دکتر نوحهگر در شورای دانشگاه تهران خبر داد:
تاسیس صندوق سرمایهگذاری ویژه پروژههای تحقیقاتی اعضای هیات علمی دانشگاه تهران | ساخت خوابگاههای دانشجویی و توسعه زیرساختهای دانشگاه از طریق مولدسازی اموال و داراییها | ۹۲ درصد بودجه دانشگاه صرف حقوق و دستمزد میشود
دانشکدههای تازه تاسیس بر اساس نیازمحوری و مسئولیت اجتماعی دانشگاه شکل گرفتند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر احمد نوحهگر روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ماه در نشست شورای دانشگاه تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید چمران و روز بسیج اساتید، با اعلام این خبر افزود: اعضای هیات علمی میتوانند پیش از واریز منابع از خزانه، با ارائه اسناد واریزی از طرف کارفرمای پروژه، نسبت به دریافت مبلغ واریزی پس از کسر درصد و بالاسری و کسورات قانونی از طریق این صندوق اقدام کنند.
عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: افزایش سرمایه صندوق سرمایهگذاری ویژه پروژههای تحقیقاتی اعضای هیات علمی، مستلزم همکاری روسای واحدها و اعضای هیات علمی است؛ به گونهای که اگر پروژهای انجام میدهند، حتما مستندات را به دانشگاه ارائه نمایند تا دانشگاه بتواند درآمد حاصل از پروژههای تحقیقاتی را پرداخت کند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران همچنین از تشکیل کمیته رفع موانع درآمدزایی واحدهای دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: این کمیته که با حضور نمایندگانی از واحدهای دانشگاه تشکیل میشود، به تسریع فرآیندهای مربوط به درآمدزایی واحدهای دانشگاه میپردازد. در بسیاری از واحدهای دانشگاه تهران، ظرفیتهایی برای درآمدزایی وجود دارد که باید از این ظرفیتها استفاده شود تا کمبود منابع جبران شود.
وی درآمدزایی واحدهای دانشگاه تهران را یکی از راههای تامین منابع مالی و جبران کمبود منابع مالی دانشگاه برشمرد و گفت: با توجه به اینکه ظرفیت بودجه و منابع مالی دولت محدودیت دارد، ما در دانشگاه باید درآمدزایی داشته باشیم تا بتوانیم بخشی از منابع را از این طریق تامین کنیم؛ چراکه بیش از ۹۲ درصد بودجه عمومی و اختصاصی دانشگاه در بخش حقوق و دستمزد هزینه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود که به بررسی بودجه ۱۴۰۲ و نحوه هزینهکرد آن اختصاص داشت، ضمن اعلام اینکه بودجه هر واحد از طریق سامانهای که توسط اداره کل بودجه و امور مالی دانشگاه بارگذاری شده، مشخص شده است؛ تاکید کرد: لازم است واحدهای دانشگاه، برنامهریزی دقیقی ارائه کنند و برنامهریزیشان را بر بودجه واحد منطبق نمایند تا هزینهکرد آنها بر اساس بودجه در اختیارشان باشد.
دکتر نوحهگر همچنین با اشاره به تاسیس و راهاندازی سه دانشکده جدید حکمرانی، تجارت و مالیه و گردشکری در دانشگاه تهران گفت: توسعه واحدها و تاسیس این سه دانشکده بر اساس نیازهای کشور صورت گرفته است تا علاوه بر رفع نیازها، درآمدزایی هم برای کشور داشته باشند؛ بنابراین دانشگاه تهران بر اساس مسئولیتپذیری اجتماعی خود، وظیفه دارد به تقویت این دانشکدههای تازه تاسیس بپردازد.
وی درباره راهاندازی دانشکده گردشگری بیان داشت: ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا در زمینه جاذبههای گردشگری طبیعی و غیرطبیعی است، بنابراین تاسیس دانشکده گردشگری میتواند زمینههای علمی و پژوهشی لازم برای شناساندن ظرفیتهای گردشگری و توسعه گردشگری کشور فراهم کند. بنابراین دانشگاه تهران بر اساس مسئولیتپذیری اجتماعی خود ضروری دانست که این دانشکده را تاسیس کند و مسئولین و اعضای هیات علمی این دانشکده با انجام پروژههای تحقیقاتی، نیازهای بخش گردشگری را احصا و مورد بررسی قرار دهند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران همچنین به ظرفیت دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه برنامه هفتم توسعه که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و در حال حاضر توسط کمیسیونهای مربوطه در حال بررسی است، یک برنامه مسئلهمحور است، دانشکده حکمرانی میتواند کمک شایستهای به دولت و قوه مقننه در زمینه تنظیم مواد قانونی برنامه هفتم توسعه نماید.
دکتر نوحهگر افزود: با توجه به وضعیت کشور در زمینه صادرات و واردات و مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور و وجود مناطق ترانزیتی شمال و جنوب و شرق و غرب و همچنین وجود گمرکات بزرگ در جنوب کشور، دانشکده تجارت و مالیه دانشگاه تهران میتواند نقش بیبدیل خود را برای رفع نیازها در عرصههای علمی، پژوهشی، فناوری و نوآوری در زمینه تجارت کشور ایفا کند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران از روسای دانشکدههای تازه تاسیس حکمرانی، گردشگری و تجارت و مالیه دانشگاه تهران خواست تا زمینههای لازم برای احصای نیازهای کشور را فراهم آورند. دکتر نوحهگر تاکید کرد: در صورتی که رویکرد فعالانه برای شناسایی نیازهای کشور داشته باشیم، علاوه بر اینکه نقش دانشگاه در عرصه شناسایی و برطرف کردن نیازهای کشور را محقق کردهایم، گام موثری برای جذب درآمد برای دانشگاه نیز برداشتهایم.
دکتر نوحهگر بر آنچه که تحت عنوان "درآمدزایی نو" توسط دانشکدهها و مراکز و موسسات وابسته به دانشگاه تهران نام برد، تاکید کرد و گفت: انتظار میرود دانشکدههای تازه تاسیس و سایر واحدهای دانشگاهی از طریق تولید علم و تبدیل علم به فناوری و نوآوری، به تولید ثروت بپردازند.
وی در پایان نیز به تبدیل به احسن و مولدسازی اموال و داراییهای دانشگاه اشاره کرد و گفت: منابع مالی حاصل از این مولدسازی، برای ساخت خوابگاههای دانشجویی و توسعه زیرساختهای دانشجویی، فرهنگی و رفاهی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه استفاده خواهد شد.
نظر شما :