در مراسم تجلیل و تبیین ابعاد شخصیتی زنده‌یاد دکتر عادل آذر مطرح شد:

دکتر مقیمی: دکتر عادل آذر فراتر از صف‌بندی‌های متداول سیاسی بود | حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد: دکتر آذر همواره دغدغه ارتقای کارایی نظام را داشت | یک اتفاق خوب برای خانواده استاد آذر؛ نوه استاد به دنیا آمد

۱۵ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۱:۲۷ کد : ۳۰۴۵۶ اخبار خبر
تعداد بازدید:۱۱۳۰
مراسم تجلیل و تبیین ابعاد شخصیتی زنده‌یاد دکتر عادل آذر عصر روز دوشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۱ با حضور اعضای هیأت علمی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان و چهره‌های مدیریتی و سیاسی در تالار الغدیر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران عصر روز دوشنبه ۱۴ شهریور ماه در مراسم تجلیل و تبیین ابعاد شخصیتی زنده‌یاد دکتر عادل آذر که در تالار الغدیر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: دکتر عادل آذر همیشه نگران جامعه علم مدیریت بود و هر چه داشت برای ارتقای نظام مدیریتی کشور هم از نظر علمی و هم از نظر اجرایی گذاشت.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با بیان اینکه دکتر عادل آذر با عشق و با تمام وجود تدریس و مخلصانه تلاش می‌کرد، افزود: دکتر آذر به بحث‌های علمی که مطرح می‌کرد باور داشت و در بین مباحث علمی، نکات اخلاقی را با رفتارهای غیرکلامی خود منتقل می‌کرد.
دکتر مقیمی ادامه داد: هم‌صحبتی با دکتر عادل آذر، در انسان احساس آرامش ایجاد می‌کرد. این استاد گرانقدر پناه دانشجو بود، هیچ وقت از استانداردهای علمی خود کوتاه نمی‌آمد اما در عین حال بسیار مردمدار، متواضع، دلسوز و همراه با دانشجو بود. این مرام ایشان در همه دفاعیه‌ها و برخوردها مشاهده می‌شد. غرور در ایشان اصلاً جایی نداشت و همیشه الهام‌بخش بود.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به سه صدر بالای دکتر عادل آذر، اظهار کرد: ایشان توصیه می‌کرد همه اساتید در کار اجرایی درگیر شوند و هیچ کلامی از ایشان درباره اینکه یکی باشد و یکی نباشد، نشنیدم.
وی خاطرنشان کرد: دکتر عادل آذر فراتر از صف‌بندی‌های متداول سیاسی بود و آنچه برایش مهم بود این بود که کارش را در تراز یک مدیر نظام اسلامی انجام دهد.


**دکتر مقیمی: دکتر عادل آذر در زمینه تنش‌زدایی سرآمد بود
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: دکتر آذر در نحوه تعامل با همکاران و دانشجویان سرآمد بود و جا دارد الگوی رفتاری ما برای فعالیت‌های علمی‌مان شود. به یاد نمی‌آورم که این انسان با شخصیت عصبانی شده باشد. در زمینه تنش‌زدایی واقعاً سرآمد بود و آن‌قدر مدیریت ماهرانه‌ای داشت تا جلسه از مرز تنش‌های کاری فراتر نرود.
دکتر مقیمی در اشاره به شیوه رفتار دکتر عادل آذر با کارکنان و همکاران، گفت: نقدهای خود را در یک فضای محترمانه و با دلسوزی تمام بیان می‌کرد و همین موجب می‌شد تا کارمندان هم حس کنند جایگاه و احترام‌شان حفظ شده و هم به وظایف و انتظاراتی که از ایشان وجود دارد بیشتر آگاه شوند.


**خاطره دکتر مقیمی از اولین دیدار با دکتر آذر
دکتر سید محمد مقیمی در ابتدای سخنانش درباره سابقه آشنایی خود با دکتر عادل آذر نیز بیان کرد: سال ۱۳۷۴ در انتهای دوره کارشناسی ارشد بودم که برای اولین بار دکتر آذر را در جلسه دفاعیه رساله دکتری ایشان در دانشکده مدیریت ملاقات کردم. چقدر با ابهت و با تسلطی بی‌نظیر از رساله خود دفاع می‌کرد. این شروع آشنایی بسیار خوبی با دکتر آذر بود.


**دکتر آذر هیچ گاه گرفتار طغیان نشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران نیز ضمن بزرگداشت و گرامیداشت نام و یاد دکتر عادل آذر، با اشاره به اینکه قدرت، محصول علم و دانش است و گاهی انسان مقتدر گمان می‌کند به جایگاهی رسیده و گرفتار طغیان می‌شود، افزود: دکتر عادل آذر انسانی متعهد به علم و به معنای واقعی متواضع بود و کمترین اثر از طغیان به دلیل آراستگی به دانش در وی دیده نمی‌شد.


