رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اعلام کرد:

مأموریت چهار طرف تفاهم‌نامه تأسیس ناحیه نوآوری دانشگاه تهران | بازیگران اصلی ناحیه نوآوری چه کسانی هستند؟

۱۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۰:۱۹ کد : ۳۴۸۷۹ اخبار اخبار علمی-فناوری خبر
تعداد بازدید:۴۷۱
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از «زندگی پایدار، سبز و هوشمند» به عنوان شعار ناحیه نوآوری دانشگاه تهران نام برد و گفت: ناحیه نوآوری تهران در محدوده جغرافیایی حدفاصل بزرگراه شهید حکیم در شمال، بزرگراه شهید چمران در غرب، بزرگراه جلال آل احمد، شهید گمنام، خیابان فتحی شقاقی و خیابان مطهری در جنوب و بزرگراه شهید مدرس در شرق است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران عصر چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ در آئین انعقاد تفاهم‌نامه چهارجانبه راه‌اندازی ناحیه نوآوری دانشگاه تهران که در پارک علم و فناوری برگزار شد، با اشاره به جهتگیری پارک علم و فناوری به سمت ناحیه نوآوری، یادآور شد: با افتتاح ناحیه نوآوری، به اجتماع ورود پیدا می‌کنیم یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اساتید با جامعه ممزوج می‌شوند و از امکانات یکدیگر به صورت متقابل می‌توانند بهره‌مند شوند. بازیگران اصلی ناحیه نوآوری شامل استارتاپ‌ها، شرکت‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، علاقه‌مندان، متخصصان، سرمایه‌گذاران، مردم، دولت، دانشجویان و … هستند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از «زندگی پایدار، سبز و هوشمند» به عنوان شعار ناحیه نوآوری دانشگاه تهران نام برد و گفت: دلیل گذر از پارک‌های علم و فناوری به ناحیه نوآوری این است که ما از مؤلفه‌های تک‌بعدی و توسعه اقتصادی به مؤلفه توسعه چندبعدی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حرکت کنیم. همچنین از الزامات سخت‌گیرانه به الزامات ساده‌تر برای جلب بازیگران اصلی این ناحیه برسیم.

وی افزود: مبادله تفاهم‌نامه بین معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، وزیر علوم، شهردار تهران و رئیس دانشگاه تهران به منظور ایجاد اکوسیستم جامع فناوری، نوآوری و کارآفرینی و در جهت توسعه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ناحیه نوآوری دانشگاه تهران انجام شد.

**محدوده جغرافیایی ناحیه نوآوری دانشگاه تهران

دکتر اسدی اعلام کرد: ناحیه نوآوری تهران در محدوده جغرافیایی حدفاصل بزرگراه شهید حکیم در شمال، بزرگراه شهید چمران در غرب، بزرگراه جلال آل احمد، شهید گمنام، خیابان فتحی شقاقی و خیابان مطهری در جنوب و بزرگراه شهید مدرس در شرق است. ناحیه نوآوری شهر دانش نیز در محدوده جغرافیایی مشخص شده حدفاصل بلوار کشاورز در شمال، خیابان کارگر در غرب، خیابان انقلاب در جنوب و خیابان وصال شیرازی در شرق است.

**هدف از راه‌اندازی ناحیه نوآوری

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، هدف از راه‌اندازی ناحیه نوآوری را استقرار، فعالیت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، واحدهای فناوری و نوآور، پارک علم و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، کلینیک‌های صنعتی، مراکز نوآوری، شتابدهنده‌ها و مراکز کارآفرینی و اشتغالزایی دانست.

**مأموریت چهار طرف تفاهم‌نامه تأسیس ناحیه نوآوری دانشگاه تهران

دکتر اسدی در تشریح مأموریت‌های دانشگاه و وزارت علوم در ناحیه نوآوری، بیان داشت: وظیفه دانشگاه در این ناحیه، ایجاد مکان‌های با پتانسیل‌های کارآفرینانه و نوآورانه و افزایش و ارتقای کمیت و کیفیت تحقیق و نوآوری است یعنی خروجی‌های دانشگاه بازیگران اصلی این ناحیه محسوب می‌شوند. وزارت علوم نیز مأموریت ایجاد هم‌افزایی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه اقتصاد شهری را دنبال می‌کند.

