رییس دانشگاه تهران: یکی از ظرفیتهای اصلی توسعه روابط بینالملل، دورههای آموزشی است
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، سومین جشنواره آموزش، سیزدهم اردیبهشتماه، با حضور دکتر شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه، هیأت رئیسه، استادان و دانشجویان دانشگاه تهران، با هدف تجلیل از اعضای هیأت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، دکتر محمود نیلیاحمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، ضمن گرامیداشت هفته مقام معلم گفت: «هفته معلم، بهطور کلی مناسبتی مبارک است و برای دانشگاه تهران، روز ویژهای است، چرا که استاد مطهری استاد دانشگاه تهران بوده است».
وی با اشاره به وضعیت آموزش دانشگاه تصریح کرد: «آموزش ما باید در حوزه علوم انسانی تقویت شود، به خصوص در ادبیات فارسی به عنوان یک سرمایه مهم ملت ایران و امیدواریم با برنامهها و تصمیمات دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی، شاهد ارتقاء هرچه بیشتر این هدف در دانشگاه و کشور باشیم».
رییس دانشگاه تهران گفت: «برگزاری جشنواره آموزش دانشگاه تهران، نشان میدهد که دانشگاه برای آموزش اهمیت ویژهای قائل است و این اهمیت روزافزون خواهد بود. ما در دانشگاه مرزی بین آموزش موفق، پژوهش و فرهنگ نمیبینیم».
وی دانشگاه تهران را یک کلیت جامع و شرط موفقیت دانشگاه را همراهی و همگامی همه بخشهای آن دانست که در پرتو سیاستهای اداری و مالی متمرکز صورت خواهد گرفت.
دکتر نیلی احمدآبادی گفت: «در دورهای دانشگاه تصمیم گرفت به بحث پژوهش بیشتر بپردازد و شاید این تصمیم، ما را اندکی از آموزش غافل کرد. امروز، در هر حوزهای که قصد تصمیمگیری داریم باید همه جوانب آن را هم در نظر بگیریم. ما وقتی میگوییم مرز شفافی بین آموزش، پژوهش و دیگر حوزهها نداریم، به این معناست که موفقیت پژوهش، منوط به کیفیت آموزش است و شرط موفقیت در حوزه آموزش هم این است که ما در حوزه پژوهش، یافتههایی نو داشته باشیم که آن یافتهها بتواند آموزش داده شود».
رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت و توجه بیشتر به دورههای کارشناسی افزود: «ما هر چه در این دورهها، وقت بیشتری بگذاریم کشور منفعت بیشتری خواهد برد».
وی یکی از ظرفیتهای اصلی که میتوان توسعه روابط بینالملل را در آن شکل داد، را دورههای آموزشی دانست و دلیل آن را هم درگیرشدن کل نظام دانشگاه برشمرد و تاکید کرد: «علاوه بر تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای مشترک با دانشگاههای معتبر سرلوحه فعالیتهای دانشگاه قرار گرفته است».
در ادامه مراسم، دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران، ارتقای کیفی آموزش در دانشگاه تهران را هدف محوری و اصلی دانشگاه برشمرد و هدف از برگزاری جشنواره آموزش را، تشویق هرچه بیشتر برای ارتقای کیفیت خدمات آموزشی عنوان کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که مجموعه اقدامات صورتگرفته، باعث شود گامی برای رشد کیفی آموزشی در دانشگاه تهران برداشته شود و در برنامهریزیها و هدفها، بازنگری جدی صورت پذیرد.
دکتر حسینی حضور استادان با سابقه را در دوره کارشناسی از نظر آموزشی و فرهنگی اثرگذار توصیف کرد و تقویت حضور اساتید برجسته دانشگاه در مقطع کارشناسی را ضروری دانست.