**دکتر عادل آذر یک شخصیت در تراز انقلاب اسلامی بود
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد در ادامه با اشاره به وصیت‌نامه دکتر آذر، تاکید کرد: زنده‌یاد دکتر عادل آذر همواره دغدغه ارتقای کارایی نظام و خدمت به مردم را داشتند. دکتر عادل آذر یک شخصیت در تراز انقلاب اسلامی و واقعاً باورمند به اصول و مبانی انقلاب اسلامی بود.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به دستاوردهای نظام در چهل سال اول در حوزه نظام آموزش عالی کشور در حوزه تربیت سرمایه‌های علم و جامعه علمی کشور، آموزش، تولید علم، تبدیل علم به فناوری، تجاری‌سازی علم، تبدیل دانش به فناوری‌های نو اظهار امیدواری کرد با تلاش مدیرانی که عهده‌دار مسئولیت هستند، در چهل سال دوم انقلاب اسلامی از دستاوردهای بیشتر و با ارزش‌تری در این حوزه برخورد باشیم.


**رمز محبوبیت دکتر آذر از زبان چهره پیشکسوت علم مدیریت
دکتر علی رضائیان، استاد پیشکسوت مدیریت، نیز ضمن ادای احترام و گرامیداشت یاد دکتر آذر عادل گفت: بزرگان دین سه وظیفه برای عالمان تعریف کردند که یک وظیفه شخصی و دو وظیفه اجتماعی را شامل می‌شود.
وی وظیفه شخصی را عمل به علم و آموخته عنوان کرد و یکی از دو وظیفه اجتماعی را مربوط به عصر خود و دیگری را مربوط به نسل آینده دانست و افزود: آنچه مربوط به وظیفه در عصر خود است نشر علم است و آنچه مربوط به آینده است پرورش شاگرد و تعریف کتاب و مقاله علمی است که دکتر عادل آذر به خوبی به این وظایف عمل کردند.
دکتر رضائیان تاکید کرد: ایشان در سطح عالی مدیریت انجام وظیفه و خدمات زیادی از دوران جوانی به کشور ارائه کردند.
وی از ویژگی‌های دیگر ایشان را سلامت نفس در اظهار نظراتش حتی در مخالفت نسبت به یک موضوع عنوان کرد و تاکید کرد این خصوصیات چهره محبوبی از ایشان ساخته بود.
استاد پیشکسوت مدیریت اظهار داشت: دکتر عادل آذر نسبت به مسائل کوچک و بزرگ نظام حساس بود و به گفته خود در نحله نتیجه‌گراها قرار می‌گرفت و در تمام امور سخت و پیچیده سیاسی و سازمانی هیچ‌گاه بدون مشورت با افراد امین و دلسوز تصمیمی نگرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر طاهر روشندل اربطانی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نیز در ابتدای مراسم با گرامیداشت یاد و نام دکتر عادل آذر گفت: مرگ در باور دینی و قرآنی ما آغاز زندگی دوباره است.
وی در ادامه، دکتر عادل آذر را معلمی نام آشنا و دلسوز توصیف کرد که در پرورش نسل جوان همتی بی‌منتها داشت.
رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تصریح کرد: فقدان این معلم دانا و توانا، خسارتی سنگین و اندوهی سترگ برای علاقه‌مندان و جامعه مدیریتی کشور است.


**عادل آذر نوه‌دار شد اما دیدار وصال نداد
رضا آذر، فرزند زنده‌یاد دکتر عادل آذر نیز با قرار گرفتن پشت تریبون، ضمن گرامیداشت یاد پدر، از برگزارکنندگان مراسم برای گرامیداشت یاد مرحوم عادل آذر قدردانی کرد و یک خبر خوب هم اعلام کرد. او از به دنیا آمدن نوه دکتر عادل آذر و دایی شدن خود در یک شب قبل از برگزاری این مراسم خبر داد.
بر طبق این گزارش، دکتر دانایی‌فرد از اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در سخنانی با بیان خاطراتی از استاد آذر و نحوه تدریس خاص ایشان به ویژه در درس آمار، گفت: قبل از اینکه چنین استادان بزرگی را از دست بدهیم باید از آنها تقدیر کنیم.
وی با تاکید بر حسن خلق و شوخ طبعی دکتر عادل آذر و توانایی ایشان در جذب دانشجویان در کلاس درس، اظهار کرد: فقدان این استاد بزرگ به ما آموخت که قدر یکدیگر را بیشتر بدانیم.

کلید واژه ها: دکتر عادل آذر دانشکده مدیریت دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۲ )

نظر شما :