
نظر شما :