وی افزود: معاونت علمی و فناوری وزارت علوم نیز ایجاد بستر لازم برای رشد تیم‌ها و شرکت‌ها با کمترین حمایت دولتی و ایجاد زیرساخت غنی و محیط مناسب برای این تعاملات را تضمین نموده و انتظار از مدیریت شهری هم این است که در زمینه ظرفیت‌های فیزیکی و نرم‌افزاری برای توسعه شهری و همچنین سایر خدمات زیرساختی کمک کند.

دکتر اسدی با اعلام اینکه ناحیه نوآوری تهران حدود ۷۵۰ هکتار است که به فعالیت‌های پارک علم وفناوری، گسترش فضای کسب‌وکار، ایجاد اکوسیستم فناوری و نوآروری، امکان استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و شتابدهنده‌ها و وجود ظرفیت بالفعل که در حال حاضر در این ناحیه وجود دارد اختصاص پیدا می‌کند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در آغاز سخنانش با اشاره به شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی»، گفت: عقلانیت، معنویت و عمل‌گرایی اصلی‌ترین مؤلفه‌های مدیریت جهادی هستند.

**رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها باید در تصویب‌شان یک پیوست فناوری داشته باشند

دکتر اسدی در تشریح جایگاه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در نظام جامع آموزش، پژوهش و فناوری، اظهار داشت: تلاش شده است رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها به سمت ایده‌های فناوری سوق پیدا کند. جهت‌دهی فناورانه به پایان‌نامه‌ها از تأکیدات رئیس دانشگاه تهران است؛ از این جهت رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها باید در تصویب‌شان یک پیوست فناوری داشته باشند و پارک علم و فناوری از این برنامه حمایت می‌کند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: اعتقاد داریم که پارک علم و فناوری باید در دانشکده‌ها حضور پیدا کند و هسته‌های دانشجویی و نوآور را مورد حمایت قرار دهد؛ به گونه‌ای که رساله‌ها و پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تبدبل به فناوری دارند، حمایت شوند. در این راستا شعبه‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در دانشکده‌ها در حال راه‌اندازی است.

وی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین و بزرگترین پارک شهری کشور است، افزود: در حال حاضر حدود ۴۶۰ واحد فناور و ۶۵۰۷ نیروی انسانی فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران فعال هستند. تعداد محصولات و خدماتی که در سال ۱۴۰۱ از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به جامعه ارائه شده است حدود ۱۰۵۰ محصول و خدمت بوده است که این میزان در سال ۱۴۰۰ کمتر از یکهزار مورد بود.

**اختصاص بخش قابل توجهی از فضاهای شهر دانش به استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان

دکتر اسدی از دستور رئیس دانشگاه تهران درباره اختصاص یافتن بخش قابل توجهی از فضاهای شهر دانش (طرح توسعه دانشگاه تهران) برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان متقاضی عضویت و استقرار در پارک علم و فناوری بودند که در سال گذشته فرایند جذب و استقرار ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران انجام شد و در حال استقرار این شرکت‌ها هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به برنامه دیپلماسی فناورانه و دانش‌بنیان این مجموعه اشاره کرد و گفت: دفتر همکاری‌های مشترک پارک‌های علم و فناوری دو دانشگاه تهران و مسکو به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

دکتر اسدی با اشاره به دغدغه ایجاد شبکه بین پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار داشت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان هاب دانشگاه‌های کشور جهت رفع نیازهای فناورانه فراجا ایفای نقش می‌کند.

**پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران اردوگاه مهارتی می‌شود

وی همچنین از بهره‌برداری دو پردیس علم و فناوری شهید چمران و شهید علیمحمدی در سال ۱۴۰۱ به عنوان دستاورد بزرگ پارک علم و فناوری در شراکت استراتژیک با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور نام برد و افزود: پردیس علم و فناوری شهید چمران در جوار شهرک صنعتی اشتهارد به منظور ایجاد اردوگاه مهارتی در حال آماده‌سازی است که به دستور رئیس دانشگاه تهران، علاوه بر دانشجویان دانشگاه تهران، دانشجویان سایر دانشگاه‌ها نیز می‌توانند از این فضای مهارت‌آموزی بهره‌مند شوند.

استاد دانشگاه تهران از راه‌اندازی دبیرخانه جایزه ملی فناوری و نوآوری یونسکو در پارک علم و فناوری خبر داد و با اشاره به صدور احکام اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه توسط وزیر علوم، تاکید کرد: این جایزه مختص سرآمدان فناوری و نوآوری خواهد بود.

کلیدواژه‌ها: ناحیه نوآوری دکتر علی اسدی


نظر شما :