رئیس دانشکده منابع طبیعی:
انسجام سازمانی مجریان قانون هوای پاک ضعیف است | ضرورت کاهش سیاستهای موازی و متضاد در بازنگری قانون | بکارگیری ظرفیت دانشآموختگان منابع طبیعی و محیط زیست در اجرای قانون هوای پاک معطل مانده است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در نشست اثربخشی و کارایی مدیریت کیفیت هوا که به مناسبت روز هوای پاک در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: کارگروه ملی اجرای قانون هوای پاک باید در سطح مدیریت عالی کشور با حضور دستاندرکاران به صورت مستمر برگزار شود تا ضمن تقویت همکاری، ارتقای یادگیری نیز محقق شود. قطعاً با تقویت همکاری و یادگیری مستمر، بازنگری هدفمند در قانون هوای پاک و دستورالعملهای اجرایی قابل تحقق خواهد بود.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۶ تبصره ۱ و مادههای ۲۲ و ۲۴ قانون هوای پاک، بکارگیری ظرفیتهای دانشآموختگان رشتههای منابع طبیعی و محیط زیست تکلیف شده است که متأسفانه اجراییسازی این بخش قانون مانند بسیاری دیگر از فرازهای آن معطل مانده است.
وی بر لزوم بازنگری در قانون هوای پاک و تقویت انسجام سازمانی در بین دستاندرکاران مرتبط با موضوع کیفیت هوا و احیای هدفمند مسئولیت اجتماعی زیست محیطی شرکتها و واحدهای صنعتی در کشور تاکید کرد و گفت: مسئولیت اجتماعی هدفمند شرکتها و واحدهای صنعتی در حوزه محیط زیست در قانون هوای پاک، کمرنگ دیده شده و ضرورت دارد قانونگزاران و مجریان کشور، مسئولیت اجتماعی شرکتها را در بازنگری قانون به عنوان یک الزام مورد تاکید قرار دهد.
دکتر قربانی همچنین با یادآوری اینکه یکی موارد آلودگی هوا، گرد و غبار در کشور است، افزود: بخشی از منشأ گرد و غبار، خارج از مرزهای کشور است لذا حکمرانی فرامرزی گرد و غبار و آب نیز در قانون هوای پاک مورد تاکید قرار گیرد. در ماده ۲۳ قانون هوای پاک، اشاره کلی به این موضوع شده است ولی نیازمند تبصرههای جدی در حوزه الزام دستگاه اجرایی کشور در جهت انعقاد تعهدنامههای مشترک با کشورهای همسایه هستیم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران بر ضرورت توجه به اصول ارتقای تابآوری در مواجهه با بحران آلودگی هوا از جمله تغییر در شیوه و رژیم نظام حکمرانی کیفیت هوا تاکید کرد و گفت: در همین راستا نگاه آیندهنگری و مدیریت راهبردی به موضوع آلودگی هوا جهت ارتقای تابآوری مورد نیاز است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: تلاش در جهت مردمی شدن حکمرانی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، یکی از راهحلهای اولویتدار در راستای حل مسائل پیچیده و چندوجهی محیط زیست و منابع طبیعی است و تدوین و اجرای سند راهبردی محیط زیست با رویکرد حکمرانی مشارکتی در ایران آینده و ایران قوی ضروری است.
دکتر قربانی در آغاز سخنانش با ارائه آماری مبنی بر اینکه سالانه به طور متوسط بیش از ۷ میلیون نفر مرگ زودرس منتسب به آلودگی هوا در دنیا ثبت میشود، گفت: هوا یکی از اساسیترین نیازهای فیزیولوژیک انسان است و بدون هوا حیات انسان غیرممکن میشود. آلودکی هوا یا قاتل خاموش، چهارمین عامل مرگ در سطح جهانی است.
نظر شما :