معاون آموزشی دانشگاه در ادامه گفت: «در این مراسم، از تعدادی از همکاران به عنوان اعضای هیأت علمی برگزیده آموزشی تقدیر میشود. شاخصهای این انتخاب، کیفیت تدریس و ارزیابی یک استاد در پنج سال گذشته، مشارکت در تدوین و بازنگری برنامه درسی، ارایه شیوههای نوین آموزشی، نظم و انضباط آموزشی، حضور تمام وقت، مشاوره و راهنمایی در مقطع کارشناسی است و تعدادی از معاونین آموزشی واحدها نیز، به دلیل نقش موثری که در پیشبرد برنامههای دانشگاه در حوزه آموزش داشتهاند مورد تقدیر قرار خواهند گرفت».
در ادامه این مراسم، دکتر حسن تاجبخش از استادان و چهرههای ماندگار دانشگاه گفت: «دانشگاه تهران ادامه اولین دانشگاه جهانی، یعنی دانشگاه جندی شاپور است و باید بگویم که ایران هیچوقت از دانشگاه خالی نبوده است. در عصر جدید، همت والای شهید راه ایران، امیر کبیر، باعث ایجاد دارالفنون، بهعنوان پیشاهنگ دانشگاههای ایران بود. بعد هم دانشگاه تهران در ادامه دارالفنون تاسیس شد و تا امروز ستارگانی درخشان از این دانشگاه تربیت شدند که یکی از این ستارگان استاد مطهری است که امروز روز شهادت اوست».
وی با تاکید بر اینکه معلم ویژگیهای خاصی دارد که باید به آن احترام گذاشت، افزود: «دانشگاه تهران اساتید بزرگواری داشته که همّ و غمشان برای دانشجو بوده و کاری به جز کسب دانش و آموزش انجام ندادهاند. دانشگاه تهران همیشه دانشگاه برجستهای بوده است چون استادان برجسته داشته است».
در بخش دیگر این مراسم، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تبریک هفته معلم گفت: «اگر چه روز استاد از یک مبداء تلخ و شهادت استاد مطهری آغاز شده است، اما این شرایط فراهم شد تا این روز با تجلیل از مقام معلم و استاد ماندگار شود. استاد مطهری تنها شخصیتی بودند که حضرت امام به دفعات فرمودند آثار ایشان بدون استثناء خواندنی است».
معاون آموزشی وزارت علوم، در ادامه گزارشی از وضعیت آموزشی حوزه آموزش عالی کشور ارایه کرد و با اشاره به شاخصهای گزارش گفت: «با مشارکت جمعی و همفکری همکاران دانشگاهی، میتوانیم وضعیت آموزش عالی را ارتقاء دهیم و برای این کار باید ببینیم چگونه میتوان از منابع انسانی استفاده کنیم. اینکه ماموریت آموزش عالی چیست، باید بررسی شود، چرا که نقاط امیدوار کننده و روشن بسیار زیاد است و البته نقاط ضعفی هم وجود دارد که باید به آن بپردازیم. نکته مهمی که وجود دارد، این است که ما باید برنامهریزی کنیم و بررسی عمیقی داشته باشیم برای اینکه ببینیم چطور باید از جمعیت عظیم دانشجویی کشور برای بهبود امور استفاده کنیم».
معاون وزیر علوم در پایان به سهم قابل توجه دانشگاه تهران در حوزه تحصیلات تکمیلی اشاره و تصریح کرد: «درمقطع کارشناسی که بسترساز تربیت نسل جوان است، دانشگاه تهران باید اولویتبندی ویژهای داشته باشد و به این امر اهتمام خاص نشان دهد تا ثمرات آن نمایان شود».
وی همچنین دانشگاه تهران را دانشگاه نمونه و الگویی خواند که طرحهای مهم و مختلف در حوزه آموزش عالی، نتیجه فکر و تلاش فرهیختگان آن است.
در پایان این مراسم، از اعضای هیأت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه، با اهدای لوح تقدیر و تندیس افتخار تقدیر شد.
نظر شما :