دانشگاه تهران؛ میزبان روز دانشجو با حضور رییس جمهور

۱۷ آذر ۱۳۹۵ | ۱۳:۱۲ کد : ۳۶۸۱ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۳۶۵۶

مراسم بزرگداشت روز دانشجو، ۱۶ آذرماه با حضور رییس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسن روحانی، رییس جمهور، در این مراسم، با گرامیداشت یاد شهدای دانشجو، گفت: «حرکت عظیم ضد استکباری و استبدادی دانشگاه تهران، توسط عزیزانمان شریعت رضوی، قندچی و بزرگ‌نیا آغاز شد، آنها پرچم مقاومت را بالا نگه داشتند و این پرچم متعلق به همه دانشجویان در ادوار گذشته، امروز و آینده است».

رییس جمهور با تاکید بر اینکه دانشگاه باید نقاد باشد و نقد، حق دانشجویان است، از دانشجویان خواست از رئیس جمهور با بیان احسن انتقاد کنند.

دکتر روحانی، با اشاره به سخنرانی دانشجویانی که پیش از وی به ایراد سخن پرداختند، گفت: «همه سخنانی که امروز از طیف‌های مختلف دانشجویی بیان شد، زیبا بود و من از آن استقبال می‌کنم. از دانشگاه همین توقع وجود دارد که زبان باز، گویا و نقاد داشته باشد. ما هم یک روز دانشجوی همین دانشگاه بودیم. آن روزها معمولاً حرکت انقلابی از دانشکده فنی دانشگاه تهران شروع می‌شد و بعد دانشکده حقوق بود که ما صف دوم بودیم و بعد بقیه دانشکده‌ها این مسیر را ادامه می‌دادند».

دکتر روحانی خطاب به دانشجویان گفت: «من هم حال و هوای دانشجویی را می‌دانم؛ دوره بسیار خوبی است و یکی از ویژگی‌های آن همین بیان کردن و نقد کردن است. از آن سو البته به ما راه حل هم بدهید، چون بار علم و دانش و فناوری هم بر دوش شما است».

وی با تأیید بر اینکه حرکات عظیم ضد استبدادی و ضد استعماری از همین دانشگاه شروع شد، افزود: «عزیزترین دانشجویان شریعت‌رضوی، قندچی، بزرگ‌نیا توانستند پرچم ایستادگی و مقاومت را در دانشگاه تهران به اهتزاز درآورند که این پرچم تعلق به همه جوانان، دانشجویان و عزیزانی داشت و دارد که حاضرند خود را فدای کشور، استقلال و آزادی کنند».

دکتر روحانی ادامه داد: «اشکال ندارد نظرات مختلف داشته باشیم، اما لحن‌ها را کمی آرام‌تر و اخلاقی‌تر کنیم. رییس جمهور را نقد کنید اشکالی ندارد، چون ما بدون نقد پیش نمی‌رویم، در عین حال بدانید دانشگاه‌ها هم وظیفه بزرگ و سنگینی را بر دوش دارند».

رییس‌جمهور روزهایی را که سراسر دانشگاه به شعار علیه استبداد و استعمار همراه می‌شد، زیبا و باعظمت توصیف کرد و افزود: «دانشگاه همانند حوزه‌های علمیه پیشران و پیشتاز بوده است. هم فیضیه هم دانشگاه و هم همه مردم حق بزرگی به گردن ما دارند».

رییس دولت یازدهم، با تشکر از همه دانشجویان و دانشگاهیانی که طی این سه سال از دولت تدبیر و امید حمایت کردند افزود: «دستاورد ما زمانی به دست آمد که همه ما در کنار هم بودیم و دست به دست هم دادیم».

رییس دولت با اشاره به اینکه در علم و فناوری وضعیت خوبی داریم و قدم‌های خوبی در چند سال اخیر برداشته شده است، از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خواست در مسیر علم و فناوری پیش بروند.

وی با اشاره به اینکه علم و دانش فقط مقاله نیست و رشد فقط با مقاله درست نمی‌شود، افزود: «از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته‌ایم در این زمینه آئین‌نامه‌ای تدوین کنند که در حال انجام است. اینکه مقاله خوب و بد باشد یا نباشد، حرف و حدیث‌هایی هم وجود دارد که به این کاری ندارم، اما رشد علمی تنها با مقاله درست نمی‌شود و ما باید در قدم‌های بعدی اختراعاتی انجام دهیم و علم و فناوری را تجاری‌سازی کنیم».

در ابتدای این مراسم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز با درود به روان پاک شهدای گرانقدر ایران اسلامی، خصوصاً شهدای دانشجو و با ادای احترام به روح ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت ۱۶ آذر، روز دانشجو، به خصوص دانشجویان همیشه جاوید دانشکده فنی دانشگاه تهران، حضور میهمانان به ویژه دکتر روحانی، رییس جمهوری، را گرامی‌داشتند.

رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از نظر دانشگاهیان، ۱۶ آذر یک روز به یاد ماندنی است گفت: «۱۶ آذر، روز دانشجو، نماد آزادی خواهی، آرمان‌طلبی، مقاومت و ایستادگی دانشجویان این سرزمین در برابر استکبار، استبداد و خودکامگی است».

وی با اظهار خوشوقتی از اینکه این روز توسط عالی‌ترین مقام‌های کشور گرامی داشته شده، افزود: «ریاست محترم جمهور با حضور خود در این مراسم، امکان بیان دیدگاه‌های نمایندگان دانشجویان را به صورتی روشن و صریح فراهم ساختند».

