بررسی وضیعت زبان‌شناسی کشور در دانشگاه تهران

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۴:۵۷ کد : ۳۲۷۷ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۱۷۷۳
در اولین نشست مدیران گروه‌های زبان‌شناسی دانشگاه‌های سراسر کشور، وضعیت زبان‌شناسی در ایران بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، اولین نشست مدیران گروه‌های زبان‌شناسی دانشگاه‌های سراسر کشور ۱۷خرداد، با حضور بیش از ۴۰ نفر از متخصصان این رشته در تالار استاد شهیدی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست، ابتدا دکتر کریمی دوستان، استاد زبان‌شناسی و رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی، به معرفی دانشکده ادبیات به عنوان اولین دانشکده علوم انسانی ایران که حدود ۵۳ سال گذشته نهال رشته زبان‌شناسی در آن کاشته شد، پرداخت و ضرورت برگزاری سالانه این نشست را در یکی از دانشگاه‌های کشور تشریح کرد.

همچنین در این گردهمایی دکتر فراهانی، معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گزارشی از اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های شورای عالی برنامه‌ریزی ارائه و دکتر حق‌بین، رییس کمیته برنامه‌ریزی رشته زبان‌شناسی بر ضرورت تشکیل این کمیته، برنامه‌ها و نقش هم‌اندیشی و تعامل متخصصان در شناسایی چالش‌ها در زمینه‌های علمی و پژوهشی، و ارائه راهکار برای رفع آن تأکید کرد.

این نشست با چند سخنرانی با محوریت وضعیت کنونی زبان‌شناسی در ایران، زبان‌های باستانی و آموزش زبان فارسی در ایران و جهان و تدوین سند چشم‌انداز زبان‌شناسی ادامه پیدا کرد.

در ادامه، دکتر نوربخش از توفیق رشته زبان‌شناسی قضایی در دانشگاه الزهرا و ایجاد فضای اشتغال؛ و دکتر شریفی، مدیر گروه زبان‌شناسی دانشگاه فردوسی، از فعالیت بین‌رشته‌ای و فراهم ‌شدن زمینه برای معرفی این رشته به سایر گروه‌های آموزشی از جمله علوم تربیتی، مهندسی، پزشکی و ... سخن گفت.

پس از بحث و تبادل نظر، اهداف نشست در قالب دو راهبرد بلندمدت و کوتاه‌مدت تعیین و مقرر شد تدوین سند چشم‌انداز رشته زبان‌شناسی و برنامه راهبردی به عنوان اهداف بلندمدت با همکاری همه دانشگاه‌ها و مدیریت دکتر زندی پیگیری شود.

برای دستیابی به هدف کوتاه‌مدتِ کمیته مقرر شد موضوع بازنگری، اصلاح، بومی‌سازی و به‌روزرسانی سرفصل درس‌ها با نگرش کاربردی و کارآفرینی متناسب با نیاز کشور پیگیری شود. دانشگاه اصفهان به دلیل سابقه بالای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به عنوان مجری بازنگری درس‌ها انتخاب و پیشنهاد شد مفاهیم پایه از مقطع ارشد به کارشناسی منتقل شود. همچنین دکتر والی رضایی مسئولیت مدیریت این حوزه را عهده‌دار شد.

مشارکت همه دانشگاه‌ها در تدوین برنامه عملیاتی کمیته‌های فرعی، تقویت و روزآمد کردن رشته‌های نظری و تدوین رشته‌های کاربردی، ایجاد فضای کسب‌وکار، تأمین منابع درسی روزآمد، دانش‌افزایی استادان، ایجاد مقطع کارشناسی در دانشگاه‌هایی که توانمندی کمتری دارند و محدود کردن پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی، از دیگر اهداف قابل پیگیری جلسه تعیین شد.

در پایان، دانشگاه شیراز به عنوان میزبان برگزاری نشست دوم در اردیبهشت ۱۳۹۶ انتخاب شد.


( ۹ )

نظر شما :