سخنرانی رئیس کرسی یونسکو در حوزه سامانههای پیشبینی در پردیس کیش دانشگاه
به گزارش روابطعمومی پردیس بینالمللی کیش دانشگاه تهران، پروفسور روبرتو پلی (Professor Roberto Poli) استاد تمام فلسفه علم در دانشگاه ترنتو ایتالیا و رئیس کرسی یونسکو در حوزه سامانههای پیش بینی، شانزدهم مهرماه با موضوع «پیچیدگی پیشبینی و آیندهنگری» در پردیس کیش سخنرانی کرد.
پروفسور پلی در ابتدای سخنان خود به سابقه مطالعات ۷۰ ساله آیندهنگری پرداخت و سپس این سوال را مطرح کرد که چرا مطالعات آیندهنگری در قرن حاضر از اهمیت ویژهای برخوردار است و یا به عبارتی ضرورت پیشبینی آینده در زمان حال چیست؟
پروفسور پلی در پاسخ به این سوال گفت: «آیندهنگری از آن جهت حائز اهمیت است که باعث یادگیری از تجربیات گذشته به منظور به کار بردن آنها به عنوان درسی برای آینده میشود.» وی افزود: «جهان پیش رو بسیار نامطمئن و پیچیده است، از این رو نیازمند سامانههای پیشبینی برای دستیابی به سناریوهای ممکن مختلف در آینده هستیم.» رئیس کرسی یونسکو در زمینه سامانههای پیشبینی تأکید کرد که صرف داشتن تخمین از آینده مشکلی را بر طرف نمیکند، بلکه پردازش سناریوهای محتمل و استراتژی سازی برای آینده پیش رو مهم است.
وی در ادامه به تفاوت پیشبینی (Forecast)، برآورد (Foresight) و آیندهنگری (Anticipation) اشاره کرد و ضمن تعریف هر مبحث، آنها را در حوزه مطالعات آینده بسیار حائز اهمیت دانست. پروفسور پلی خاطر نشان کرد: «آینده آن چیزی است که ساخته میشود و نه آنچه یافته میشود.» وی ضمن اشاره به اهمیت سواد یا دانش آینده، آن را همانند سواد خواندن و نوشتن دانست که توانسته است بر کیفیت زندگی تأثیر بسیار مثبتی گذارد و جهان را متحول کند. سواد آیندهنگری نیز میتواند در کیفیت زندگی جامعه بشری تأثیر شگرفی بگذارد.
در این مراسم دکتر محمد رضا سعیدآبادی، دانشیار روابط بینالملل دانشگاه تهران و معاون بینالملل پردیس کیش دانشگاه تهران، نیز با برشمردن برنامههای بینالمللیشدن پردیس کیش از جمله پذیرش دانشجویان خارجی و ایجاد دورههای مشترک تبادل دانشجو با دانشگاههای مهم و مطرح خارجی، به اهمیت برگزاری کارگاههای آموزشی اشاره کرد.
وی با تأکید بر پیچیدگیهای جهان آینده با اشاره به ادبیات غنی فارسی با ذکر ابیاتی از مولانا به نوع نگاه انسانها برای حل و فصل بحرانهای پیچیده امروزی و آینده جهان پرداخت.
همچنین نشست تخصصی هماندیشی با حضور پروفسور روبرتو پلی و دکتر سعید آبادی، معاون بینالملل پردیس در بعدازظهر همان روز در محل پردیس برگزار شد.
در این نشست چند تن از استادان و دانشجویان دکتری علاقهمند به همکاری بینالمللی در حوزه آیندهنگری حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر در بارۀ روندهای همکاری هرچه بیشتر پرداختند.
نظر شما :