ایجاد اردوگاه مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران عملیاتی شد | دو مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای ۱۵ سال در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت | ایجاد مجتمع نوآوری و فناوری‌های مهارت‌های دانش‌بنیان محقق شد

۰۷ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۳ کد : ۳۰۳۴۱ اخبار اخبار توسعه‌ای خبر
تعداد بازدید:۱۳۶۵
برنامه دانشگاه تهران به منظور ایجاد اردوگاه مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و همچنین ایجاد مجتمع نوآوری و فناوری‌های مهارت‌های دانش‌بنیان، با واگذاری ۱۵ ساله دو مرکز با وسعت بیش از ۷۰ هزار مترمربع به دانشگاه تهران، وارد فاز عملیاتی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و دکتر غلامحسین حسینی‌نیا رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور امروز دوشنبه ۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ در راستای ایجاد اردوگاه مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران و ایجاد مجتمع نوآوری و فناوری‌های مهارت‌های دانش‌بنیان، دو موافقت‌نامه امضا کردند که بر اساس آن حق بهره‌برداری از دو مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای در کشور به مدت ۱۵ سال به دانشگاه تهران واگذار می‌شود.
بر اساس موافقت‌نامه سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور و دانشگاه تهران، حق استفاده و بهره‌برداری از مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای اشتهارد به متراژ بیش از ۵۳ هزار مترمربع با هدف ایجاد مجتمع (اردوگاه) مهارت‌آموزی و همچنین عملیاتی کردن طرح کهاد مهارت‌آموزی و طرح مهارت‌آموزی فارغ‌التحصیلان با تاکید بر فناوری‌های IT و سایر فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان، به مدت ۱۵ سال در اختیار دانشگاه تهران قرار می‌گیرد.
در موافقت‌نامه دیگری که امروز بین سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور و دانشگاه تهران به امضا رسید، حق استفاده و بهره‌برداری از مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شماره ۵ شهید مروتی تهران به متراژ بیش از ۱۹ هزار مترمربع و با هدف ایجاد مجتمع نوآوری و فناوری‌های مهارت‌های دانش‌بنیان و به منظور ایجاد چتر مهارت‌آموزی دانش‌بنیان، به مدت ۱۵ سال در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت.
بر اساس این دو موافقت‌نامه، فضای واگذارشده مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای اشتهارد برای توسعه زیرساخت زیست‌بوم فناوری و نوآوری اعضای هیأت علمی و کارکنان و کارآموزی و مهارت‌آموزی دانش‌بنیان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و سایر ذینفعان دانشگاه تهران مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور که مجری طرح مهارت‌آموزی دانش‌بنیان اعم از طراحی استانداردهای مهارت‌آموزی دانش‌بنیان و مجری طرح آموزش مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار هستند، مورد توافق قرار گرفته است.
راه‌اندازی مجتمع (اردوگاه) مهارت‌آموزی دانش‌بنیان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران، ایجاد شرایط آموزشی مهارتی در محیط واقعی کار در فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین طراحی دوره‌های آموزش فنی‌وحرفه‌ای مهارتی در حوزه فناوری‌های برافکن برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و طراحی استانداردها و محتوای آموزشی مهارتی دانش‌بنیان از جمله محورهای این موافقت‌نامه‌ها است.
دانشگاه تهران در این دو موافقت‌نامه موظف شده است تا پژوهشی در راستای نیازهای سازمان فنی‌وحرفه‌ای در زمینه مهارت‌های مورد نیاز مشاغل آینده و آینده مشاغل انجام دهد. همچنین ارائه مشاوره و خدمات تخصصی به سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و اجرای دوره‌های آموزشی ارتقای مهارت و توانمندسازی مربیان سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور از خدماتی است که دانشگاه تهران در قالب این موافقت‌نامه به این سازمان ارائه می‌نماید.
این موافقت‌نامه‌ها امروز دوشنبه ۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ به امضای دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر غلامحسین حسینی‌نیا رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، دکتر علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، جواد روانبخش مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان تهران و بهزاد غفاری مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان البرز رسیده است.

**رئیس دانشگاه تهران: مرکز ثقل حرکت مشترک بین دانشگاه تهران و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در قالب دهکده فناوری و نوآوری متجلی خواهد شد

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست امضای موافقت‌نامه بین دانشگاه تهران و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، با ابراز امیدواری نسبت به اینکه هدف مشترک و هم‌افزایی ظرفیت‌های دانشگاه و این سازمان در زمینه «مهارت‌ورزی» به تحقق دانشگاه کارآفرین کمک کند، اظهار داشت: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور می‌تواند مکمل خوبی برای دانشگاه تهران در زمینه ارتقای مهارت‌ورزی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان باشد. ائتلاف استراتژیک بین دانشگاه تهران و این سازمان ایجاد شده است که مرکز ثقل حرکت مشترک بین دو نهاد در قالب دهکده فناوری و نوآوری متجلی خواهد شد. 
وی با تاکید بر اهمیت مهارت‌ورزی و مهارت‌آموزی دانشجویان، تصریح کرد: برای اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاه از مهارت کافی برای پیاده کردن عملی مباحث نظری و تئوریک برخوردار باشند، لازم است علاوه بر اینکه جنبه‌های تئوریک را در دانشگاه می‌آموزند، نسبت به مهارت‌های لازم جهت ورود به بازار کار هم دارای ذهنیت و شناخت باشند. 
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران، گفت: این قرارگاه در فضاهایی که بر اساس موافقت‌نامه با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در اختیار دانشگاه تهران قرار می‌گیرد، ایجاد می‌شود. در فرآیند این همکاری تلاش می‌کنیم فضای لازم را برای مهارت‌ورزی، امید دادن به دانشجویان و آماده نمودن آنها جهت نقش‌آفرینی در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی‌شان ایجاد کنیم.

**تجاری‌سازی ایده‌های پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی
دکتر مقیمی در بخش دیگر این نشست، با اشاره به هدفگذاری استقرار 2 هزار واحد فناور و دانش‌بنیان ذیل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای که بر اساس موافقت‌نامه با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در اختیار دانشگاه تهران قرار می‌گیرند را بستری مناسب به منظور تحقق این هدفگذاری دانست.   
رئیس دانشگاه تهران افزود: برنامه دانشگاه تهران این است که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی دارای رویکرد فناورانه باشند و منجر به نوآوری و تجاری‌سازی شوند. یکی از امکاناتی که سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در اختیار دانشگاه تهران قرار می‌دهد این است که فضای فیزیکی لازم برای تجاری‌سازی ایده‌های موجود در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها فراهم شود.
وی در پایان اظهار داشت: سالانه ۸ هزار رساله و پایان‌نامه در دانشگاه تهران تولید می‌شود که اگر حداقل ۱۰ درصد از این رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها منجر به فناوری شود، رقم بسیار قابل توجهی خواهد بود. طیف رساله‌ها و پایان‌نامه‌های علوم انسانی و اجتماعی را نیز در قالب خانه خلاق علوم انسانی تسری خواهیم داد و شاهد تیم‌سازی در این مجموعه‌ها به ویژه در منطقه اشتهارد خواهیم بود تا دانشجویان به صورت متمرکز در دوره‌های کوتاه مدت بتوانند مهارت‌های فنی، حرفه‌ای، اجتماعی، فناوری و حمایت از صنعت را بیاموزند.

کلید واژه ها: تفاهم‌نامه دانشگاه تهران سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۳ )

نظر شما :