اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به پروفسور لطفیزاده
همزمان با نود و پنجمین سال تولد پروفسور لطفی علی عسگرزاده، پدر منطق فازی، در مراسمی که هجدهم اسفندماه در دانشگاه تهران برگزار شد، دکترای افتخاری دانشگاه تهران به بنیانگذار «منطق فازی» اعطاء و از سردیس این دانشمند ایرانی رونمایی شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس دانشگاه تهران و جمعی از استادان برجسته داخلی و خارجی برگزار شد، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تجلیل از مقام علمی پروفسور لطفیزاده، ارتباط بیشتر با نخبگان ایرانی خارج از کشور، برگزاری دورههای مشترک بهویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی و حل موانع ارتباط بینالمللی دانشگاهها را از برنامههای جدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد.
دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز در این مراسم با ابراز خوشحالی از اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به پروفسور لطفیزاده گفت: «شخصا تجربهای از همکاری با پروفسور لطفیزاده ندارم و تنها تجربه و دیدار من با ایشان به برگزاری اعطای جایزه «فرانکلین»، از معتبرترین جایزههای علم و تکنولوژی آمریکا برمیگردد که ایشان در این دیدار، همواره از حضور و تحصیل در دانشگاه تهران و دانشکده فنی به نیکی یاد کردند و بیشترین اثرپذیری و پایه اصلی دانش خود را، دانشگاه تهران و دانشکده فنی عنوان کردند».
وی افزود: «وجود چنین مفاخری در دنیا و عملکرد آنان، نشانه خوبی از سیستم دانشگاههای ایران به ویژه دانشگاه تهران و دانشکده فنی است که افرادی همچون پروفسور زاده را به دنیا معرفی کرده است».
رییس دانشگاه تهران با اشاره به تعداد مفاخر ایرانی در مجامع جهانی گفت: «باید این سوال را از خود بپرسیم که تا چهاندازه از توان علمی این مفاخر برای توسعه علم و دانش کشور استفاده کردهایم؟».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت علوم بنیادی افزود: «بدون توجه به علوم بنیادی، توسعه علوم کاربردی بیمعناست و در عین اینکه دانشگاهها باید به حل مسایل جامعه از طریق دانش بپردازند باید به گسترش و توسعه علوم بنیادی نیز بیندیشند و صنایع باید به دنبال منابع با تکنولوژی بالا باشند».
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه به همکاری گسترده دانشگاه تهران با دانشگاههای معتبر بینالمللی اشاره کرد و گفت: «تبادل دانشجو و استفاده از فرصتهای مطالعاتی، از برنامههای جدی دانشگاه است و ما توسعه دورههای مشترک را در دستور کار خود داریم و تجربه موفقی نیز با دانشگاههای معتبری چون «ایندیانا پوردو» داریم و همه دانشگاههای طرف همکاری ما اذعان دارند که دانشجویان دانشگاه تهران جزو بهترین دانشجویان هستند».
وی افزود: «تقویت دورههای مشترک، نه تنها موجب تبادل علم و دانش میشود، بلکه در این تبادلات یک تبادل فرهنگی نیز صورت میگیرد و هر دانشجو یک نماینده فرهنگی ایران است و این یکی از بهترین تبلیغها برای معرفی فرهنگ غنی ایران است».
رییس دانشگاه تهران با اشاره به اعطای دکترای افتخاری به پروفسور لطفیزاده گفت: «امروز این افتخار را داریم که دکترای افتخاری دانشگاه تهران را به این دانشمند و نخبه ایرانی تقدیم کنیم».
وی افزود: «البته همه فارغالتحصیلان دانشگاه تهران جزو فرهیختگان کشور هستند و همگی تاثیر بسزایی در توسعه ایران داشته و دارند و ما به همه دانشآموختگان و فرهیختگان دانشگاه تهران افتخار میکنیم».
دکتر نیلی احمدآبادی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به عدم حضور پروفسور لطفیزاده در مراسم اعطای دکترای افتخاری گفت: «طبق قوانین و مصوبات دانشگاه تهران، حضور کسی که دکترای افتخاری به وی اعطاء میشود در دانشگاه ضروری است، اما به دلیل کهولت سن و عدم توانایی جسمی پروفسور لطفیزاده، برای حضور در این مراسم، این دکترا بدون حضور ایشان اعطاء میشود».
در ادامه این مراسم، دکتر محمود کمرهای، رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، هدف از برگزاری این مراسم را تکریم عالم و بزرگداشت علم عنوان کرد و گفت: «این کمترین وظیفهای است که علم دوستان میتوانند آنرا بهجا بیاورند». وی همچنین درباره روند اعطای این دکترا به پروفسور لطفیزاده گزارشی ارایه داد.
در این مراسم، دکتر رجبعلی برزویی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر حسن منصف، دبیر اجرایی همایش و دکتر محمدمهدی زاهدی، رییس انجمن سیستمهای فازی ایران درباره شخصیت علمی و اخلاقی استاد لطفیزاده، و پروفسور «ویتولد پدریش»، سردبیر مجله «علوم اطلاعات» کانادا در زمینه سیستمهای فازی سخنرانی کردند.
همچنین در این مراسم فیلم مستندی از زندگی این دانشمند ایرانی به نمایش درآمد ودر ادامه، ضمن اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تهران به پروفسور لطفیزاده، از سردیس وی نیز رونمایی شد.
نظر شما :