تحلیل و بررسی انگاره خط اقوام کهن مکزیک در دانشگاه تهران

۱۶ آبان ۱۳۹۵ | ۱۲:۰۵ کد : ۳۶۰۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۸۷۵
دکتر بالتازار بریتو، رئیس کتابخانه و موزه تاریخ و مردم‌شناسی مکزیک، با موضوع «انگاره خط اقوام کهن مکزیک»، ۱۰ آبان ۱۳۹۵، در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، سخنرانی کرد.
تحلیل و بررسی انگاره خط اقوام کهن مکزیک در دانشگاه تهران

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، ‌ دکتر بالتازار بریتو به‌همراه اولیسس کانوچا، سفیر مکزیک در ایران، در جمع مدیر و استادان گروه مطالعات آمریکای دانشکده مطالعات جهان و دانشجویان مطالعات آمریکای لاتین و زبان اسپانیایی در زمینه «انگاره خط اقوام کهن مکزیک» سخنرانی کرد.

در این نشست دکتر بریتو به‌عنوان سخنران اصلی و متخصص امر به تشریح موضوع "انگاره خط اقوام کهن مکزیک" پرداخت و اظهار داشت: «هدف این جلسه بررسی انگاره‌های خطی اقوام کهن مکزیک است که بخشی از تاریخ و فرهنگ این کشور باستانی را تشکیل می‌دهد و همزمان با این نشست، نمایشگاهی از این نگاره خط‌ها برای اولین بار در ایران و خاورمیانه در موزه ملی ایران برپا است.»

وی گفت: «قبل از قرن ۱۹ از آنها به عنوان "دست‌نوشته‌های مصور" یا "کتاب‌های منقوش" یاد می‌شد، موضوعات اصلی این نگاره‌خط‌ها شامل؛ نقشه‌کشی، تقویم یا روزنگاری، اسطوره‌ها، تاریخی، نسل‌شناسی و اقتصادی و... است. همچنین انگاره خط‌های ترکیبی وجود دارند که چندین موضوع را در برمی‌گیرند.»

در ادامه، دکتر بریتو به توضیح انگاره خط‌های اقتصادی، سیستم محاسبه مالیات در زمان‌های کهن، پول‌های رایج، محاسبات ریاضی و سیستم شمارشی "اووخوتزینکا" پرداخت و سخنرانی وی، با ارائه توضیح مختصری درباره انگاره خط مندوزا، که به نوعی پایه و توضیح ریشه تاریخی سمبل پرچم مکزیک است، به اتمام رسید.

اولیسس کانوچا، سفیر مکزیک در ایران، از حضور خود در دانشکده مطالعات جهان و برپایی این نشست ابراز خرسندی کرد و اهمیت موضوع مورد بحث در تاریخ و فرهنگ مکزیک را خاطر نشان ساخت.

این جلسه با پرسش و پاسخ و بحث میان دانشجویان و میهمانان مکزیکی حاضر به پایان رسید.


( ۱ )

نظر شما :