تهدیدات جهانی خاک در دانشگاه تهران بررسی شد
نشست بینالمللی «سبک زندگی و سلامت: تهدیدات جهانی خاک»، پانزدهم اردیبهشتماه در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، نشست بینالمللی «سبک زندگی و سلامت: تهدیدات جهانی خاک» با حضور دانشمندان برجسته خاک ایران و صاحبنظران بینالمللی و با هدف بررسی تهدیدات جهانی خاک و ارائه راهکارها به منظور حل مشکلات مربوط برگزار شد.
دکترعلیاکبر موسوی موحدی، دبیرکل دبیرخانه دائمی کنگره بینالمللی پیشبرد علوم و فناوری در جهان اسلام، دربارهی برگزاری نشست بینالمللی سبک زندگی و سلامت گفت: «دبیرخانه پیشبرد علم و فناوری که از سال ۱۳۷۲ با مرکزیت دانشگاه تهران به وجود آمده و خدمات آن ملی، منطقهای و بینالمللی است، اولین همایش بینالمللی را در سال ۱۳۷۲ برگزار کرد. در مراحل بعد تصمیم گرفته شد که در نشست با دانشمندان مسلمان و سایر کشورهای جهان، موضوعات و مشکلات جهانی در عرصههای مختلف مرتبط با سلامت در برنامه آن قرار گیرد. با این هدف نشست سبک زندگی و سلامت، در سه قسمت امسال برگزار شد. اولین نشست «فرهنگ و فضای مجازی»، دومین نشست «آب و توسعه پایدار» و سومین نشست «تهدیدات جهانی خاک» است.
دکتر سید کاظم علویپناه، دبیر علمی این نشست نیز، توجه به مشکلات زیستمحیطی و تغییرات اقلیمی در جهان را، هدف اصلی این نشست عنوان کرد و افزود همه کشورها و دولتها، در سطح بینالمللی به دنبال یافتن راهکار برای حل این مسئله هستند. وی افزود: «اخیرا متخصصین خاکشناسی و دانشمندان، متوجه شدهاند که بحث خاک و فرسایش آن، از مباحث مهم تهدیدات کره زمین است و از آنجا که برای تشکیل یک سانتیمتر خاک، حدود هزار سال وقت نیاز است، هرگونه تخریب و فرسایش آن، میتواند لطمات جبرانناپذیری به کره زمین بزند. به همین دلیل سازمان خواربار جهانی «فائو» تصمیم گرفت که راهکارهای این مسئله را در قالب یک گزارش جهانی بررسی کند».
وی افزود: «در سال ۲۰۱۳ یک نشست بینالمللی تشکیل شد و ۲۷ نفر از دانشمندان خاک در سراسر جهان از قارههای مختلف انتخاب شدند که گزارشهای جهانی خاک را بررسی کنند و ده آیتم مهم از تهدیدات خاک استخراج و بررسی شد که میتوان به مواردی چون فرسایش، بازیابی و شوری خاک، به همخوردن توازن و بررسی عناصر غذایی در خاک و مواردی از این قبیل اشاره کرد که در قالب چندین گزارش ارائه شد».
وی هدف مهم دیگر این نشست را طرح مسئله در خصوص موضوع در مقیاس خاورمیانه، شمال آفریقا و ایران مطرح کرد که امید است هم به بررسی زمینههای همکاری برای حل این مشکلات و هم شناسایی شبکهای از دانشمندان متخصص جهان در این زمینه بینجامد.
نظر شما :