بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه تهران
مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، در سالروز بزرگداشت این شاعر و حماسه سرای بزرگ، در دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، این مراسم به همت بنیاد حامیان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و با حضور جمعی از استادان، پیشکسوتان و دانشجویان این دانشکده، بیست و پنجم اردیبهشتماه برگزارشد.
در این مراسم، دکتر غلامحسین کریمی دوستان، رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی، در بیان مقام این شاعر بزرگ گفت: «حق است که هر ایرانی برای فردوسی سر سجده فرود آورد، اگر فردوسیها و رودکیها نبودند، شاید امروز مارا ایرانی نمینامیدند. ملتهایی هستند که به خاطر نداشتن فردوسی امروز زبان خود را ندارند و تغییر نام و ملیت دادهاند».
وی در ادامه گفت: «ما افتخار میکنیم که امروز مراسم بزرگداشت فردوسی را برگزار میکنیم. فردوسی را هومر شرق میخوانند؛ چرا که در نیمکره غربی هومر میدرخشد و درنیمکره شرقی فردوسی».
در ادامه مراسم ، دکتر علی شیخالاسلامی، استاد ادبیات، به بیان ویژگیهای این شاعر بزرگ پرداخت و گفت: «فردوسی ویژگیهای شاخص فراوانی دارد، اما از جهات خاصی برجسته است. فردوسی به تمام معنی کلمه، از اندیشههای عقلانی و فکری سرشار از درنگ و اعتدال در مباحث برخوردار است. در شخصیت او جمع میان معنویت و ملیت به چشم می آید و شخصیتی به تمام معنی مذهبی است و، یکی از دلایل مسلم ماندگاری فردوسی، عشق و شیفتگی او به دیانت و اهل بیت عصمت و طهارت و دلاوری و دریادلی او در اظهار این عشق و شیفتگی است».
دکتر داریوش رحمانیان، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران، نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: «به گمان من کار اصلی فردوسی احیاء زبان فارسی نبود، آن گونه که از خود شاهنامه برمیآید رسالت اصلی فردوسی نجات تاریخ ما بود. او روایتی نو از تاریخ کهن ما ارایه داده است و آگاهی تاریخی جدیدی را بر پیکر فرهنگ و تمدن ایرانی دمیده است».
وی در ادامه افزود: «آن چیزی که یک ملت را ملت میسازد، آگاهی تاریخی است و نه زبان. شگفتی زندگی و کار فردوسی در این است که بسیار آگاهانه دنبال این روایت میرود و رسالتی برای آن قایل است که من تعبیر «نامه نو» کردن را برای آن به کار میبرم».
در پایان این مراسم، علیرضا شجاعپور از شاعران معاصر به شعرخوانی پرداخت و سپس از استادان و پیشکسوتان دانشکده ادبیات و علوم انسانی با اهدای هدایایی تجلیل شد.
نظر شما :