رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران تشریح کرد:

اقدامات صورت گرفته برای حل مشکلات ساختاری و فیزیکی حوزه بیوتکنولوژی | برنامه دانشکده بیوتکنولوژی برای اتصال دانشجویان به فضای کسب‌وکار

۰۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۳ کد : ۳۵۲۵۹ اخبار اخبار آموزشی اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۴۱۵
رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران اعلام کرد: با تأمین بخش دیگری از اعتبارات مالی برای ساخت و تجهیز ساختمان جدید دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران، به‌زودی انتقال دانشکده به ساختمان جدید آغاز می‌شود و از مهر ماه ۱۴۰۲ کلاس‌های دانشجویان این دانشکده با ۴ گروه آموزشی در محل جدید دانشکده برگزار خواهد شد.
اقدامات صورت گرفته برای حل مشکلات ساختاری و فیزیکی حوزه بیوتکنولوژی | برنامه دانشکده بیوتکنولوژی برای اتصال دانشجویان به فضای کسب‌وکار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسین مهدوی، رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران با اعلام این خبر و با یادآوری اینکه دانش بیوتکنولوژی یک دانش پر اهمیت، کاربردی و تأثیرگذار در زندگی بشر است، به سابقه ۲۰ ساله فعالیت گروه بیوتکنولوژی در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: در طول فعالیت این گروه، پذیرش رتبه‌های برتر کنکور و دانش‌آموزان المپیادی، در دکتری پیوسته بیوتکنولوژی هدفگذاری شد.
وی با اشاره به کمبود فضای فیزیکی گروه بیوتکنولوژی و مشکلات دسترسی دانشجویان این گروه به تجهیزات آزمایشگاهی کافی و به‌روز که از بدو تأسیس این گروه موجب انتقادهای جدی دانشجویان و اعضای هیأت علمی بوده است، بیان داشت: در زمان راه‌اندازی گروه بیوتکنولوژی، زیرساخت کاملی برای آن در نظر گرفته نشده بود. مشکلات زیرساختی باعث شد که علیرغم اینکه شکل‌گیری این گروه یک اتفاق مثبت بوده است ولی خروجی مثبتی نداشته و به نوعی این مکان تبدیل به سکوی خروج دانش‌آموزان و دانشجویان نخبه کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم برخورداری از دانشجویان بسیار مستعد و نخبه و اعضای هیأت علمی توانمند، مجموعه‌ای از عوامل ساختاری شامل کمبود فضای فیزیکی و تجهیزات و همچنین مشکلات مدیریتی در گروه بیوتکنولوژی سبب عدم تحقق اهداف این گروه شده بود. بر اساس بررسی این مسائل در هیأت رئیسه دانشگاه و کمیسیون‌ها و شوراهای مختلف دانشگاه تهران، در وهله اول تغییر در ساختار این مجموعه به تصویب هیأت امنای رسید و گروه بیوتکنولوژی به دانشکده ارتقا پیدا کرد. در گام دوم حل مشکلات نیز رفع مشکلات فضای فیزیکی در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس، مکانی که برای دانشکده بیوتکنولوژی در نظر گرفته شده، یک ساختمان ۸ طبقه است که فضای فیزیکی برای کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها و دفتر کار اساتید با همه الزاماتی که برای یک دانشکده لازم است در آن دیده شده است.
رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران با بیان اینکه چهار گروه در دانشکده بیوتکنولوژی بر اساس نیازهای داخلی و شرایط بومی و البته با پشتوانه مطالعه تطبیقی وضعیت بیوتکنولوژی در اروپا، آمریکا، چین و روسیه در نظر گرفته شده است، درباره برنامه تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز این دانشکده، اعلام کرد: تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشکده از طریق فراخوان وزارت علوم برای جذب هیأت علمی، انتقال اساتید مبرز این رشته و همچنین بهره‌مندی از اساتید وابسته صورت خواهد گرفت.
دکتر مهدوی درباره سرنوشت رشته‌ها و گروه‌هایی که با عنوان بیوتکنولوژی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکدگان فنی، دانشکده دامپزشکی و همچنین دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: رشته‌های بیوتکنولوژی که در دانشکده‌های دیگر فعال هستند، ویژگی‌های خاص خود را دارند و همچنان برقرار خواهند بود و اهداف مدنظرشان را پیگیری خواهند کرد ولی با رایزنی‌ها و همفکری‌هایی که صورت گرفته است، آن ذهنیت تقابلی که گاهی اوقات بین گروه بیوتکنولوژی دانشکدگان علوم با سایر دانشکده‌ها وجود داشت، برطرف شده و یک اعلام همکاری مشترکی از طرف این مجموعه‌ها با دانشکده بیوتکنولوژی صورت گرفته است که اگر این تلاش‌ها به خوبی پیش برود و دانشجویان از امکانات مجموعه‌های مربوطه و ظرفیت‌های علمی اساتید وابسته استفاده کنند، نوعی هم‌افزایی صورت می‌گیرد و دانشکده بیوتکنولوژی دانشکدگان علوم می‌تواند به عنوان هاب بیوتکنولوژی دانشگاه تهران و کشور قرار گیرد.
استاد دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، ریل‌گذاری دانشکده بیوتکنولوژی را در راستای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصولات دانش‌بنیان برای برطرف کردن نیازهای کشور دانست و تاکید کرد: اگر بخواهیم برای تحقق دانشگاه کارآفرین، از ظرفیت بیوتکنولوژی برای حل مسائل کشور استفاده کنیم، لازم است از تمام توان اساتید داخل و خارج از کشور برای رسیدن به این هدف استفاده کنیم. تلاش ما این است که مسیر به این سمت برود تا ضمن ایجاد انگیزه کافی برای دانشجویان فعلی، شرایط بازگشت دانشجویانی که به خارج از کشور رفتند را نیز فراهم کنیم.
رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران در پایان در پاسخ به این پرسش که دانشکده چه برنامه‌ای را از آغاز فعالیت خود برای اتصال دانشجویان این دانشکده به فضای کسب‌وکار دارد، گفت: برای این منظور از آغاز فعالیت رسمی دانشکده، یک طبقه این دانشکده را به «کافه تک» اختصاص می‌دهیم تا در این فضا بتوانیم صنایع و افراد فعال داخل و خارج کشور را با دانشجویان مرتبط کنیم و مدیریت آن را به خود دانشجویان خواهیم داد.

کلید واژه ها: بیوتکنولوژی دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران


( ۱۰ )

نظر شما :