نحوه تخصیص بودجه برای آزمایشگاه‌های عضو شاعای استان تهران تغییر می‌کند

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۱:۱۰ کد : ۳۱۶۹ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۵۸۴
سومین نشست کارگروه شاعای استان تهران، هشتم اردیبهشت‌ماه، با حضور دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، به عنوان رییس این کارگروه، در سالن شورای کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در این نشست که برخی معاونین پژوهشی، مدیران پژوهشی و کارشناسان مرتبط با آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و کارشناسان وزارت علوم حضور داشتند، درباره‌ موضوع نشست‌ قبلی و مصوبات پیشین کارگروه شاعا، توضیحاتی ارایه شد که در آن به تعیین نیازمندی‌ها، تدوین شیوه‌نامه‌ها، حمایت وزارت علوم و شیوه‌نامه اجرایی کارگروه اشاره شد.

هم‌چنین در این نشست، علاوه بر طراحی راهبردهایی برای بهبود سامانه شاعا، به طور مشخص چهار روش برای نحوه بودجه‌ریزی در این شبکه ارایه شد که در روش اول، یعنی روش قطب آزمایشگاهی، بودجه‌های آزمایشگاهی به دانشگاه‌ها بر اساس دسته‌بندی ملی‌، منطقه‌ای و استانی اختصاص می‌یابد.

در روش دوم، آزمایشگاه‌ها به‌صورت موضوعی به «آموزشی، پژوهشی- بنیادی»، «پژوهشی- کاربردی» و «مرجع» تقسیم‌بندی می‌شوند. تعدادی از آزمایشگاه‌ها، با توجه به اطلاعات و تعهدات آنها انتخاب می‌شوند تا تمام یا بخشی از هزینه‌های مربوط به خرید تجهیزات مورد نیاز تامین گردد.

در روش سوم، یا «آزمایشگاه مجتمع»، آزمایشگاهی با مشارکت چندین دانشگاه یا پژوهشگاه در یک مجتمع آزمایشگاهی ایجاد می‌شود که مالکیت شخصی نداشته و می‌تواند مورد استفاده همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها واقع شود و بر همین‌ اساس نیز به آن تخصیص بودجه می‌شود.

در روش چهارم، عامل اصلی در تعیین میزان حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجموع هزینه‌‌هایی است که دانشگاه بابت خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و هم‌چنین استقرار نظام HSE پرداخته است. به‌علاوه در تعیین میزان حمایت مالی وزارت علوم، عوامل دیگری به ویژه میزان درآمد دانشگاه از محل ارایه خدمات آزمایشگاهی نیز موثر است.

با توجه به اینکه روش چهارم برای اختصاص حمایت‌های ریالی وزارت علوم از آزمایشگاه‌‌ها مورد توجه قرار گرفته است، دانشگاه‌ها باید درآمد حاصل از خدمات آزمایشگاهی و هم‌چنین هزینه‌های پرداختی برای آزمایشگاه را به‌صورت سالانه به‌ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارش نمایند.


نظر شما :