استاد مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران، دانشجویان را صادق‌ترین و متفکرترین اقشار جامعه توصیف کرد که همواره نگران آینده کشور و نظام بوده و هستند و هر زمانی که نیاز بوده در صحنه حاضر شده و بدون کوچک‌ترین چشمداشت برای حل مشکلات کشور گام برداشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان در طول زمان، خواهان فضایی با نشاط، پویا و عاری از تبعیض هستند، اظهار امیدواری کرد که در سایه این فضا، کشور و نظام، که محصول رشادت‌ها و جانفشانی‌های مردم از جمله دانشجویان بوده است، در جایگاهی که شایسته آن است قرار گیرد.

رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه افتخارات زیادی در جمهوری اسلامی از جمله کیفیت عالی دانش‌‌آموختگان و دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها وجود دارد، این پرسش را طرح کرد که «چرا با وجود این توانمندی‌ها و استعدادها، کشور از لحاظ اقتصادی و برخی دیگر از شاخص‌های کیفی در جایگاه قابل قبولی قرار ندارد و چرا جوانان و دانشجویان نگران اشتغال و آینده خود هستند».

وی به این پرسش، از منظر مدیریت کهن‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه کشور پاسخ داد و گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی میان کیفیت و به‌کارگیری دانشگاه‌ها در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها و فعالیت‌های صنعتی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد».

رییس دانشگاه تهران، به نتایج پژوهش‌های انجام شده اشاره کرد و افزود: «میزان همکاری دانشگاه و جامعه در کشورهای توسعه‌یافته بیش از ۵۵ درصد است، در حالی که این همکاری در کشورهای در حال توسعه، به کمتر از ۵ درصد می‌رسد. وضعیت موجود کشور ما نیز نشان می‌دهد که میزان همکاری دانشگاه و جامعه در ایران با کشورهای توسعه یافته فاصله‌معناداری دارد که برای مثال می‌توان به موضوع ارتباط پایان‌نامه‌های دانشجویان با نیازهای کشور اشاره کرد».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به ۳۰ هزار دانشجوی کارشناسی‌ارشد و ۹۰۰۰ دانشجوی دکتری در دانشگاه تهران تصریح کرد: «درصد اندکی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، مرتبط با نیازهای کشور است که توسط دستگاه‌ها، نهادها و شرکت‌ها مورد پشتیبانی قرار می‌گیرد و این عدم ارتباط، نتیجه خود را در کیفیت محصولات داخلی نشان می‌دهد که عملاً در بازارهای جهانی توان رقابت ندارد و حتی در ایران هم بازار را در اختیار رقیبانی قرار می‌دهد که بعضاً با محصولات بی‌کیفیت خود در حال فعالیت هستند».

رییس دانشگاه تهران با اشاره به زمین گیر شدن صنایع در دوران تحریم تصریح کرد: «اگر مشارکت دانشگاه‌ها در توسعه تکنولوژی وجود داشت، کشور نباید این‌گونه با مشکل روبه‌رو می‌شد».

وی تاکید کرد: «کشوری که نتواند در بازار داخلی و بین‌المللی حضوری فعال داشته باشد، نمی‌تواند اقتصادی قوی و پویا داشته باشد و نتیجتاً امکان ایجاد اشتغال گسترده را نیز از دست خواهد داد».

استاد پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با اشاره به گسترش ارتباطات بین‌المللی و تمایل علمی کشورهای مختلف برای توسعه روابط با ایران و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی افزود: «بهترین زمان برای بازنگری در سیاست‌های راهبردی در عرصه علم و آموزش و ارتباط دانشگاه و جامعه فراهم شده و لازم است نگاهی جامع به سامان‌دهی اقتصاد و توسعه کشور بیفکنیم».

رییس اجلاس دانشگاه‌های برتر کشور، مشارکت دانشگاه‌ها در حوزه‌ها و سطوح مختلف جامعه را سبب ایجاد اقتصادی پویا، دانش‌بنیان و مستحکم و همچنین مشارکت واقعی دانشجویان در توسعه و پیشرفت کشور دانست و تاکید کرد: «اگر به دانشجویان اطمینان شود و به آنها فرصت تجربه‌کردن داده شود، در توسعه کشور مشارکت فعال داشته و در جایگاه شایسته خود قرار گیرند و به خواست‌های منطقی آنها پاسخ داده شود؛ آنان ماندن در کشور را بر هر انتخاب دیگری ترجیح خواهند داد و ما نیز همانند کشورهای چون هند و چین شاهد مهاجرت معکوس نخبگان خواهیم بود».

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: «مشارکت دانشگاه‌ها نیاز به تحقق الزامات و وجود الگوهای متناسب دارد که به تصور ما طرح ملی «شهر دانش» دانشگاه تهران که در کنار پردیس مرکزی دانشگاه پیش‌بینی شده است، یکی از الگوهای مدرن و توسعه یافته است که امید است با نظر ویژه ریاست محترم جمهور شاهد به نتیجه رسیدن این نماد عملی از ایجاد اشتغال بر مبنای دانش، با مشارکت نهادها و سازمان‌های داخلی و حتی شرکت‌های بین‌المللی در کنار دانشگاه تهران باشیم».

گفتنی است حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس جمهور، پیش از آغاز مراسم، با شرکت در جلسه هیأت رییسه ‏دانشگاه تهران، عملکرد، برنامه‌ریزی‌ها، نیازمندی‌ها و چشم‌اندازهای این دانشگاه را مورد بررسی قرار داد.

رییس جمهور، دانشگاه تهران را دانشگاهی پیشرو در علم و فناوری، مؤثر در فرایندهای تاریخی و اجتماعی و همچنین خاطره‌انگیز توصیف و بر حمایت دولت از این ‏مرکز مهم علمی کشور تاکید کرد.‎


( ۶ )

نظر شما :