بررسی زمینه‌های همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های آلمان

۱۷ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۶ کد : ۳۲۷۰ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۳۱۹۲
در بازدید رییس دانشگاه تهران از دو دانشگاه آلمانی، زمینه‌های همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های آلمان بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، ۱۱ خرداد از دو دانشگاه لایپزیگ و درسدن بازدید و زمینه‌های همکاری مشترک را بررسی کرد.

در این دیدار رییس دانشگاه تهران و هیأت همراه پس از گفت‌وگو با پروفسور بیت ای شاکینگ (Prof. Beate A. Schucking)، رییس دانشگاه لایپزیگ و معاونان این دانشگاه در زمینه‌های مختلف همکاری علمی به‌ویژه در زمینه‌های علوم انسانی به توافق رسیدند.

زمینه‌های دیگر همکاری با دانشگاه مذکور، شرق‌شناسی و نیز ارتقای زبان و ادبیات آلمانی در دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه مذکور بود. همچنین رشته‌های پزشکی و دامپزشکی، بیولوژی، بیوشیمی و بیوفیزیک، دیابت، از جمله زمینه‌های مورد علاقه دانشگاه لایپزیگ برای همکاری با دانشگاه تهران اعلام شد.

پس از گفت‌وگو با رییس دانشگاه لایپزیگ، هیأت دانشگاه تهران از بخش‌های مختلف دانشگاه آلمانی، از جمله بخش علوم انسانی دیجیتال بازدید کردند.

در ادامه این بازدید، دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، و دکتر قهرمانی، معاون بین‌الملل دانشگاه، با پروفسور هانس مولر اشتاین هاگن (Prof. Hans Muller-Steinhagen)، رییس دانشگاه فنی درسدن، و معاونان پژوهشی، آموزشی و بین‌المللی دانشگاه مذکور ملاقات کردند.

در این دیدار یادداشت تفاهم همکاری نیز بین این دو دانشگاه به امضا رسید. همچنین مقرر شد دانشگاه تهران با مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی معروف آلمان نظیر هومبولت، ماکس پلانک و غیره همکاری کند؛ زمینه‌های مورد توافق همکاری آب، حمل ونقل، مواد، انرژی و دیگر رشته‌های فنی بود.

همچنین دو طرف موافقت کردند که موضوع اعزام ۱۰ دانشجوی دکتری را که در پروژه‌های مشترک فعالیت ‌می‌کنند به صورت سالیانه با نظارت استادان تبادل نمایند.


( ۵ )

نظر شما :

زهرا ذوالمجد ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۲:۱۴
سلام عرض می کنم و امیدوارم اینگونه همکاری ها بیشتر اتفاق بیافتد و در جریان این گونه گفتگو ها موضوع عملی کردن ارتباطات و آمد و رفت های علمی و آموزشی و پژوهشی نیز مطرح گردد. در حال حاضر اشکال بسیار مهمی که وجود دارد موضوع غیر ممکن بودن گرفتن وقت سفارت آلمان است که با تبادل نظر و مکاتبات با افراد آکادمیک آلمانی و سفارت می تواند برطرف شود و سفارت ملزم به اختصاص وقت ویژه برای پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه تهران بشود. در غیر این صورت هر فرصت سمینار یا کارگاه یا دوره آموزشی که در آلمان وجود داشته باشد از دست می رود چون امکان ارائه درخواست ویزا وجود ندارد. ممنونم از فرصتی که برای اظهار نظر فراهم آوردید.