در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران؛

بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران برگزار شد

۰۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۹:۲۴ کد : ۳۲۱۳۶ اخبار خبر
تعداد بازدید:۴۳۳
بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران با حضور اساتید و دانشجویان و مسئولان اجرایی حوزه منابع طبیعی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدعلی ابراهیم‌زاده موسوی، رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران امروز یکشنبه در بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران، با بیان اینکه «تولید و اشتغال از دل منابع طبیعی بیرون می‌آید.» گفت: تلاش‌های استاد ساعی بنیانگذار پرتلاش و ماندگار علوم نوین منابع طبیعی در ایران می‌تواند درسی برای دانشجویان، اساتید و کارگزاران باشد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران خبر داد: پذیرش دانشجو در دو رشته بین‌رشته‌ای جدید «مدیریت مناطق ساحلی» و «فناوری و کارآفرینی پایدار در منابع طبیعی» از مهر ماه ۱۴۰۲ | ۶۰ طرح پیشنهادی اساتید منابع طبیعی برای برنامه هفتم توسعه به مجلس ارسال شد

**استاد ساعی چگونه الگو شد؟

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: استاد ساعی فقط با تلاش و کوشش و پافشاری بر اهداف و آرمان‌ها برای ارتقای کشور توانست ماندگار و الگو برای اساتید و دانشجویان و حتی کارگزاران شود؛ وی بنیانی را پایه‌گذاری کرد که آثار آن برای همیشه باقی و درس‌آموز خواهد ماند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید مرجعی برای حل مسائل کشور باشد، خاطرنشان کرد: درسی که تلاش‌های استاد ساعی می‌تواند برای کارگزاران داشته باشد این است که چگونه می‌شود از دانشگاه به عنوان مرجع علمی و تولید دانش برای بهره‌برداری در سطوح مختلف کشور استفاده کرد.

**منابع طبیعی نابود شود، کشاورزی هم نخواهیم داشت

بر طبق این گزارش، دکتر حسن احمدی، استاد پیشکسوت دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این آیین، با بیان اینکه منابع طبیعی در کشور در یک وضع بحرانی قرار دارد، گفت: تخریب منابع طبیعی در کشور در یک روند تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی انجام شده است که باید برای جلوگیری از این روند فکری اساسی کرد. اگر منابع طبیعی نابود شود، کشاورزی هم نخواهیم داشت.

**حفظ و توسعه جنگل‌ها؛ یک الزام برای مقابله با گرمایش جهانی

دکتر وحید اعتماد، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در جمع اساتید و دانشجویان این دانشکده، گفت: پدیده گرمایش جهانی و تغییر اقلیم جهانی بر جهان و سرزمین کهن ایران سایه افکنده است. برای مقابله با این چالش بزرگ قرن به برنامه‌های کلان و موثر، کارآمد و منطقی نیاز داریم و یکی از برنامه‌های مورد توافق جهانی برای کاهش اثر آن، حفظ و توسعه جنگل‌ها است.

وی افزود: نیازمند در انداختن طرحی نو در ساختار حکمرانی منابع طبیعی مبتنی بر علم و فناوری و مشارکت جامعه هستیم. مطالبات دانشگاه در رابطه با مدیریت جنگل‌ها و راه‌اندازی طرح‌های فنی – حفاظتی جنگل‌ها به منظور پایان دادن به بی‌برنامگی حال حاضر جنگلداری تا رسیدن به طرح‌های جایگزین، دارای اهمیتی ویژه است.

**اجرای برنامه توسعه جنگل‌ها با تولید یک میلیارد نهال طی چهار سال آینده

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تاکید کرد: ضرورت دارد و منطقی است که انجام هر گونه دخالت در جنگل‌ها در قالب برنامه و طرح مدون صورت گیرد. برنامه توسعه جنگل‌ها قرار است با تولید یک میلیارد نهال طی چهار سال آینده اجرایی شود. این اقدام بسیار مطلوب و خواستنی و شدنی است. هر چند که ارزیابی طرح‌های جنگلکاری گذشته برای موفقیت در کارهای احیایی و فراهم نمودن بستر لازم برای مدیریت مدت‌دار طرح‌های جنگلکاری ضروری است.

دکتر وحید اعتماد تاکید کرد: تحقق ایجاد نظام حکمرانی مقتدر برای مدیریت محیط زیست و منابع طبیعی کشور به نحوی که با استفاده از خرد جمعی و بکارگیری نیروهای دلسوز از همه ذینفعان خود را برای تصمیمات بزرگ آماده و مسلح سازیم، از ضروریات امروز ما است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر نقی شعبانیان، معاون امور جنگل‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به عنوان دیگر سخنران بزرگداشت هفتادمین یادبود استاد کریم ساعی بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران، گفت: استاد کریم ساعی، چالش‌ها و معضلاتی که امروز در حوزه منابع طبیعی و جنگل‌ها درگیر هستیم را به خوبی درک کرده بود؛ که این نشان از هوش و استعداد این استاد است.

وی افزود: زنده‌یاد ساعی این چالش‌ها را در زمان خود درک کرد و در کنار کارهای بسیار ارزشمند، اقدام اساسی بنیان‌گذاری ساختار آموزشی و اجرایی را عملیاتی نمود؛ به گونه‌ای که رشته جنگلداری و رشته‌های منابع طبیعی را ایجاد و ساختار اجرایی سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور که امروز سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است را پایه‌گذاری کرد.

شعبانیان ادامه داد: استاد کریم ساعی با بنیان‌گذاری ساختارهای آموزشی در حوزه منابع طبیعی به دنبال این هدف بود که با آموزش درست و تحقیقات کاربردی بتوانیم تنگناها و گره‌هایی که در منابع طبیعی وجود دارد را باز کنیم و از طرفی ساختار اجرایی را تعریف کرد تا بتواند با اتکا به یافته‌های آموزشی و تحقیقاتی و با حداقل خطا، منابع طبیعی کشور را هدایت کند.

معاون امور جنگل‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اذعان به اینکه «وضعیت جنگلکاری‌های امروز با ۵۰ سال قبل چندان تفاوتی ندارد اما نیازهای امروز کشور با ۵۰ سال گذشته خیلی متفاوت شده و دانشی که در زمینه جنگل‌کاری و گونه‌های جنگلی به دست آمده، به طور چشمگیری گسترش پیدا کرده است»، گفت: امروز در کشور با معضل ریزگردها و آلودگی آب و خاک و هوا و فرسایش به عنوان چالش‌های محیط زیستی مواجه هستیم بنابراین اگر امروز قرار است جنگلی را توسعه دهیم باید پاسخگوی نیاز امروز با نگاه به نیاز آینده باشد.

**نتایج تحقیقات درباره میزان موفقیت بلوط ایرانی در جذب ریزگردها

وی خاطرنشان کرد: ۵۰ سال قبل نمی‌دانستیم کدامیک از گونه‌های بلوط‌های زاگرس می‌توانند در مقابل ریزگردها مقاومت و آنها را جذب کنند اما امروز تحقیقات نشان داده‌اند که گونه بلوط ایرانی ۲ تا ۳ برابر موفق‌تر از گونه‌های دیگر در جذب ریزگردها عمل می‌کنند.

کلید واژه ها: کریم ساعی دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی


( ۳ )

نظر شما :