رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه‌ تهران: مقاوم‌سازی دانشکده حقوق، یک پروژه ملی است

۱۴ آذر ۱۳۹۵ | ۱۱:۳۸ کد : ۳۶۷۰ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۲۸۷۱

دکتر محمد رضا تخشید در گفت‌و‌گو با روابط‌عمومی دانشگاه تهران، ساختمان دانشکده حقوق و علوم سیاسی را یک میراث معنوی و ملی دانست و گفت مقاوم‌سازی این دانشکده، یک پروژه ملی است.

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی، با اشاره به برخی نگرانی‌ها که اخیراً در خصوص مقاوم‌سازی دانشکده حقوق ابراز شده است، گفت: «در این زمینه هیچگونه نگرانی وجود ندارد و ما نیز از طریق برگزاری جلسه با تشکل‌های دانشجویی دانشجویان و نیز جلسات عمومی، اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص تبیین و تشریح روند پروژه مقاوم‌سازی دانشکده حقوق را انجام داده‌ایم».

دکتر تخشید با اشاره به اینکه پروژه مقاوم‌سازی دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی، یک پروژه ملی است، گفت: «از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اجرای طرح کلی مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی به تصویب رسیده است و پس از بررسی‌های انجام شده در سال‌های ۹۲ و ۹۳، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، به عنوان اولویت انجام طرح مقاوم‌سازی انتخاب شده و در راستای این امر، در اواخر سال ۹۳ تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه تهران و وزارت علوم منعقد گردیده و متعاقب آن، کار مقاوم‌سازی آغاز شده است. بنابراین موفقیت این پروژه، راه‌گشای اجرای طرح مقاوم‌سازی در دانشکده‌های دیگر دانشگاه‌های سراسر کشور خواهد بود است».

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، درباره روند اجرای این طرح نیز گفت: «شروع کار پروژه شهریور ماه سال ۹۴ بوده و این پروژه به سه فاز تقسیم‌بندی شده است: فاز اول، ضلع جنوبی دانشکده را دربر می‌گیرد که شامل کتابخانه و مرکز عالی مطالعات بین‌الملل و تعداد محدودی از کلاس‌ها بوده که انجام شده و در حال نهایی‌سازی است و چون در حاشیه دانشکده بوده، دانشکده روال عادی آموزش خود را طی کرده است».

در فاز دو، پروژه ضلع شمالی دانشکده تحت اقدام قرار گرفته که در این مرحله، حدوداً ۸۰ درصد فضای اصلی دانشکده درگیر پروژه شده و با توجه به اینکه اکثریت پرسنل اداری و تقریباً بیشتر کلاس‌های کارشناسی ارشد در این بخش قرار داشتند، تلاش شده است از فضاهای دیگر دانشکده و همچنین از دانشکده‌های دیگر برای تشکیل کلاس‌ها استفاده نماییم تا خللی در امر آموزش ایجاد نشود».

این استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی با اشاره به اینکه تأکید رییس دانشگاه تهران، مقاوم‌سازی همراه با انجام «بهینه‌سازی» بوده، با یادآوری این مطلب که آتش‌سوزی سال ۸۴ در کتابخانه دانشکده به دلیل سیم‌کشی‌های فرسوده و قدیمی بوده، گفت: «ما در راستای طرح مقاوم سازی، بهینه‌سازی دانشکده را هم که شامل تأسیسات، سیم‌کشی، گرمایش و سرمایش است، از مسئولان دانشگاه درخواست کردیم و با توجه به اینکه بهره‌برداری ضلع جنوبی باید در پاییز انجام می‌گرفت، موضوع بهینه‌سازی منجر به تأخیر مختصری در روند اتمام کار شد. در حال حاضر کارهای مقاوم‌سازی ضلع جنوبی صورت گرفته است و کارهای نازک‌کاری در حال انجام است».

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی هم‌چنین از تجهیز و به‌روزسازی کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی با مساعدت‌های بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد خبر داد و گفت: «از محل کمک این بنیاد، انشاالله ساختمان کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به طور کامل تجهیز و به‌روز رسانی خواهد شد».

