برگزاری جلسه هماندیشی اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام در دانشگاه تهران
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، این جلسه با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، و هیأت رییسه، مسئولان و جمعی از اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام دانشگاه تهران برگزار شد.
رییس دانشگاه تهران ضمن تأکید بر اینکه آینده دانشگاه تهران و آموزش عالی کشور در دست استادان جوان است گفت: «دانشگاه تهران در کشور و در بعد جهانی به عنوان یک دانشگاه معتبر شناخته شده است. این سرمایه بزرگ با تکیه بر تلاشها و دستاوردهایی در ۸۰ سال به دست آمده و این سرمایه بزرگ مسئولیت مضاعف را برای ما ایجاد میکند.»
دکتر نیلی با اشاره به فرصت مطالعاتی بدو استخدام و اهمیت آن برای استادان جوان گفت: «این بدان معنا نیست که ما کیفیت نیروهای خود را قبول نداریم، بلکه بدان معنا است که به نوجویی و تنوع اهمیت میدهیم و فرصت مطالعاتی از روشهای ارتقاء و پیدایش خلاقیت است و این خلاقیت باید همهجانبه باشد.»
وی در ادامه افزود: «دانشگاه بخشی از کل جامعه است و اگر بخواهیم کشور توسعه واقعی پیدا کند، باید در همه حوزهها این اتفاق بیافتد. دانشگاهها در دنیا به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه هستند و باید به طور جدی در تعامل با جامعه قرارگیرند.»
رییس دانشگاه یکی از سیاستهای اصلی دانشگاه را توسعۀ همکاریهای مشترک با مؤسسات و نهادها و سازمانهای مختلف خارج از دانشگاه تهران دانست و تصریح کرد: «ما نباید رویکرد خود را فقط انتشار مقاله قراردهیم، بلکه همزمان باید به کیفیت آموزش، اخلاق، فرهنگ و تعامل با جامعه هم بیاندیشیم.»
در این گردهمایی همچنین دکتر سیدحسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه، با انتقاد از اینکه بنا به عللی در بدو استخدام آییننامهها و مقررات مرتبط با اعضای هیأت علمی برای آنها تشریح نمیشود و بدین طریق مشکلاتی بهوجود میآید در این جلسه به تبیین و تشریح آیین نامههای مربوطه پرداخت.
دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه، نیز با تأکید بر اینکه پژوهشهای کاربردی جزو اولویتهای دانشگاه تهران است، برقراری ارتباط منطقی و صحیح بین استادان با سازمانهای اجرایی، تشکیل کارگاهها برای ارتقاء توانمندی در نوشتن پروپوزال، فن مذاکره، و گزارشنویسی را از وظایف معاونت پژوهشی دانست.
وی افزود: «اگراعضای هیأت علمی جوان با استادان پیشکسوت تشکیل یک هسته پژوهشی را بدهند و در این زمینه همکاری نمایند، از توان خود بهره بیشتری خواهند برد.»
دکترسید حسین گلدانساز معاون اداری ومالی دانشگاه، نیز ضمن بیان عملکرد حوزه معاونت اداری و مالی گفت: «حوزه معاونت اداری ومالی از چهار اداره کل تشکیل شده است. اعضای هیأت علمی با اداره منابع انسانی و امور رفاهی ارتباط بیشتری دارند و درخصوص مشکلات حقوقی مرتبط با دانشگاه، اداره کل امور حقوقی پاسخگو خواهد بود. وی همچنین به تشریح مسائلی از قبیل بیمه، اخذ وام، تمدید قرارداد همکاری و صندوق بازنشستگی پرداخت.»
دکترمحمدباقر قهرمانی، معاون بینالملل دانشگاه، نیز در ادامه، بینالمللیشدن را سبب پیشروی مرزهای دانش دانست و افزود: «فرصتها و تهدیدها همیشه وجود دارند، ما باید از فرصتها به خوبی استفاده و تهدیدها را هم به فرصت تبدیل نماییم. تجربۀ آشنایی با دانشگاههای دنیا باید برای همه استادانی که تازه استخدام شدهاند مد نظر قرار گیرد.»
وی در خصوص پذیرش دانشجویان غیر ایرانی و بینالمللی گفت: «ما از این نظر هم اکنون در بهترین شرایط تاریخ دانشگاه تهران قرار گرفتهایم. حضور دانشجویان غیر ایرانی منجر به رشد علم میشود، ما هر چقدر در جذب این دانشجویان به دانشگاه تهران تلاش کنیم، در واقع به توسعه و رشد علمی کشور کمک کردهایم.»
دکتر علیاکبرصبوری، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه نیز با اشاره به اینکه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی آشیانه عقاب است گفت: «وظیفه ما در دانشگاه تهران، آموزش دادن، تحقیق و پژوهش، ارائۀ خدمات علمی به جامعه، و جلب توجه مسئولان و دولتمردان به دانشگاه تهران، به عنوان یک مرکز مهم و بینالمللی آموزش عالی در ایران است.»
وی در ادامه گفت: «علم باید انتشار پیدا کند تا نقد شود. اگر گفته میشود مقالات خود را در مجلات معتبر دنیا چاپ نمایید، برای این است که مورد نقد قرار بگیرید و این راه تکامل است. هر کس از این موضوع بترسد و خود را در معرض نقد قرار ندهد نقشی در توسعه علمی نخواهد داشت.»
وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از انتشار مقاله در مجلات بیاعتبار گفت: «هر مجله بیاعتبار سه ویژگی دارد؛ پول دریافت میکند، و در مقابل داوری، و هویت و شناسنامه هم ندارد.»
در پایان جلسه هیأت رییسه در نشستی به سؤالات اعضای جدید هیأت علمی پاسخ دادند.
نظر شما :