ملاقات رؤسای دانشگاههای روسیه با رئیس دانشگاه تهران
هیأت دانشگاهی دانشگاه دولتی لامونوف روسیه به ریاست پروفسور سادونیچی(Victor Sadovnichiy) رئیس این دانشگاه، اولین هیأت ملاقاتکننده با رئیس دانشگاه تهران بود.
در این دیدار رئیس دانشگاه دولتی لامونوسف روسیه ضمن ابراز خوشحالی از حضور در ایران، دانشگاهها را منعکس کننده روح فرهنگ و تمدن هر کشور معرفی کرد و افزود: «رشد دانشگاهها سازنده آینده هر کشور است. ما نباید به مدلبرداری از یافتههای دیگر کشورها اکتفا کنیم، بلکه لازم است الگوی خود را با توجه به ویژگیها و نیازهای خود برنامهریزی کنیم.» وی همچنین گفت: «ما در صدد هستیم که یک نظام رتبهبندی جدید را برای تشخیص رتبۀ دانشگاهها پایهگذاری کنیم و مایلیم از کشورهای برزیل، چین، روسیه و ایران در این نظام بهره بیشتری بگیریم.»
رئیس دانشگاه تهران در این باره گفت: «ما هم معتقدیم که رتبهبندی دانشگاهها باید مناسب با شرایط کشورهای مختلف باشد. برخی از رتبهبندیهای کنونی شاید جهتداراند. ما باید امکان نوشتن به زبان خود را داشته باشیم. رتبههای موجود متون زبان ما را در نظر نمیگیرند. اگر سیاستهای دانشگاهی ما روشن باشد، رتبهبندی هم در آن جهت تنظیم خواهد شد. رتبهبندیهای اخیر عمدتاً استادان را به نوشتن مقاله تشویق میکند. مقاله بسیار مهم است، اما باید همراستا با دیگر اهداف باشد. خوشجال خواهیم شد که شاخصهای نظام رتبهبندی شما را ببینیم.»
رئیس دانشگاه دولتی لامونوسف مسکو در پاسخ به این درخواست ۵۴ شاخص را معرفی کرد که در برگیرنده جنبههای مختلف علوم انسانی، زبان، فرهنگ و سنت و غیره است. وی افزود: «ما نهاد مستقلی را برای این کار در نظر داریم. رتبهبندی ما بینالمللی است و هر کشور پایگاه خود را دارد. تا کنون صد دانشگاه خارجی آمادگی خود را برای پیوستن به این رتبهبندی اعلام کردهاند.»
رئیس دانشگاه تهران افزود: «اگر این رتبهبندی کیفیت داشته باشد، جای خود را باز خواهد کرد. کشور روسیه نقش مهمی در توسعه علمی جهانی دارد و برای رتبهبندی جدید لازم است که نهاد مستقلی متولی این کار شود. یکی از نظامهای تا حدودی بومیشده و پذیرفته شده در ایران، هم اکنون نظام ISC است که مرکز آن در شیراز است و تجارب خوبی دارد که میتوانند با شما همکاری و تبادل تجربه داشته باشند.»
رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: «در ایران سعی میکنیم که رتبهبندی را بر اساس مأموریتهای خود داشته باشیم، بدین معنی که دانشگاه در خدمت نظام رتبهبندی نیست.»
در این دیدار معاون اجرایی و معاون بینالملل دانشگاه مذکور، رئیس دفتر اتحادیه رءسای دانشگاههای روسیه، رئیس بخش ایرانشناسی و هماهنگ کننده مرکز آموزشی و علمی ایرانی روسی رازی، رئیس دانشگاه دولتی لامانوسف مسکو را همراهی میکردند.
ملاقات بعدی، دیدار هیأت دانشگاه دولتی نفت وگاز گوبکین با رئیس دانشگاه تهران بود.
این هیأت به سرپرستی پرفسور ویکتور جیمارتینف با دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، و تنی چند از معاونان دانشگاه و استادان مؤسسه نفت دانشگاه تهران دیدار وگفتوگو کرد.
در این ملاقات رئیس دانشگاه دولتی نفت و گاز گوبیکن به معرفی دانشگاه خود پرداخت و رئیس دانشگاه تهران نیز درباره مؤسسه نفت دانشگاه تهران و پروژههای بزرگ این مؤسسه و ارتباط آن با وزارت نفت توضیح داد.
در ادامه، رئیس دانشگاه دولتی نفت وگاز گوبکین با اظهار خوشوقتی از جایگاه ویژه نفت و گاز در دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه ما نیز ارتباطات بینالمللی خوبی دارد و دولت و گاز پروم از پروژههای دانشگاه ما حمایت میکنند. ما دانشجویان خارجی زیادی داریم و خوشحال میشویم دانشجویان بیشتری از کشور شما نیز داشته باشیم.»
رئیس دانشگاه تهران نیز یکی از مأموریتهای راهبردی دانشگاه تهران را توسعه همکاریهای بینالمللی برشمرد و افزود: «در زمینه دورههای مشترک و برگزاری کنفرانسهای تخصصی و تبادل استاد و دانشجو ظرفیتهای خوبی برای همکاری وجود دارد و پیشنهاد میشود تفاهمنامهای در این باره منعقد شود که موضوع مورد استقبال طرف روسی قرار گرفت.
سومین ملاقات به دیدار هیأت دانشگاه فدرال جنوبی روسیه به ریاست مارینا بورو وسکایا با رئیس دانشگاه مربوط میشود.
دراین دیدار مارینا بورو وسکایا توضیح داد که دانشگاه فدرال برنامه تجمیع خود را در سطح منطقه و با سایر دانشگاههای فدرال روسیه شروع کرده است که تجربه مثبتی بود، زیرا از این طریق همافزایی ایجاد شده و صدا و حضور دانشگاه ما در سطح بینالمللی قویتر شده است. وی تأکید کرد که دانشگاه فقط محدود به امکانات ساختمانی نیست، بلکه محتوای علمی آن نیز اهمیت دارد. تقویت نیروی انسانی بسیار حیاتی است. ما در ارتباطات بینالمللی خود به دنبال ایجاد شبکه کاری هستیم.
دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این دیدار اظهار داشت که از نتیجه تجمیع آگاهیم و از همکاری با دانشگاه شما استقبال میکنیم. باید به دنبال روشهایی باشیم که این همکاری اتفاق بیفتد..همکاری ما میتواند در قالب پروژههای مشترک، تبادل استاد و دانشجو و دورههای مشترک شکل بگیرد.
رئیس دانشگاه فدرال جنوبی روسیه درباره زمینههای تحقیقاتی گفت: «تحقیقات بسیار خوبی در زمینه قفقاز شمالی داریم و محققان دو دانشگاه میتوانند در این زمینه به تبادل تجربه بپردازند. ما از حضور دانشمندان بینالمللی و ایرانی در دانشگاه خود استقبال میکنیم و فکر میکنیم که در بسیاری از رشتهها میتوانیم با دانشگاه تهران همکاری داشته باشیم.
نظر شما :