بررسی جایگاه اقتصاد مقاومتی در گفتمان فرهنگی

۰۵ آبان ۱۳۹۵ | ۱۰:۰۴ کد : ۳۵۸۶ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۳۷۵
جایگاه اقتصاد مقاومتی در گفتمان فرهنگی ایران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بررسی شد.

به گزارش روابط‌ عمومی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، آیین گشایش سلسله نشست‌های جایگاه اقتصاد مقاومتی در گفتمان فرهنگی ایران به همت مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی و با همکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه، ۲۷ مهر ۱۳۹۵، در تالار گفت‌وگوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

این نشست با حضور دکتر سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر غلامرضا غفاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دکتر حسین راغفر، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا، دکتر ناصر فکوهی، عضو هیأت علمی گروه انسان‌شناسی دانشگاه تهران و فقیه خراسانی، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی اقتصادی دانشکده علوم اجتماعی و مدیر اجرایی این جلسه برگزار شد.

دکتر غفاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ضمن ارائه گزارش کوتاهی از رشته‌ها و گروه‌های آموزشی دانشکده بر اهمیت ارتباط این رشته‌ها و گروه‌ها با بحث فرهنگ اقتصاد مقاومتی و نقش مؤثر علوم اجتماعی در بحث اقتصاد مقاومتی تأکید کرد.

دکتر سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از اقدام‌های اساسی در زمینه فرهنگ اقتصاد مقاومتی را گفتمان‌سازی با دارا بودن پنج مؤلفه با عناوین درون‌زایی، برون‌گرایی، مردمی بودن، عدالت‌محوری و دانش‌بنیان بودن دانست.

تقسیم گفتمان اقتصاد مقاومتی به طیفی از خرده گفتمان‌ها، نقش نخبگان در گفتمان اقتصاد مقاومتی و در همین راستا همکاری دانشکده علوم اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص فرهنگ اقتصاد مقاومتی از دیگر محورهای بحث معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

دکتر راغفر، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا، با ارائه آماری از وضعیت اقتصادی ایران در سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۹۱ در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات و مقایسه اشتغال ایران با جهان و خاورمیانه به مشکلات ساختاری سیستم اقتصاد ایران پرداخت و تأکید کرد که غایب اصلی اقتصاد ایران، مردم هستند و سیاست‌گذاری اقتصادی در دست گروه خاص و در جهت برآورده ‌ساختن منافع گروهی خاص است. وی همچنین ریشۀ مشکل بیکاری نسل جوان و زنان را تصمیم‌گیرندگان اقتصادی عنوان کرد و بی‌هویتی، افزایش جرم و جنایت، افزایش خودکشی، اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی را نتیجه این رفتار دانست.

دکتر فکوهی، استاد دانشکده علوم اجتماعی، از کمرنگ بودن نقش کارشناسان علوم اجتماعی در حل مسائل اجتماعی و مدل اقتصادی کنونی و چرایی وجود آن انتقاد کرد و در ادامه با تشریح دو نظریۀ اقتصادی مطرح بعد از جنگ جهانی دوم، نظریه کینز و نظریه سیستم آمریکایی و بحث‌های مهم در این نظریه اظهار داشت که در اقتصاد کینزی بنا بر این بود که از حرکت اقتصاد به سمت پولی‌شدن جلوگیری به عمل بیاید، روابط بین‌المللی محدود باقی بماند، اقتصاد ملی به نفع بازار جهانی نابود نشود و اقتصاد محلی اولویت داشته باشد.

در این نشست فقیه خراسانی نیز ضمن سخنانی با تشریح موضوع نشست‌های بعدی، خواستار ارائه انتقادات و پیشنهادهای حضار برای ارتقای بحث در نشست‌های بعدی شد.


( ۳ )

نظر شما :

مجيد بزرگزاده ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۹:۰۳
سلام خروجیً و مکتوبات تین نشست را چگونهًمی توان تهیه کرد؟
پاسخ مدیر سایت ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۰۹:۰۰

با سلام. می توانید با روابط عمومی  دانشکده علوم اجتماعی تماس بگیرید. شماره تماس: 61117938