دکتر محمد‌رضا تخشید، هم‌چنین به موضوع حفظ قدمت و ارزش‌های تاریخی بنای دانشکده حقوق و علوم سیاسی اشاره کرد و گفت: «تمام تلاش بر این است که طی پروژه مقاوم‌سازی، کمترین آسیب به بافت هویتی قدیمی دانشکده وارد شود؛ حتی برخی از مکان‌ها که در چندین سال گذشته دست‌خوش تغییرات شده بودند، به حالت اولیه بازگردانده شدند. پس به طور کلی می‌توان گفت که حفظ هویت دانشکده دستور اصلی کار ماست و در ارتباط با حفظ بافت هویتی دانشکده که نماد قدمت آن است، قبل از اجرایی شدن طرح، با مشاور پروژه مذاکرات لازم صورت گرفته است».

دکتر تخشید ادامه داد: «در حال حاضر در پروژه مقاوم‌سازی، تنها در دو یا سه دیوار برشی جدید ایجاد شده، و بقیه کار مقاوم‌سازی، بر روی ستون‌های قبلی و تقویت آن‌ها بوده و تغییر دیگری نداشته‌ایم. در نتیجه در بسیاری از فضاهای دانشکده به غیر از چند مورد خاص که به لحاظ فنی ضروری بوده است، هیچگونه تغییری صورت نگرفته است».

رییس دانشکده حقوق در خصوص حفظ بافت تاریخی دانشکده حتی در جزئیات نیز گفت: «در برخی از مکان‌ها و کلاس‌ها، کف‌پوش‌هایی قرار گرفته که با توجه به گذشت سال‌های طولانی آسیب‌های جدی در آن‌ها ایجاد شده و باید تعویض شوند، اما در مجموع سعی شده در ظاهر کلاس‌ها تغییری به وجود نیاید و حتی نیمکت‌های قدیمی با هزینه‌های بیشتر از هزینه نوسازی، تعمیر و به همان شکل اولیه چیدمان خواهد شد».

دکتر محمد‌رضا تخشید، درباره بودجه کلی این طرح گفت: «حدود سه میلیارد تومان برآورد اولیه طرح مقاوم سازی است که تخصیص آن از سوی وزارت علوم صورت گرفته و انجام طرح هم با موافقت و نظارت سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته است و دانشجویان عزیز بدانند که حفظ ساختمان‌های قدیمی، تصمیمی در سطح ملی است، اما واقع شدن این ساختمانها در منطقه زلزله‌خیز تهران، اجرایی شدن این گونه طرح‌ها را برای حفظ آثار ارزشمند و تاریخی دارای اهمیت دوچندان می‌کند».

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی هم‌چنین از صبر و همیاری و همکاری استادان، کارکنان و دانشجویان دانشکده تقدیر کرد و در پایان گفت: «از همه دانشجویان گرامی برای اینکه دغدغه حفظ آثار فرهنگی را دارند، قدردانی می‌کنم. تا جایی که در توان بوده سعی بر حفظ فضای تاریخی دانشکده با توجه به ارزش‌ها و قدمت آن بوده است و ما هم‌چنان نیز پذیرای نظرات دانشجویان و همکاران محترم برای بهبود روند کار هستیم».

شایان ذکر است دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، که یکی از با سابقه‌ترین دانشکده‌های ایران است، محل تحصیل یا تدریس بسیاری از شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی کشور بوده است و پس از حدود ۷۰ سال، در حال بازسازی و مقاوم‌سازی ساختمان مرکزی است. در حال حاضر این دانشکده دارای ۶۲۰ دانشجوی دکترا، ۱۲۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۶۴۳ دانشجوی کارشناسی است که در مجموع حدود ۲۵۰۰ دانشجو در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

بر اساس توافقات صورت گرفته، مقرر شده است پروژه مقاوم‌سازی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تا پایان شهریور سال آینده به اتمام برسد.


( ۵ )

نظر شما :